Upravljanje modelarskega poligona Lijak

www.md-ng.si, Ul. IX Korpusa 73, 5250 Solkan; Kontaktna oseba: Kogovšek Sašo 041/772-257 (predsednik)

Moderatorji: Miposasokog

Odgovori
Uporabniški avatar
SOLGOR
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 03 Jul 2007, 14:08
Kraj: SOLKAN

Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a SOLGOR » 27 Jan 2014, 13:47

Včeraj sem šel z ženo hodit v okolico Lijaka, kasneje sva se malo usedla na klopcah, kjer sva opazovala modelarja z velikim 3D letalom (skupna vrednost prek 2.400 Eur). Kar med njegovim letom sta prišla dva padalca, ki sta pristala bolj na obrobju letališča, kasneje še 3 italjani, ki so pristali, kar na progi. Vsi se sklicujejo na zasilni pristanek. Kako je v primeru nesreče, kdo plača škodo. Je pa res, tudi če ni fizičnega kontakta, zelo motijo!

Uporabniški avatar
Kladu
Profesor
Prispevkov: 1305
Pridružen: 29 Mar 2005, 15:09
Kraj: Center Evrope-Šiška
Kontakt:

Re: Vikend bil je živ

Odgovor Napisal/-a Kladu » 27 Jan 2014, 15:54

Zasilni pristanek je posledica okvare opreme ali nenadne spremembe vremenskih pogojev. Pa tudi v tem primeru škodo, ki jo povzroči letalo ali padalec tretji osebi pokrije zavarovalnica, če je pilot zavarovan. Drugače nosi stroške za škodo on. Zasilni pristanek ne da dovoljenje za uničevanje vsega pod sabo.

Vsak pilot se mora informirati o vseh posebnostih na področju svojega leta in se izogniti področjem, kjer je nevarnost nesreče.Padalci (in ne samo oni) računajo na pamet modelarjev, da se bomo umaknili v izogib morebitne nesreče.

Naslednič jih vprašajte, zakaj ne pristanejo na sredi hitre ceste ](*,)
Davno nazaj smo na balso v vrstah čakali!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Sprinter60
Tekmovalec
Prispevkov: 306
Pridružen: 27 Dec 2011, 07:30

Re: Vikend bil je živ

Odgovor Napisal/-a Sprinter60 » 27 Jan 2014, 16:33

Super temo ste našli

kot star modelar in dolgoletni uporabnik modelarske steze bom rekel takole :

O kakšnih zasilnih pristankih ne moremo govoriti, ker se tole padalsko pristajanje na naši stezi pojavlja v glavnem pozimi, kar pomeni da padalci predolgo vztrajajo na pobočju ob hribu v upanju na čudežno odrešitev termike, ki pa je pozimi skorajda ni. Tako da nekaterim res ne preostane drugega kot da ZASILNO pristajajo . Je pa res vprašanje odgovornosti modelarja v primeru nesreče..saj imamo teren lepo označen z OPOZORILNO TABLO, da je gibanje na območju steze na lastno odgovornost, kamor je seveda glede na našo dejavnost vštet tudi zračni prostor. Poleg tega je pa na drugi strani potoka še dovolj prostora na travniku za zasilne pristanke. Tako da bi morali padalci malo razmislit o svojem nevarnem početju še zlasti kadar se na stezi odvija naša dejavnost. Verjamem da noben od nas modelarjev ne bo šel namerno ogrožat padalce s svojim modelom, zato predlagam modelarjem mirne živce in previdnost, padalcem pa naj upoštevajo vremenske razmere in se držijo svojega območja pa bo VOLK SIT IN KOZA CELA..lep pozdrav vsem :)

pudding
Tekmovalec
Prispevkov: 204
Pridružen: 08 Maj 2001, 01:00
Kraj: Nova Gorica

Re: Vikend bil je živ

Odgovor Napisal/-a pudding » 28 Jan 2014, 03:33

Zivjo,

Tole z padalci in rekreativci ima korenine ze dolgo nazaj.

Padalci vedno tolmacijo, da je zasilni pristanek. Lahko razumes tudi kot brezplacni pristanek. Stvar postane nevarna ko priletijo nizko po severni strani steze kjer z modeli sibamo nizke prelete cez pisto. Takega padalca je nemogoce videti (hrib v ozadju on pa silhueta) in ko ga vidis je lahko prepozno.

