Throttle quad problem

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
Klavdij
Razpravljalec
Prispevkov: 65
Pridružen: 08 Dec 2015, 17:00

Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a Klavdij » 18 Jun 2018, 10:00

Pozdravljeni,

Uporabljam omnibus F4 flight controler board, turnigy TGY-i6 RC radio and FS-A8S sprejemnik. Nekaj je narobe, ker izgubljam signal, throttle skače gor in dol(ko imam ročico nekje na sredini oz. kjerkoli), motori delajo/ne delajo, pa spet delajo/ne delajo - izguba signala. Motori bi se morali konstanto vrteti? Kaj bi lahko bilo narobe?

ogblaz
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 14 Dec 2015, 21:45
Kraj: Domžale

Re: Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a ogblaz » 18 Jun 2018, 10:28

Oddajnik na drugih modelih dela, sprejemnik si probal drug ali tega drugje. Kanale imaš pravilno nastavljene?

Klavdij
Razpravljalec
Prispevkov: 65
Pridružen: 08 Dec 2015, 17:00

Re: Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a Klavdij » 18 Jun 2018, 11:07

Oddajnik na drugem quadu dela normalno. Drugega sprejemnika še nisem testiral. V betaflight-u vse dela normalno, Rc radio je povezan, throttle, roll and yaw delajo. Kot da mi nekaj prekinja signal radia in sprejemnika...

ogblaz
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 14 Dec 2015, 21:45
Kraj: Domžale

Re: Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a ogblaz » 18 Jun 2018, 11:59

Če v betaflight dela vse normalno na rc input strani, tudi če daš test motorjev dela? Potem nimam več nobene ideje, probaj test motorjev pa quda rukaj lahko da imaš kje slab stik.

Klavdij
Razpravljalec
Prispevkov: 65
Pridružen: 08 Dec 2015, 17:00

Re: Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a Klavdij » 18 Jun 2018, 12:33

Motorji delajo normalno, edina možna stvar je še, da imam kje slab stik. Poskušal bom tudi z novim sprejemnikom...

ogblaz
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 14 Dec 2015, 21:45
Kraj: Domžale

Re: Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a ogblaz » 18 Jun 2018, 17:35

ali to testiraš na mizi brez propelerjev z prižganim airmode? Potem je normalno da dela po svoje, če ti motorji v motor testu delajo normalno(smer vrtenja), ter je vse ok na receiver strani bi jaz na tvojem mestu testiral zunaj, mora delat.
Na mizi brez propelerjev se mu meša, ker bi rad poletel :)

rockson-slo
Razpravljalec
Prispevkov: 80
Pridružen: 05 Sep 2015, 19:16

Re: Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a rockson-slo » 19 Jun 2018, 07:46

imaš mogoče kakšen baro vklopljen na fc?

Klavdij
Razpravljalec
Prispevkov: 65
Pridružen: 08 Dec 2015, 17:00

Re: Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a Klavdij » 19 Jun 2018, 15:15

Barometra nimam vklopljenega. Že na mizi mi ne dela normalno, kot da bi motorji izgubljali signal pri določenem pomiku ročice. Poskušal bom še z novim sprejemnikom...

rockson-slo
Razpravljalec
Prispevkov: 80
Pridružen: 05 Sep 2015, 19:16

Re: Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a rockson-slo » 19 Jun 2018, 20:22

probaj zmanjšat frekvenco na fc. kolega je imel podoben problem.

rockson-slo
Razpravljalec
Prispevkov: 80
Pridružen: 05 Sep 2015, 19:16

Re: Throttle quad problem

Odgovor Napisal/-a rockson-slo » 19 Jun 2018, 20:31

gyro sampling preveri...

Odgovori

Vrni se na