Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
gandalf
Freak
Prispevkov: 881
Pridružen: 13 Jul 2008, 12:40
Kraj: Slov. Konjice
Kontakt:

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gandalf » 02 Dec 2016, 09:30

FANATIC napisal/-a:Katere funkcije pogrešate na SX16?
Škoda da niso posodobili software, kot ga ima npr. JETI ali Graupner MZ24. Za lažje in hitro programiranje. Malo so zaspali programerji pri MPX #-o
http://www.slometeo.net/bezina/

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 02 Dec 2016, 10:02

FANATIC napisal/-a:A profi tx ima to uštimano?
Kolikor vem, ima opcijo poimenovanja in naj bi imel celo več trainer kontrol. Ampak ne dam 2x več za večji zaslon in manj opreme. Menijsko je naprava praktično identična, razen več spominov in teh par funkcij.
Najraje bi jo prodal in vzel nekaj čisto drugega.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
gandalf
Freak
Prispevkov: 881
Pridružen: 13 Jul 2008, 12:40
Kraj: Slov. Konjice
Kontakt:

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gandalf » 02 Dec 2016, 10:23

Krist napisal/-a:
FANATIC napisal/-a:A profi tx ima to uštimano?
Kolikor vem, ima opcijo poimenovanja in naj bi imel celo več trainer kontrol. Ampak ne dam 2x več za večji zaslon in manj opreme. Menijsko je naprava praktično identična, razen več spominov in teh par funkcij.
Najraje bi jo prodal in vzel nekaj čisto drugega.

Pod tole se kar podpišem Krist. :D
http://www.slometeo.net/bezina/

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 02 Dec 2016, 11:35

Bi vzel jeti, ampak se začne pri 1100€, potem je opcija tanovi frsky horus 12. Ki se mi še najbolj dopade po izgledu. Upam, da so meniji tudi tako dobri, kot zgleda komanda.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
gandalf
Freak
Prispevkov: 881
Pridružen: 13 Jul 2008, 12:40
Kraj: Slov. Konjice
Kontakt:

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gandalf » 02 Dec 2016, 11:46

Krist napisal/-a:Bi vzel jeti, ampak se začne pri 1100€, potem je opcija tanovi frsky horus 12. Ki se mi še najbolj dopade po izgledu. Upam, da so meniji tudi tako dobri, kot zgleda komanda.

https://www.youtube.com/watch?v=evlcz2qkZWU

Čista kopija Jeti-ja :D
http://www.slometeo.net/bezina/

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 02 Dec 2016, 12:16

Sem prejle na yt preletel video z meniji. Ni da ni. Mogoče gre moja royal sx16 res v oglase. Ima mislim da manj kot 20ur delovanja s tem da na terenu nisem bil v dveh letih 5 popoldnevov. Imam pa še kup zadev zraven, od brezžičnega treinerja, 2 dodatna sprejemnika, pult, plastičen kovček za transport,...
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
gandalf
Freak
Prispevkov: 881
Pridružen: 13 Jul 2008, 12:40
Kraj: Slov. Konjice
Kontakt:

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gandalf » 02 Dec 2016, 12:30

Krist napisal/-a:Sem prejle na yt preletel video z meniji. Ni da ni. Mogoče gre moja royal sx16 res v oglase. Ima mislim da manj kot 20ur delovanja s tem da na terenu nisem bil v dveh letih 5 popoldnevov. Imam pa še kup zadev zraven, od brezžičnega treinerja, 2 dodatna sprejemnika, pult, plastičen kovček za transport,...
:D Sva na istem :D Sam jaz še imam Royal pro 9 2,4 ghz :lol:

Krist malo več denarja pa jo imaš :D Ugodno je tole za 700 EU bi šla :D

http://www.rc-network.de/forum/showthre ... -16-Mode-1
http://www.slometeo.net/bezina/

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 02 Dec 2016, 12:59

Mode 1 je. Letim na mode 2.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 658
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 02 Dec 2016, 16:00

Kakšne sprejemnike rabi Jeti: svoje - Jeti ali obstajajo tudi kompatibilni sprejemniki za to komando?
Lp,
Andreo
Slika

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 02 Dec 2016, 16:55

Andreo29 napisal/-a:Kakšne sprejemnike rabi Jeti: svoje - Jeti ali obstajajo tudi kompatibilni sprejemniki za to komando?
Lp,
Svoje.
Po eni strani je pa frsky z kupom mini sprejemnikov, ki so 3x ali več cenejši od multiplexa. Pa kolikor sem gledal teste, pač frsky dovoljuje opcijo zunanjega modula, tako da nisi samo vezan na en sistem.

