Sem nov v heli sekciji, imel sem sicer nekaj kaoksialcev tistih 3 kanalnih ki jih prodajajo od 15€ dalje, ampak nič resnejšega.
Po prebiranju teme viewtopic.php?f=115&t=77696 in pregledovanju videov in primerjanja cen sem se odločil da nabavim en 4ch heli ki ne bo prezahteven ampak hkrati ne bo prehitro postal dolgočasen.
V oči mi je kaj kmalu padel align trex 100 češ če gre za znamko lahko vendarle pričakujem nekaj več (večjo stabilnost, boljša kakovost...) vendar mi je po prebiranju komentarjev in ogledov videov v oči padel omenjen V911 heli.
In naročim ga na ebayu:
Tukaj:
http://www.ebay.com/itm/190640146323?ss ... 1439.l2649
Zanj odštejem €33.67 EUR z poštnino
Zraven pa vzamem še enega komplet brez komande za rezervne dele za pičlih €18.76 EUR z poštnino
Imel sem precejšnjo srečo in paket dobil v 10 koledarskih dneh direktno domov.
Odprem škatlo in najprej zagledam podlogo za miško kasneje pa še škatlo helija ki je bila malenkost udrta. odprem škatlo zgleda vse OK, zložim stvari ven in sam sebi ne morem verjeti kakšno kvaliteto vidim za omenjen denar. Na helije se sicer ne spoznam ampak ok grem do polnilca baterije super pašejo vanj konektor ok vse super ne tako kot smo vajeni pri kakšnih cenenih kitih kjer gre vse križem.
Ko pa v komando vstavim baterije in jo prižgem so me bile same oči, displey dejansko prikazuje odklone ročic in nastavitve digitalnih trimov. Komanda pa ima tudi tipko z kateri izbiramo med mod1 in mod2 ampak ne mod da bi spreminjali položaj ročic, ampak kolikšen je maximalen odklon ročic, torej za bolj ali manj odziven heli.
Ko so bile baterije polne sem postavil heli sredi sobe in vzletel ter pričakoval takojšen trk

Heli ima dovolj funkcij in je lahko čisto počasen ali pa precej hiter tako da se ga ne naveličamo kot kakšnega kaoksialca, skratka prava stvar tudi za kakšnega izkušenejšega pilota.
Enkrat sem sicer že imel 3d heli ampak mi ni in ni šlo zato je bilo spoznanje, da morda celo lahko letim z helijem veliko veselje.
Skratka kaj naj rečem pomoje super heli za vse tako kot začetnike kot izkušene pilote.
Kaj pa naj povedo še slike:
Škatla:

V njej pa:
-navodila
-heli
-komanda
-polnilec
-usb kabel za polnjenje
-2x baterija
-rezervni glavni in repni rotorji

Heli pod "streho"

Dolžina helija ca 25cm

Notranjost komande kjer se vidi da nekaj "možganov" vendarle ima vidna tudi 2.4Ghz antena

Komanda ima zadaj tudi izhod za priklop polnilca:

Snemal zaenkrat nisem ker je youtube poln posnetkov.
Primer kako stabilen je heli pa še malo "review-a"
http://www.youtube.com/watch?v=yMmNqK3h2wg
LP