Spectrum DX-7 problem

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
UROŠ MURKOVIČ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2403
Pridružen: 25 Dec 2005, 12:29
Kraj: Lj-Črnuče MKV-Vrhnika

Spectrum DX-7 problem

Odgovor Napisal/-a UROŠ MURKOVIČ » 02 Jan 2019, 14:52

Ja no ja zanimiviosti se dogajajo. Jeseni sem lepo pospravil svojo staro vendar delujočo DX-7. Baterijo sem vzel iz nje, da nebi bilo kaj narobe danes se po hotel sprogramerati nov avion in ko sem ga prižgal mi je oddajnik napisal BACKUP ERROR in me ne spusti v noben program :evil: :evil: :evil: se kateremu sanja kaj za vraga bi se ji lahko zgodilo oziroma kako bi to lahko odpravil?

raza
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 27 Jan 2012, 10:59

Re: Spectrum DX-7 problem

Odgovor Napisal/-a raza » 02 Jan 2019, 16:12


mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3848
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Spectrum DX-7 problem

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 02 Jan 2019, 16:25

Kolikor berem pride do tega če pri prižgani komandi odklopimo baterijo ali pa se sprazni..Tako se os komande ne zapiše dobro nazaj v rom-večina pošlje komando na servis kjer komandi na novo namestijo os..
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
UROŠ MURKOVIČ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2403
Pridružen: 25 Dec 2005, 12:29
Kraj: Lj-Črnuče MKV-Vrhnika

Re: Spectrum DX-7 problem

Odgovor Napisal/-a UROŠ MURKOVIČ » 02 Jan 2019, 16:28

Raza tole sem naredil vendar, ko jo ugasneš in prižgeš je zadeva ista.
Ja na servis že samo je komanda stara 10let in se cenovno ne splača pošiljanje.... Očitno bo treba novo kupit.

raza
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 27 Jan 2012, 10:59

Re: Spectrum DX-7 problem

Odgovor Napisal/-a raza » 02 Jan 2019, 16:36

1/ All stick need to be in NEUTRAL position (ALL)
2/ Mix-Rudder D/R on 1
3/ Elevator D/R on 1
4/ Flap Mix on 0
5/ Aux2 on 1
6/ Aileron D/R on 0
7/ Press UP and power ON buttons at same time.

VOILA !!

I haven't tried it, but if it works - let us know.

It looks like it doesn't work for everyone. If the internal memory is corrupt, then you will need to return it to Horizon as Barracuda stated.

Uporabniški avatar
UROŠ MURKOVIČ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2403
Pridružen: 25 Dec 2005, 12:29
Kraj: Lj-Črnuče MKV-Vrhnika

Re: Spectrum DX-7 problem

Odgovor Napisal/-a UROŠ MURKOVIČ » 02 Jan 2019, 18:47

Problem je ta, da sem dajal baterijo li-po ven iz komande, če dolgo nisem letel z njo, kar se je izkazalo za napako saj sem izpraznil malo baterijo(gumbek) ki je v komandi in se je softverju malo zmešalo....No ja celo življenje se učimo pa sem se nekaj naučil tudi iz te napake :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Vrni se na