Imam par vprašanj glede propelerjev :] Nasplošno se mi zdi da sem približno naštudiral, ampak me še vedno malo bega vse skupaj v konkretnem primeru.
Imam hawk skyja, kjer je velikost propelerja omejena na 6". Motor sem izbral primerno hiter in močan (v resnici menda 2550 kv, baterija bo 2200 3s 20C, kontroler tudi, tako da bi meja morala biti nekje na 40A... čeprav kratkotrajno ne bi smelo biti nikjer problemov tudi z kakim A več. Letalo ima 800g, bolj kot hitrost bi mi pa prav prišlo več potiska.
Trenutno imam gor Master Airscrew 6x3.5... Če dobiš več potiska na koncu propelerja, je to najbrž dobra izbira, saj imajo na koncu precej široke krake, drži? Lepše bi se zraven podal sicer 6x4, pa ga po enem čudnem naključju nimam

Bolj me žuli tale trikraki 6x4, ki ga imam doma, pa ne vem ali bi poskusil z njim ali ne. Zaradi treh krakov naj bi imel več potiska, vendar naj bi bil tudi manj učinkovit, torej bi motor vlekel višji tok... Problem je v tem, da nimam pojma o konkretnih cifrah- koliko slabša učinkovitost, koliko več potiska... Da ne omenjam da tu pa tam še na kakšne kontradiktorne informacije naletim, da mi sploh ni več jasno...
Tako da če ima kdo kakšno idejo ali nasvet na dan z njim. Morda bi pomagalo tudi, če ima kdo v bližini sevnice kakšen Watts-up in preveč časa, da bi bil pripravljen enkrat pomerit kaj se v resnici dogaja... Morda bi pomagalo tudi, če bi mi kdo povedal da neham komplicirat in letim dokler ne polomim, potem pa manjam

Dobrodošla pa tudi kakšna splošna modra beseda o razlikah med propelerji, primernosti posameznih tipov za namen uporabe in podobno. [/url]