align trex 250 in 3gx compact pomoč

Akrobatski in 3D modeli
Odgovori
t rex 250
Začetnik
Prispevkov: 5
Pridružen: 09 Dec 2018, 14:42

align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a t rex 250 » 09 Dec 2018, 15:50

Pozdravljeni!
Sem začetnik v heli modelarstvu in imam težave z povezavo med sprejemnikom in žiroskopom. Ko sem prvič povezal servo motorje, sprejemnik in žiroskop je vse delovalo, zdaj pa se sero motorji ne odzivajo več. Pri ponovni povezavi pa se sicer lučke na žiroskopu prižgejo servo motorji pa se ne odzivajo več. Mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe?
Hvala in lp. Frenk

t rex 250
Začetnik
Prispevkov: 5
Pridružen: 09 Dec 2018, 14:42

Re: align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a t rex 250 » 15 Dec 2018, 16:23

Pozdravljeni :)
spet sem poizkušal vse kar mi je padlo na pamet pa nisem uspel dobiti smiselnih odzivov so pa v nekem trenutku servi kar "znorel" trzal do limit ne vem a je možno da se gyro kar pokvari ali imam jaz nekaj narobe nastavljeno/povezano, pa še to ko imam vse skup priklopljeno na računalnik se komande odzivajo ampak samo par procentov servi pa mirujejo če bi mogoče kdo vedel zakaj se gre ker res ne vem ali sprašujem neumnosti ali pa je res kaj narobe z gyrom

Uporabniški avatar
miharix
Freak
Prispevkov: 871
Pridružen: 16 Jun 2008, 22:06
Kraj: Kamnik / LJ
Kontakt:

Re: align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a miharix » 15 Dec 2018, 18:03

t rex 250 napisal/-a:
15 Dec 2018, 16:23
se komande odzivajo ampak samo par procentov servi pa mirujejo
Imaš na komandah nevede nastavljen zelo velik expo ali pa max trevel ?
Če priklopiš servo tja kjer imaš sedaj gyro, se servo premika kot treba?
Lp,
M.

Uporabno za začetnike: http://zemljevid.miharix.eu

t rex 250
Začetnik
Prispevkov: 5
Pridružen: 09 Dec 2018, 14:42

Re: align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a t rex 250 » 15 Dec 2018, 18:52

hvala za odgovor :) vendar nisem najbolj razumel kam naj bi uklopil gyro js sm pač zvezal gyro in sprejemnik kot sem videl na youtubu.. servi ko so priklopljeni direktno v sprejemnik delajo normalno ko pa jih zvežem preko gyrota pa mirujejo, vendar prej niso, ko sem jih prilopil prvič je stvar delovala..
Res pa sva potem s sosedom s katerim sva se že kar nekaj časa nazaj ukvarjala malo z avtomobili malo z letali nekaj šarila po komandi vendar sem jo potem nastavil, vsaj upam nazaj na začetne nastavitve pa tudi gyrota sva nekaj poskušala nastavljat.. no čez kak dan ali dva pa spet poizkusim sam pa nobenega odziva servov preko gyrota
Imam pa DX6i komando AR6210 sprejemnik pa gyro align 3GX compact
res bom vesel kakršnih koli idej
hvala F.
Priponke
20181215_182007[1].jpg
20181215_182007[1].jpg (66.17 KiB) Pogledano 1143 krat
20181215_182014[1].jpg
20181215_182014[1].jpg (71.92 KiB) Pogledano 1143 krat

Uporabniški avatar
miharix
Freak
Prispevkov: 871
Pridružen: 16 Jun 2008, 22:06
Kraj: Kamnik / LJ
Kontakt:

Re: align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a miharix » 16 Dec 2018, 12:13

Dajva najprej ugotovit ali je težav v Gyro ali v komadah.

Zabeleži si kje imaš kaj in kako priklopljeno.
V sprejemnik priklopi samo napajanje ter en servo.
Preizkusi če se servo odziva v polnem hodu
Preklopi servo na naslednji priključek ter ponovi vajo testiranja.

Če bo delovalo pri vseh pravilno pol je težava gyro, če ne oddajnik ali sprejemnik

Ps: na 2 fotki mi zgleda kot, da je mogoče skrajno zgornja žica priklopljena narobe.
Ali pa, da so vse ostale kontra. Ponavadi so namreč vse signalne linije na isti strani priključkov.
Lp,
M.

Uporabno za začetnike: http://zemljevid.miharix.eu

t rex 250
Začetnik
Prispevkov: 5
Pridružen: 09 Dec 2018, 14:42

Re: align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a t rex 250 » 16 Dec 2018, 14:57

tako sedaj sem probal vsak kanal na sprejemniku posebej servi delujejo na vseh razen na bind/data in na gear, na teh dveh se ne zgodi nič napajanje pa sem dal na AUX1 ..je to prav?

Uporabniški avatar
miharix
Freak
Prispevkov: 871
Pridružen: 16 Jun 2008, 22:06
Kraj: Kamnik / LJ
Kontakt:

Re: align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a miharix » 16 Dec 2018, 15:55

Vseeno je kje daš napajanje.
Če želiš uporabljat vse kanale in ne uporabljaš telemetrije daj napajanje na bind/data.
Ta priključek je samo za bindanje z komando ter če uporabljaš telemetrijo, tu servo motorček ne bo deloval.

Gear ter AUX1 sta dva servo kanala. Tvoja komadan podpira 6 kanalov, torej bi mogla tudi ta dva delovati.
Ta dva kanala sta pri komandah stikali ali kak vrtljivi gumbek.
Pri tebi mislim da bi mogel bit "Gear" skrajno levo spredaj, AUX1 pa levo spredaj zgoraj najbližji anteni.

Deluje servo na vsakem kanalu dokaj podobno, ali se pri katerem premika opazno manj?
Lp,
M.

Uporabno za začetnike: http://zemljevid.miharix.eu

t rex 250
Začetnik
Prispevkov: 5
Pridružen: 09 Dec 2018, 14:42

Re: align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a t rex 250 » 17 Dec 2018, 09:27

Točno tako na enem deluje bistveno manj ne vem pa točno na katerem preverim danes še enkrat in sporočim
Se pravi če premaknem ta dva stikala bi morala serva delovat tudi na teh dveh?

Uporabniški avatar
miharix
Freak
Prispevkov: 871
Pridružen: 16 Jun 2008, 22:06
Kraj: Kamnik / LJ
Kontakt:

Re: align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a miharix » 17 Dec 2018, 09:35

t rex 250 napisal/-a:
17 Dec 2018, 09:27
na enem deluje bistveno manj
Za tisti kanal poglej v komandi nastavitve ter jih popravi.
t rex 250 napisal/-a:
17 Dec 2018, 09:27
Se pravi če premaknem ta dva stikala bi morala serva delovat tudi na teh dveh?
Tako je, servo bi se mogel premaknit iz ene skrajnosti v drugo. Oz če je stikalo 3 poz. se bo lahko ustavil tudi na sredini.
Lp,
M.

Uporabno za začetnike: http://zemljevid.miharix.eu

Uporabniški avatar
goodhunting
Freak
Prispevkov: 841
Pridružen: 10 Apr 2011, 16:14

Re: align trex 250 in 3gx compact pomoč

Odgovor Napisal/-a goodhunting » 17 Dec 2018, 12:59

Včasih pomaga, če v komandi ustvariš popolnoma nov model od začetka in greš lepo po vrsti. Povežeš sprejemnik in nato priklopiš še žiroskop.

lp
gh

Odgovori

Vrni se na