Absolutno obstaja najnizja visina, kjer se moras kot padalec odlociti za dolet na pristajalisce ob glavni cesti in o tem ni debate. To, da se sprenevedajo je seveda oslarija. Morda bi bil cas, da kontaktiramo padalski klub za sestanek, kjer se bo treba nekaj zmeniti. Neka pravila padalskega poligona Lijak najbrz obstajajo, sicer nebi racunali pristankov. Pred casom sem predlagal, naj jim vsilijo piscalko kot obvezno opremo in naj cvilijo ce so v bljizini, da vsaj ves.

Rekreativci (fuzbal, tenis ipd) so dobrodosli, vendar se morajo ravnati po navodilih modelarjev. Jaz jim ponavadi narocim naj bodo med lijakom in pisto in naj ne hodijo stran od tam. Po vecini se tega drzijo pa je vse ok. Teren je lepo urejen in ce je kdo tam in malo gleda kaj se dogoaja je ostalega sranja manj.

Andrej

Uporabniški avatar
Mipo
Dr. Modelar
Prispevkov: 3098
Pridružen: 15 Nov 2004, 11:59
Kraj: Vrtojba

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Mipo » 28 Jan 2014, 07:38

Predlagam, da se prenovijo pravila uporabe poligona za našo uporabo. Prihajajo novi člani, ki dobijo le skopo ustno informacijo. Lepo bi bilo, da jim damo zgibanko na temo obnašanja na poligonu. Malce kot pravilnik in malce kot kodeks obnašanja.

Potreben je tudi sestanek s klubom Polet.

Uporabniški avatar
Sprinter60
Tekmovalec
Prispevkov: 306
Pridružen: 27 Dec 2011, 07:30

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Sprinter60 » 28 Jan 2014, 08:09

Miloš se strinjam, neka pravila in kodeks obnašanja bi morali dobiti novi člani ob prihodu, čeprav če se dobro spomniš, ko smo ustanovili klub je to enkrat že obstajalo. Vsekakor se je čas in situacija precej spremenila zato je prav da je kaj tudi kje napisanega. Glede Poleta pa verjamem, da je bilo že precej pogovarjanja in dogovarjanja s strani našega kluba in da so obveščeni kaj pomeni pristanek padalca na našem zračnem in zemeljskem območju. Vendar se še vedno najdejo pametni posamezniki, ki jim ni mar če kršijo njihova in naša pravila..

Saško :) boš moral še ti kakšno rečt :-$

tomazcc
Freak
Prispevkov: 591
Pridružen: 10 Dec 2007, 23:26
Kraj: Kranj

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a tomazcc » 28 Jan 2014, 10:40

No, pa tukaj ni samo materialna škoda.
Mene kot modelarja je najbolj strah, da bi se z modelom zapletel v padalo. In potem bi padalo strmoglavilo. Takrat cena modela ni nič v primerjavi s padalcem...
Ko sem prvič srečal v Lijaku padalca v zraku (ko sem letel iz leve proti hribu), me je skor kap...

Tomaž

Uporabniški avatar
sasokog
Razpravljalec
Prispevkov: 137
Pridružen: 14 Nov 2008, 10:57
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a sasokog » 28 Jan 2014, 15:31

No naj še jaz dodam moje na to temo in sicer:

Sam sem že neštetokrat govoril s predsednikom kluba Polet in o "dogodivščinah", ki se dogajajo s pristajanjem kao zasilnih pristankov .... ampak očitno zaman. je pa res, da je bilo to že dolgo nazaj
in če me spomin ne vara kake dve leti. Bom jaz poskrbel in se še ta teden dobil s predsednikom njihovega kluba in mu spet predočil problematiko "zasilnih" pristankov. Naj vas samo spomnim, da je bilo
z njimi dogovorjeno da v kolikor je potreben zasilni pristanek, bodo pristajali na travniku čez cesto (nasproti mostička), ampak očitno so pozabili na dogovor.

Kar se tiče pa novih članov, se pa strinjam, da bi bilo fajn nekaj narediti v tej smeri oz. najbolje da se dogovorimo za sestanek nekje ob pizzi in pivi :o in se dogovorimo o vsemu.
Seveda tudi o kaki delavni akciji na letališču.

