Ma meni v slo modelarstvu marsikaj ni jasno, morda res ni denarja pa prostega časa pa volje za treniranje pa prostora za letenje (pa mogoče sem še kaj pozabil

), ampak nikjer recimo ne zasledim popoldanskega pouka (na OŠ), kjer bi bil tehnični pouk in se gradilo recimo modele letal...ali se motim? Zasledil sem krožke, ki trajajo po par mesecev in so plačljivi 300e+, ampak kdo bi za to plačeval, če se to lahko izvaja v sklopu šol in je to lahko zastonj

No saj pravim upam da se motim in se upravičujem

Mogoče bi se v Slovenskih novicah
objavilo kakšen prispevek o letenju, semizdi da zdaj ko so vsi mediji na intrnetu nimajo več kaj pisati, ter kar čakajo, da se kdo pojavi pri njih. Kar se mi zdi pri mladih največji problem (poleg pomanjkanja denarja) je to da niso vztrajni. Torej ja tako kot ste napisali-na hitro uspeti.
Veliko jih poznam, ki pravijo: ma sem mel nek model (kupljen ali homemade) in ga razbil in to je to. Pri razbitem modelu se je stvar ustavila. Kje je šele tukaj vztrajnost za vaje in trening (za recimo letenje fpv).
Kot sem napisal, star sem 23 let, z modelarstvom se ukvarjam kar nekaj časa. Danes pogledal datum na računu kupljenega mx-12 oddajnika-2004, že 12 let haha. No od takrat
nisem spoznal nobenega mojih let ali mlajšega, ki bi tudi zahajal na polja in letel. Pa sem redno obiskoval divaško letališče, pa sežanske okoliške gabrke, Vremščico, parkrat letališče pri kurah, polja pri ljubljanskih žalah itd. Srečal sem le starejše. Končno sem prve
somišljenike srečal na strojnem faksu, ki se vsako leto udeleži tekmovanja RC letal v zda. No tudi tukaj so problemi, saj se težko najde resne modelarje, ki bi sodelovali.
Mislm da sem napisal vse kar sem hotel
Drugače pa ali morda kdo ve kaj se dogaja v sosedni Italiji, namreč opažam povečano število modelarjev na gabrkih, takoj čez mejo. Pa tudi na Vremščici jih nikoli ne manjka seveda
Lp Martin.