Pravila Obnašanja..

Cesta 9. avgusta 108, 1410 Zagorje ob Savi;
Kontakt: Blaž Kos (031-388-908); Predsednik kluba: Franc Stošicki; Tajnik kluba: Alojz Završnik; telefon: 041-341-764; spetna stran: http://www.aeroklub-zagorje.si

Moderatorji: blazk, Jaro

Odgovori
Uporabniški avatar
blazk
Tekmovalec
Prispevkov: 228
Pridružen: 24 Nov 2004, 09:31
Kraj: Zagorje ob Savi

Pravila Obnašanja..

Odgovor Napisal/-a blazk »

Pozdravljeni!

Ker se očitno tudi pri nas nekaj dogaja, se mi zdi da bi bilo potrebno napisati določena pravila obnašanja, predno pride do zapletov.

Ker se trenutno brez težav dogovarjamo o letenju z piloti AK Zagorje, bi bilo dobro, da tako tudi ostane, ker bo prepoved uporabe vzletišča pomenila veliko izgubo za vse modelarje v okolici.

Torej:

-1- V primeru katerekoli aktivnosti članov AK Zagorje, se pred vsakim vzletom modela vpraša prisotne, ali je letenje modelov mogoče ali ne.
-2- Če smo opozorjeni o pristajanju, preletu ali ostalih aktivnostih, je pristanek nujen in to TAKOJ! V tem primeru je dobro pristati ob robu vzletišča in ne na sredini piste, da se lahko čimhitreje umaknemo.
(Običajno smo informirani o pristanku vsaj 5-10 min prej)
-3- Dokler ne postavimo table za prijavo frekvenc/kanalov se pred vsakim prižigom RV naprave pogovorimo oz prepričamo, da ne zasedamo istega kanala.
-4- Ker marsikaterega modelarja moti, kadar je v zraku več letal, preverimo najprej točko 4 (frekvenco/kanal) in se prej dogovorimo o možnosti letenja dveh ali več letal.
-5- Ker smo že velikokrat pobirali smeti za drugimi uporabniki letališča, se od sedaj vsako puščanje smeti na pisti ali okolici kaznuje z prepovedjo letenja. (ali prostovoljnim delom) <Trava> :)
-6- Zadnje čase je precej ljudi stalo na sredini vzletišča, kar ni dopustno.
Modelar in pomočnik se lahko pri štartu nahajata na površini letališča, vendar se pred letom umakneta (umaknejo) iz površine na rob, da lahko v primeru letenja več modelov kdo tudi pristane!
-7- Letenje v oziroma nad publiko ni dovoljeno. Letenje naj poteka nad vzletno stezo, za hangarji in finale iz katerekoli strani odvisno od vetra (se pravi v smeri 040° ali obratno v smeri 220°)
-8- Letenje na vzletišču in nahajanje v njegovi okolici je NA LASTNO ODGOVORNOST!
Odgovori

Vrni se na Aeroklub Zagorje ob Savi