Ja Stanko,drugače ne morem spojit motorja s pogonsko osjo kot edinole s to "reducirko"..
Imam pa sedaj drug problem..
moja je za motorje 15cc kar pomeni da ima colski navoj 8mm ,jaz pa rabim za 6mm..
Takšno:
https://www.lindinger.at/en/Airplanes/A ... vDrke_cg6M
..
In edino lindič jo ima k sm se že encajt nazaj zaklel da pri tem šalabajzerju ne bom več kupoval!
Ima kdo ta "vijak" in ga je pripravljen prodati ?
Uglavnem je že vse na mestu,čakm še ultra speed ventilator za elektro motorje,kateri bo prišel iz sprednje strani motorja,okoli cilindra bom iz tanke pločevine izdelal kanal,na samem pokrovu jahte pa sem naredu izstopni kanal da gre vroč zrak od motorja ven.
Le zgoraj na pokrovu kjer je strešno okno ki je skodaj direkt nad glavo motorja,moram še narest odprtino za zajem frišnega zraka
Na podnu imam še vedno cevko za zajem vode, v notranjosti silikon šlauhek, trenutno v neuporabi,zadaj na krmi je samo speljana ven in bom na prvem testu videl kolikšna bo brzina če bo dovoljšna za pretok...V nadaljem primeru imam preko te cevke namen hladiti le izpuh. Ta sistem sem videl na yutubu-( tip je isto imel montirano 4 taktno prdulco)
Elise imam 40.5 , 42, 60 dvokrake in 36 ter 38 trokrake...nekej bo že pasalo.
Namen je da se jahtica lepo skejl pelje.
Je pa s tole motorizacijo teža kar narasla in je trenutna s pol litskih tankom(edino tega sem imel na lagerju) 4.5kg,kar tudi ni tolko pretirano za več kot meter veliko leseno kračo
___

- 20220705_070627.jpg (129.18 KiB) Pogledano 4653 krat

- 20220705_070726.jpg (141.58 KiB) Pogledano 4653 krat

- 20220705_070831.jpg (106.28 KiB) Pogledano 4653 krat