@gandalf
Imam tudi jaz eno royalko 9 za učenec učitelj in podobne zadeve. Ampak ko ju primerjam, sta sicer napravi po videzu in menijih identični, ko pa primeš ročke, je pa drug filing. na novi so veliko mehkejše, se pozna, da so dodali ležaje.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

FANATIC
Razpravljalec
Prispevkov: 138
Pridružen: 04 Feb 2009, 09:31
Kraj: Pod hribom

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a FANATIC » 02 Dec 2016, 21:54

...........
Zadnjič spremenil FANATIC, dne 12 Apr 2017, 06:13, skupaj popravljeno 1 krat.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 02 Dec 2016, 22:37

FANATIC napisal/-a:
Krist napisal/-a:Sem prejle na yt preletel video z meniji. Ni da ni. Mogoče gre moja royal sx16 res v oglase. Ima mislim da manj kot 20ur delovanja s tem da na terenu nisem bil v dveh letih 5 popoldnevov. Imam pa še kup zadev zraven, od brezžičnega treinerja, 2 dodatna sprejemnika, pult, plastičen kovček za transport,...
Ala pljuni ceno za sx16!(solo oddajnik) :D :D :D
Dajva raje na ZS. Če bo šlo od hiše, gre vse v kompletu.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

IKE
Tekmovalec
Prispevkov: 346
Pridružen: 07 Jun 2005, 21:37
Kraj: Maribor

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a IKE » 29 Jan 2017, 11:11

Opažam da je zadnje čase prava poplava postaj FrSky postaj, predvsem Taranisa in zdaj še nov Horus X12S. In prav ta FrSkyHorus me vedno bolj mami, da bi menjal postajo.
Na netu sem sicer zasledil MPX modul "Multiplex RF module HFMG3 M-LINK 2.4 GHz" in me zanima ali je ta modul kompatibilen z Horus X12S komando ?

Zanimivo je tudi to, da tega modula ne najdem na proizvajalčevi strani MPX, sem ga pa našel na :
- http://www.probuild-uk.co.uk/index.php? ... ct_id=1961
- http://multiplex.zhype.com/45616_Multip ... _4_GHz.php

Ker imam kar nekaj ( 10+ ) MPX sprejemnikov, katere bi ob menjavi napol podaril, zaradi cenovne politike rabljenih stvari iščem varijanto samo menjave postaje MPX Royal Pro 16.
Hva za kakršnokoli vzpodbudno informacijo.
Ma saj gre ... če ne po luftu pa po tleh.

alex83
Razpravljalec
Prispevkov: 66
Pridružen: 03 Jan 2010, 20:59
Kraj: Zabukovica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a alex83 » 01 Mar 2017, 09:11

Imam eno vprašanje v zvezi z nastavitvami za royal pro 9.

Imam model z aileroni, brez flapov ali zavor. Sedaj pa vidim, da pri pristanku imam težave z ogromno vztrajnosti hitrosti modela in bi potreboval zavore z aileroni in elevatorjem.

Po navodilih proizvajalca modela, potrebujem 15 mm odklona aileronov navzgor in 1mm elevatroja navzdol. Kako to nastavim? Z flitght phases ali se vežem kar na enega od stikal naprimer N ali I ?

Ko sem poizkušal z flight phases to nastaviti mi nekako ne rata.