Sedaj pa s predlogi na dan za datum sestanka. Aja da ne pozabim, tudi letos članarina in zavarovanje ostajate cenovno nespremenjena. In najbolje bi bilo da tudi to uredimo na sestanku
da se "pogliha" za letošnje leto in seveda zamudniki za lansko leto.
-= Flying pigs 8,000 feet above Sea level =-
_____________________________________

Team ElyQ

pudding
Tekmovalec
Prispevkov: 204
Pridružen: 08 Maj 2001, 01:00
Kraj: Nova Gorica

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a pudding » 28 Jan 2014, 22:41

Zivjo,

Jaz sem v tujini tako, da nisem za nobeno pomoc v tem okvirju. Predlagam pa, da se za sezono 2014 pobira recmo 30e za zasilni pristanek (ce je na nasem terenu). Dovolj, da se to doda v statut. Padalec dobi tudi racun, knjizica je lahko v hangarju.
V roku ene sezone bo novica se kako visela po vseh poljskih/ceskih in slovaskih forumih. Nam pa ostane za urejanje poligona.

Kaksna zgibanko o varnem ravnanju z modeli in eksplotacijo letalisca bi morali imeti. Tole vam lahko pomagam in sem jo pripravljen narediti.

Andrej

Uporabniški avatar
Sprinter60
Tekmovalec
Prispevkov: 306
Pridružen: 27 Dec 2011, 07:30

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Sprinter60 » 29 Jan 2014, 07:09

Andrej, glede pobiranja pristajalnine bo bolj težka glede na to, da sta samo dva ključa in padalcu pač ne boš mogel kar tako izdat potrdila o plačilu, in tako početje je lahko nevarno z vidika, da se bodo razvadili in jih bomo imeli potem vedno več tam. Saj to bi jim pozimi bolj ustrezalo da pristajajo pri nas tko da menim, da to nikakor ne pride v poštev. Tam pri nas nimajo kaj počet ne z plačilom, ne brez plačila. Delavna akcija je vsekakor dobrodošla saj steza že kar nekaj časa kliče po popravilu in krpanju lukenj..še več, ko bo možno bo potrebno prevlečt celo površino na novo z asfaltom. Tudi ograja je že kar lepo odrgnjena in bi bilo fajn če bi jo na poškodovanih mestih pobarvali, da ne bo rjavela. Moj predlog - zgodnja pomlad,takoj ko se malo otopli. LP 8)

pudding
Tekmovalec
Prispevkov: 204
Pridružen: 08 Maj 2001, 01:00
Kraj: Nova Gorica

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a pudding » 29 Jan 2014, 08:24

Ziv!

Ja razumem tezavo. V mislih sem imel nekaj kar je 3-4x drazje od uradnega pristajanja ob cesti. Prav tako ne pricakujem, da bomo tam dezurali zaradi dobicka. Ce se kdo ujame bo sporocil slabe novice naprej.
Spodoblo bi se, da se zavedamo kaksen poligon imamo. Vsem je vsec, zato bi morali bolj optimisticno in racionalno gledati nanj, kot samo na pokosen travnik z ograjco in kontejnerjem za zmerno najemnino. Ta pista je v danasnjem casu luksuz brez primerjave in ena najlepsih lokacij za modelarstvo v sirsem okolju.
Po mojem pribliznem spominu, drustvo obstaja okrog 20let, pista pa se malo vec. Nekaj kar bi lahko zacahnali v koledar kot piknik.

LP, Andrej

Uporabniški avatar
murva
Tekmovalec
Prispevkov: 369
Pridružen: 10 Feb 2011, 17:42
Kraj: Šempas

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a murva » 29 Jan 2014, 14:11

pudding napisal/-a:Ziv!
Vsem je vsec, zato bi morali bolj optimisticno in racionalno gledati nanj, kot samo na pokosen travnik z ograjco in kontejnerjem za zmerno najemnino. Ta pista je v danasnjem casu luksuz brez primerjave in ena najlepsih lokacij za modelarstvo v sirsem okolju.
Po mojem pribliznem spominu, drustvo obstaja okrog 20let, pista pa se malo vec. Nekaj kar bi lahko zacahnali v koledar kot piknik.

