turnighy 150 A, 32...

Debate o el. motorjih in krmilnikih.

Moderator: Coil

Odgovori
raktivec
Dr. Modelar
Kraj: švarcnbah

turnighy 150 A, 32...

Odgovor Napisal/-a raktivec »

Takoj po startu se je začel motor nekaj zaganjat, ni dobil polne moči in po dveh-treh sekundah vzamem plin, kar še uboga, potem pa vbrez kontrole vnajprej navpično navzdol, se po kakih 70 m pobere in v blagih a hitrih zavojih krešne v vrh ene breze. OK, v gradnji je nov model.

Doma sem preizkusil regler in ni dal nobenega znaka od sebe. V model sem vtaknil YEPa 150 in motor se je lepo zavrtel. Na hitro sem pripravil sredice tza nova krila, z reglerjem se nisem več ukvarjal in sem odletel na eno daljšo poslovno pot. Zdaj tu razmišljam kaj napravit in kaj bi lahko bil vzrok.
V modelu so štirje servoti Futaba 3150. To bi moral regler predelat.
Aku je 4s, kar tudi ni hudo za BEC.
Očitno bom moral pogledat, če je z servoti kaj in da ti ne grejejo BECa.

Sem daleč od doma in me živcira, zato prosim za pomoč. A bi se dalo tak regler oživit z eksternim BECom? Reglerju odščipnem rdečo žičko in priklopim eksterni 10A BEC.

Kaj menite?
Močnostni del reglerja je 100% cel. Vsaj tako si mislim.
lp
Sašo
robar
Tekmovalec
Kraj: Škofja Loka

Re: turnighy 150 A, 32...

Odgovor Napisal/-a robar »

Če se ne motim, regler za svoje delovanje uporablja svoj napajalnik, od zunaj mu ti pripelješ samo signal in skupen minus pol, BEC napaja samo sprejemnik in servomotorje. Glede na to, da je regler 150A, so tudi motnje temu primerno velike in so te lahko krive za tvoje težave. Jaz bi ti za tako moč v vsakem primeru priporočil samostojen BEC in napajanje iz druge baterije. Paziti moraš tudi, da kolikor je možno daš narazen žice, ki gredo na motor in kabelček, ki gre na sprejemnik.
LP
Robar
Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Kraj: Ljubljana

Re: turnighy 150 A, 32...

Odgovor Napisal/-a AlesZ »

V model sem vtaknil YEPa 150
.......
regulator ima vgrjen 5A UBEC .poleg tega ti omogoča paralelni priklop štirih NiMh alumulatorjev za varnost.........
Slika
Odgovori

Vrni se na Motorji in krmilniki