nakup + zacetnik

Moderatorji: jannyy, mihec87, DobnikarA

Odgovori
skier
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Jul 2006, 15:55

nakup + zacetnik

Odgovor Napisal/-a skier »

pozdravljeni

tudi jest sem se po parih ogledih rc tekmovanj navdusil nad rc avti. zanima me, ce je spodaj opisan model primeren za zacetnika in za "zacetna" tekmovanja. Cena je 139,00 EUR+ plus baterije, polnilec.
Kukr sem videl na tekmah je Tamiya kar priznana firma.

Tamiya XB-Pro Xsara WRC 2004 (57732)

XB Pro Citroen Xsara WRC`04 TT-01



Die robuste, schlagfeste Lexan-Karosserie im MaĂźstab 1:10 ist bereits werkseitig ausgeschnitten, lackiert, beklebt und montiert.


Eine neue konzipierte Drehknopf-RC-Anlage mit integrierter CPR-Einheit ermöglicht stufenloses Anfahren und Anhalten sowie feinfühliges RC-Car-Fahren auch im Grenzbereich.
Für den Fahrbetrieb sind ein Fahrakku, Ladegerät und Mignon-Zellen (8) notwendig, die nicht im XB-PRO-Set enthalten sind. Empfehlenswert ist auch der nachträgliche Einsatz eines Kugellagersatzes für alle im Modell befindlichen Sinter- und Plastik-Lager zur Reduzierung des Reibungsverlustes bei drehenden Teile.



Technische Details:

Chassis:TT-01
Antrieb: Elektromotor im Wannenchassis
Antrieb: 4WD
Antriebsart: Kardan
Technische Daten:

MaĂźstab 1:10
Länge: 418 mm
Breite: 185 mm
Radstand: 257 mm
Lieferumfang:

fertig aufgebautes Modell inkl. Elektronik
eingebaute Fernsteueranlage
Fernsteuerung

Zum direkten losfahren noch benötigtes Zubehör:

1 x 7,2 Volt Fahrakku (mit TAMIYA-Stecker). Finden Sie in unseren Shop.
8 x Mignon-Zellen Akku
Ladegerät welches den Fahrakku und die Senderakkus laden kann
Ladekabel fĂĽr die eingesetzten Akkus
Uporabniški avatar
Bad-Boy24/7
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 06 Apr 2006, 11:52
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Bad-Boy24/7 »

Lepo pozdravljen v avto modelarstvu!

Za začetnika je vsekakor najbolj pomemben vzdržljiv avto pri katerem se vzdržuje samo ležaje in da se solidno pelje "iz škatle".

Tamiya je vsekakor zelo vzdržljiv avto in v vseh cenovnih razredih ponuja maximalno. Omenjeni model TT-01 je zelo primeren in za tekme državnega prvenstva, kot tudi za LRP challenge (to kar se pri nas tekmuje).

Te pa že zdaj opozorim, da kupi avto tam, kjer boš imel zagotovljene rezervne dele pa čeprav ti to trenutno ne pomeni veliko (kaj kmalu se zgodi, da na tekmi odleti roka in ti dobavitlej to roko pošilja 14 dni ali več :roll: ).

Sevada pa poleg Tamiye obstajajo še Xray (katere uvaža Mantua model) in so zelo cenjeni modeli, potem GM (uvoznik Mibo modeli) Associated (jih ima tudi Mibo če se ne motim) tako da si še vseno malo poglej še kaj drugega.

Zelo všečne za začetnika so RTR izvedbe, pri katerih je že vse pripravljeno za vožnjo je pa vsaj zame zelo pomebno, da je avto v začetku razstavljen, saj se le tako dokaj spoznaš s sestavo avta. So pa za kasneje odprte možnosti za modifikacije še posebno za pogonski del (boljši motor, regulator hitrosti, pogonske akumulatorje...)


Pa dober nakup!


PS: če je še kakšno vprašanje...kar :wink:
skier
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Jul 2006, 15:55

Odgovor Napisal/-a skier »

ja super hvala za nasvete, jah stacuna je blizu 10 min z avtom stran (mk racing- salzburg)- zivim v tujini, tko da rezervne dele majo, me je pa kr malce stisnlo ko so zacel nastevat kaj vse se rabm- polnilc pa mal boljse baterije pa se nekej se ne spomnem pa koj par rezervnih gum ipd. pa te se "dodatna" oprema pride okol EUR 100. drgac pa nimam namena sam kej prevec sraufat, na zacetku bi bolj za zabavo vzel pa za hoby poj bi pa vidu kako pa kaj.
Uporabniški avatar
Bad-Boy24/7
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 06 Apr 2006, 11:52
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Bad-Boy24/7 »

skier napisal/-a:drgac pa nimam namena sam kej prevec sraufat, na zacetku bi bolj za zabavo vzel pa za hoby poj bi pa vidu kako pa kaj.
Pravilno!!

Dober nakup

LP
mrider
Razpravljalec
Prispevkov: 104
Pridružen: 18 Avg 2006, 19:55

Odgovor Napisal/-a mrider »

Ja to je najbol da kupš neki u izi pa bos vidu kako bo če ti bo šlo pa če ti je ušeč bos pol kupu kej bolšega. drugače pa je tale kr v redu:D
Odgovori

Vrni se na Modeli z elektro pogonom