Po daljšem premoru sem se z modelarstvom ponovno srečal pred štirimi leti in od takrat se je v mojem hangarju znašlo kar nekaj modelov, predvsem vojnih ptic in pa FPV modelov. Večina modelov je bila kupljena (novo ali rabljeno) v ARF ali RTF obliki, po prebiranju foruma pa sem se odločil, da bi se tudi sam lotil samogradnje. Še največ inspiracije mi je dal uporabnik Ramo iz Kočevja, ki mi je z veseljem predstavil svojo delavnico.
Od njega sem kupil Švicarja in ga opremil z elektro pogonom, hkrati pa sem se odločil, da se tudi sam preizkusim v gradnji. Načrt za Švicarja je bil zelo enostaven, tako da sem ga v lanskem letu dokončal. Za pogon sem uporabil 3,5ccm ASP nitro motor.
Na tem forumu zagotovo najbolj pogrešam klasične gradnje letal, tako da sem se odločil, da vam predstavim mojo letošnjo gradnjo in sicer letalo FW-190 v merilu 1:12 (RC Combat) in s tem spodbudim ostale samograditelje.
Sicer nisem tekmovalec v Combat panogi, mi je pa vsekakor v veselje pregledovati slike z raznih tekmovanj oziroma srečanj, ki se objavijo na forumu ali na facobook straneh.
Od avtorja načrta (Timo Starkloff, Nemčija) sem dobil tudi dxf datoteko, ki sem jo pripravil za laserski razrez, katerega mi je uredil 2R (g. Robi?).
Ko takole dobiš vse te kose že pripravljene te mika, da bi takoj pričel z gradnjo