Čudnim sticajem okolnosti i velikom dozom sreće, uspeo sam da iz Sarajeva i bosanske verzije EBAY-a , OLX, preko Priboja na Limu , a potom AKSom, doÄ‘em u posed , za sasvim korektnu sumu, tri motora od istorijskog značaja za ex YU - FNRJ/SFRJ aero modelarstvo.
Ovaj topik je samo podsećanje da modelarstvo na ovim prostorima ima tradiciju , i da je postojala organizovana serijska proizvodnja modelarskih motora, kompleta i opreme.
Motori su potpuno novi, u originalnom pakovanju, sa pripadajućom dokumentacijom, nikad upaljeni, AERO 150 od kubik ipo, komada dva i AERO 250 od dva ipo kubika , komada jedan.
AERO 150, dizel sa početka pedesetih godina prošlog veka, 1952. Serijski brojevi 507 i 605
Aero 250 MR-2 , dizel , verzija proizvođena od 1959. do 1962. Serijski broj 0242
Uz motor se dobijaju i uputstva za startovanje i održavanje,
Ukoliko uspem da rešim glavni problem "Dizel" ili kompresionih motora, a to je Etar kao neizbežan sastojak goriva , ovi motori će biti upaljeni i nadam se stavljeni na neki retro kružnjak iz pedesetih.
AERO 150 - AERO 250 FNRJ/SFRJ dizel motori
Moderator: Mipo
- SUPERCUBER
- Začetnik
- Kraj: Novi Sad
- Kontakt:
AERO 150 - AERO 250 FNRJ/SFRJ dizel motori
RED BULL daje ti krila...A Lozovaca pogon na sva cetiri...
Re: AERO 150 - AERO 250 FNRJ/SFRJ dizel motori
Wow, lep primerek nostalgije
Držim pesti, da jih spraviš v pogon.
L.P.Samo
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!
Re: AERO 150 - AERO 250 FNRJ/SFRJ dizel motori
Pozdravljeni !
Sicer nisem modelar, ampak sem na tale prispevek naletel med brskanjem po spletu!
Namreč, pri pospravljanju podstrešja sem naletel na popolnoma nov, nerabljen AERO 250 MR, skupaj z navodili in škatlo in star propeler.
Motorček je še tovarniško zaščiten z nekim voskom!
Če mogoče koga zanima, me lahko pokliče na 030/307/616, osebni ogled je mogoč v okolici NM !
Možna menjava za militarije, mehansko ročno uro, orodje za obdelavo kovin (rezkarji, rezkalna glava, stružni noži, povrtala, oprema za TIG varjenje,ipd) oz. po dogovoru!
V primeru prodaje ga dobi boljši ponudnik
Nažalost mi ni uspelo "prilepiti" slik -prosim, če mi kdo malo razloži postopek.
So pa slike v mojem oglasu na Bolhi
L.p. Vili
Sicer nisem modelar, ampak sem na tale prispevek naletel med brskanjem po spletu!
Namreč, pri pospravljanju podstrešja sem naletel na popolnoma nov, nerabljen AERO 250 MR, skupaj z navodili in škatlo in star propeler.
Motorček je še tovarniško zaščiten z nekim voskom!
Če mogoče koga zanima, me lahko pokliče na 030/307/616, osebni ogled je mogoč v okolici NM !
Možna menjava za militarije, mehansko ročno uro, orodje za obdelavo kovin (rezkarji, rezkalna glava, stružni noži, povrtala, oprema za TIG varjenje,ipd) oz. po dogovoru!
V primeru prodaje ga dobi boljši ponudnik
Nažalost mi ni uspelo "prilepiti" slik -prosim, če mi kdo malo razloži postopek.
So pa slike v mojem oglasu na Bolhi
L.p. Vili