Uporabniški avatar
RAF
Tekmovalec
Prispevkov: 217
Pridružen: 04 Feb 2007, 14:26
Kraj: Rodine

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a RAF » 02 Mar 2017, 21:36

Jaz imam sicer rešeno nekoliko drugače, vendar mogoče ti kaj od tega pomaga.
Jaz imam na stikalu določen MIX2.
Ko je vključen, mi paralelno »poveže« višino in nagib. Polni odklon višine gor = polni odklon nagiba gor.
Priponke
MIX1.JPG
MIX1.JPG (39.48 KiB) Pogledano 5280 krat
MIX2.JPG
MIX2.JPG (27.95 KiB) Pogledano 5280 krat
Brez zdravega strahu pred tlemi

alex83
Razpravljalec
Prispevkov: 66
Pridružen: 03 Jan 2010, 20:59
Kraj: Zabukovica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a alex83 » 06 Mar 2017, 07:40

Je pomagalo, hvala.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 08 Mar 2017, 19:54

V bistvu nastaviš pod servo asaigment ailerons+ in imaš potem aktivne vse mixe. Potem greš pod aktivne mixe in nastaviš hode in komponzacijo.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3480
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 25 Apr 2017, 10:01

Zdravo

Ima mogoče kdo informacijo ali že obstaja kakšen Hack da se na novem softveru uporabi Frsky modul?

Hvala,
Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
sandi.smid
Freak
Prispevkov: 972
Pridružen: 06 Mar 2006, 07:16
Kraj: Gorenjska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a sandi.smid » 17 Jul 2017, 09:26

Oj..

Imam še Rozal evo 9 oddajnik, v katerega sem vgradil 2.4 m'link modul..
Navodila pravijo da moram nadgraditi verzijo na 3.xx software, sedaj pa ne vem točno kako.. Ali je treba imeti multiplex kabel za povezavo z računalnikom? Imam samo tistega, ki ga je pred leti delal nek član tu na forumu, ki sem ga uporabljal za simulator..
Multiplex launcher mi komande ne zazna..

Hvala za pomoč
Slika

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2963
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 17 Jul 2017, 09:56

Ali je treba imeti multiplex kabel za povezavo z računalnikom? Imam samo tistega
Po moje ja.......#85148#,s tem da 2,4ghz modul nadgrajuješ posebej z kablom za sprejemnik in telemetrijske module.
Slika

Uporabniški avatar
sandi.smid
Freak
Prispevkov: 972
Pridružen: 06 Mar 2006, 07:16
Kraj: Gorenjska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a sandi.smid » 17 Jul 2017, 17:41

Če ima kdo omenjeni kabel na voljo, sem ga pripravljen odkupiti, ali pa plačati izposojo samo za posodobitev software-a..

Nisem vedel da je tako komplicirano..

Hvala Ales za info..

lp
Slika

FANATIC
Razpravljalec
Prispevkov: 138
Pridružen: 04 Feb 2009, 09:31
Kraj: Pod hribom

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a FANATIC » 17 Jul 2017, 19:29

Krist v oglasih prodaje sx16 in ima takšen kabel za prodat!(glej male oglase)

Uporabniški avatar
sandi.smid
Freak
Prispevkov: 972
Pridružen: 06 Mar 2006, 07:16
Kraj: Gorenjska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a sandi.smid » 17 Jul 2017, 20:35

:) Nisem vedel da je to Krist..
Oglas sem videl že na bolhi in sva govorila, ampak prodaja v kompletu.. :/

Hvala za info.. ;)
Slika

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 658
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 24 Jul 2017, 07:24

Jaz sem si naredil kabel po navodilih opisanih na tej strani.
Potrebuješ le Mini-USB na UART Konverter, ki ga dobiš na e-bayu ali kje drugje za ceno par €, ter seveda konektorje.
Dela tako za sprejemnik kot za oddajnik in tudi za senzorje telemetrije, ki sem si jih dokupil posebej.
Da pa nimam dva kabla sem obe shemi spojil (združil) z vmesnim stikalom za izbiro režima.
IMAG1412.jpg
IMAG1412.jpg (188.83 KiB) Pogledano 4238 krat
Lp,
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
sandi.smid
Freak
Prispevkov: 972
Pridružen: 06 Mar 2006, 07:16
Kraj: Gorenjska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a sandi.smid » 30 Jul 2017, 09:11

Dobil kabel..

Sedaj pa zopet problem.. Upgrade sistem mi ne pusti naložiti verzije iz 1.xx v 2.xx.. Dobim sporočilo, da mora to narediti uradni servis, saj gre potem na pro verzijo.. :/
Je to res? Bom moral vse skupaj poslati na Multiplex?

Hvala in LP
Slika

Odgovori

Vrni se na