Kar nekaj časa je minilo od moje zadnje konstruktivne teme na tem forumu - to je bila gradnja E-motiona, 3D parkflyerja. Z veseljem oznanjam, da začenjam z novo tako temo, in sicer gradnja hexakopterja (multikopter na 6 motorjev). Naj začnem temo s tem, da sem še precej zelen na tem področju, saj sem komaj nekaj mesecev nazaj začel počasi glodati v to tematiko, brati forume, gledati tutoriale itd. Ker me veseli konstruiranje in to ne bo nič novega zame, niti zdaleč najtežjega, sem se odločil narediti frame v kompletu sam. Pri tem sem si pomagal z ogledom nekaj posrečenih rešitev (no, in tudi neposrečenih, da sem zvedel česa se ne sme narediti), ki so že na trgu, med samim konstruiranjem pa sta mi pomagala tudi kolega, ki se že dalj časa ukvarjata s tem in poznata hibe, ki bi se dale že v štartu odpraviti s primerno konstrukcijo. Tako da hvala, Nejc in Janez!

Update 2.11.2013:
Nekaj osnovnih specifikacij:
- Hexakopter
- X konfiguracija
- premer : 910mm
- teža RTF z FPV : 2,6kg
- akkuji : 5s 4270 mAh
- motorji : AXI 2814/32
- regulator: RC-Timer 40A HVSK
- prop: 12x3.8 RC-Timer karbon
- Kontroler: All In One Pro V2 (AIOP) + MegaPirates
(bolj točno dopišem, ko bo znano - to so okvirni podatki).
V temi bom uporabljal slike 900x600px, jih bo pa verjetno kar dosti na eno stran, tako da upam da ne bo predolgo nalagalo.
Začel sem z 3D načrtom, tudi da si lažje predstavljam stvari in se lažje pogovarjamo o detajlih:

Imam že predvidene akkuje in motorje

še iz druge smeri...