Ajde. Recmo. RTR model je RTR modelOffshore napisal/-a: ↑02 Mar 2021, 18:30 Evo Brejkdensr,samo zate ...a zdej dost potegne ?
..
https://www.youtube.com/watch?v=_14piKNlCAg
Policijski čoln P-12
Moderator: John
Re: Policijski čoln P-12 Interceptor
www.okarbon.eu
Re: Policijski čoln P-12
Ker rad eksperimintiram in odkrivam toplo vodo sem se odločil da nekaj sprobam
Foile imam,banco tudi,potrebno bo narest le nosilce. Ja,in samo na eno os bo.
Globina propelerja bo namensko nižja.
Iz pretekle prakse na Kometi,kjer je prop le slabe 5mm pod fojlom,rit preveč zleze iz vode,propeler zajame zrak in postane nestabilno ,ali pa se vsa stvar sesede nazaj v vodo.
Mogoče pa sedaj res postane "Interceptor" ..alpa se niti dvignu ne bo
Foile imam,banco tudi,potrebno bo narest le nosilce. Ja,in samo na eno os bo.
Globina propelerja bo namensko nižja.
Iz pretekle prakse na Kometi,kjer je prop le slabe 5mm pod fojlom,rit preveč zleze iz vode,propeler zajame zrak in postane nestabilno ,ali pa se vsa stvar sesede nazaj v vodo.
Mogoče pa sedaj res postane "Interceptor" ..alpa se niti dvignu ne bo
Experimental project
Globino kril sem naredu malo po svoje,le linijo prednih iz zadnjih sem delal "po načrtu" Komete.
Krmne nosilce sem vlimal na mesto reber in dodatno ojačal.
Tudi prednji nosilci so vlimani,vse s 5 min. epoxijem.
V linijo nekako je,v waservago tud, delano pa "od oka prbližn genau"
Ni pa niti tko mal dela s tako stvarjo
Globino kril sem naredu malo po svoje,le linijo prednih iz zadnjih sem delal "po načrtu" Komete.
Krmne nosilce sem vlimal na mesto reber in dodatno ojačal.
Tudi prednji nosilci so vlimani,vse s 5 min. epoxijem.
V linijo nekako je,v waservago tud, delano pa "od oka prbližn genau"
Ni pa niti tko mal dela s tako stvarjo
"Maiden flight" je pred vrati ..
1.policijska intervencija je za nami- uspešno
_
_
Zadnjič spremenil Offshore, dne 16 Okt 2024, 14:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Premikajoča slika pa tukaj : https://www.youtube.com/watch?v=_2aPheG1OKM
_ Lp,K.
_ Lp,K.
Odlično si tole zrihtal.
Za našo policijo bi bil to pravi luksus
Za našo policijo bi bil to pravi luksus
Hvala!
Eksotika,neki novega
Za razliko Rusa ,pri tem najprej iz vode zleze rit,kljun je zelo težak,zato je bilo potrebno krmo malo obtežit.
Je bil prisoten strah zaradi enojne osi kam ga bo "zategnilo"- moment propelerja ,..pa je bilo vse vredu.
Propeler sem dal gor malo prehud, 60mm 2kraki in na 2S lipo kljub hlajenju ,se je zadeva kar dodobra pogrela.
Stestiran je in to je to. Dokler ne dobim novih reglerjev za Kometo,pa morda nastane še kaka druga predelava.
Mogoče moja stara jahta Katarina
Eksotika,neki novega
Za razliko Rusa ,pri tem najprej iz vode zleze rit,kljun je zelo težak,zato je bilo potrebno krmo malo obtežit.
Je bil prisoten strah zaradi enojne osi kam ga bo "zategnilo"- moment propelerja ,..pa je bilo vse vredu.
Propeler sem dal gor malo prehud, 60mm 2kraki in na 2S lipo kljub hlajenju ,se je zadeva kar dodobra pogrela.
Stestiran je in to je to. Dokler ne dobim novih reglerjev za Kometo,pa morda nastane še kaka druga predelava.
Mogoče moja stara jahta Katarina
Bravo! To pa naredijo izkušnje.
Z zanimanjem spremljam tvoje projekte. Če pomislim, koliko si se trudil, da si Kometo "spravil iz vode"...
Z zanimanjem spremljam tvoje projekte. Če pomislim, koliko si se trudil, da si Kometo "spravil iz vode"...
Lep pozdrav,
Jaro
"Zeit ist weg! Letzte Runde!" (Ivan Kneys)
Hvala Jaro
Ja,ta krila so že nazaj zmontirana na Kometi,za ta čolnič bom naredil nova,vpeta direktno na vlimane nosilce ter nižja,le toliko da kljun pogleda iz vode ,ker je trup krneki in samo rije če krma ni močno obtežena.In krila bodo le prednja.Če ne bo vredu,še vedno krmna lahko dodelam.
Ja,ta krila so že nazaj zmontirana na Kometi,za ta čolnič bom naredil nova,vpeta direktno na vlimane nosilce ter nižja,le toliko da kljun pogleda iz vode ,ker je trup krneki in samo rije če krma ni močno obtežena.In krila bodo le prednja.Če ne bo vredu,še vedno krmna lahko dodelam.