LP, Andrej
Se podpišem pod tole... ampak ostaja ena težava. U klubu ni veliko prizadevanja za ureditev same steze. (skozi moje oči). Ja seveda je skozi besede "pa to bi lahko pa uno bi lahko pa tretje bi lahko"... ja ampak na koncu ni enega ki bi ukazal! To in to in to je za narest in ker SI ČLAN tega kluba je tvoja dolžnjost da prideš ko so delovne akcije in pika. Ok nočem bit pregrob in upam da me kdo ne bo narobe razumu ker itak nimamo zmeraj usi časa. Hočem samo rečt da ovce rabijo konkretnega pastirja ker čene bojo šle hitro na roštilj :D Treba je narest sestanek in se zmenit.. Meni mi je žalostno ker mamo daleč najlepši teren za letalsko modelarstvo in se nič ne ukrepa za to.Mamo travnik in pisto to je pa tudi use. Ne razumem da kot klub nimamo lastnih klubskih prostorov kjer bi lahko mlade modelarje privabljali in učili ročnih del namesto da se jim kisajo možgani od ždenja na facebooku... in tako naprej in tako naprej....

LP
The Rose Squardon / Aircombat Slovenija Slika

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 712
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 29 Jan 2014, 14:48

murva napisal/-a:Treba je narest sestanek in se zmenit.. Meni mi je žalostno ker mamo daleč najlepši teren za letalsko modelarstvo in se nič ne ukrepa za to.Mamo travnik in pisto to je pa tudi use. Ne razumem da kot klub nimamo lastnih klubskih prostorov kjer bi lahko mlade modelarje privabljali in učili ročnih del namesto da se jim kisajo možgani od ždenja na facebooku... in tako naprej in tako naprej....
Se podpišem tudi jaz pod tole čeravno nimamo in ne bomo imeli svojih prostorov (mogoče pa jih nekoč bomo [-o< ).

Lp,
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
Sprinter60
Tekmovalec
Prispevkov: 306
Pridružen: 27 Dec 2011, 07:30

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Sprinter60 » 29 Jan 2014, 17:33

Andreo29 napisal/-a:
murva napisal/-a:Treba je narest sestanek in se zmenit.. Meni mi je žalostno ker mamo daleč najlepši teren za letalsko modelarstvo in se nič ne ukrepa za to.Mamo travnik in pisto to je pa tudi use. Ne razumem da kot klub nimamo lastnih klubskih prostorov kjer bi lahko mlade modelarje privabljali in učili ročnih del namesto da se jim kisajo možgani od ždenja na facebooku... in tako naprej in tako naprej....
Se podpišem tudi jaz pod tole čeravno nimamo in ne bomo imeli svojih prostorov (mogoče pa jih nekoč bomo [-o< ).

Lp,
Andrej , malo se motiš glede klubskih prostorov. če se dobro spomniš je Sašo omenil, da se da vse zrihtat če ima kdo voljo in čas uvajat nove člane v modelarstvo. Kar se mene tiče, sem na terenu na voljo vsem, ki bi se želeli naučiti leteti z modeli.

Uporabniški avatar
sasokog
Razpravljalec
Prispevkov: 137
Pridružen: 14 Nov 2008, 10:57
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a sasokog » 29 Jan 2014, 19:08

Andreo29 napisal/-a:
murva napisal/-a:Treba je narest sestanek in se zmenit.. Meni mi je žalostno ker mamo daleč najlepši teren za letalsko modelarstvo in se nič ne ukrepa za to.Mamo travnik in pisto to je pa tudi use. Ne razumem da kot klub nimamo lastnih klubskih prostorov kjer bi lahko mlade modelarje privabljali in učili ročnih del namesto da se jim kisajo možgani od ždenja na facebooku... in tako naprej in tako naprej....
Se podpišem tudi jaz pod tole čeravno nimamo in ne bomo imeli svojih prostorov (mogoče pa jih nekoč bomo [-o< ).

Lp,
Sem citiral to ker sta oba se spotaknila ob delo in klubske prostore in verjetno stavri letijo osebno name, ampak to še ni največji problem.
Naj vaju samo to spomnim...če smo že kot zgubljeno-razpuščene ovce... je posledica nezainteresiranost in samoinicijativa samih članov
Da predlagajo, postorijo in tudi zorganizirajo kaj ? Preganjanje je žal mene osebno minilo, ker se v preteklosti na žalost ni obneslo. To da se
Ne postori nič na terenu, pa brez zamere je čista laž, saj tako urejenega terena kot je naš ne najdete daleč na okrog.

Klubski prostori bodo pa lahko zanimiva točka na predvidenem sestanku kot nekaj postov nazaj.

Pa da ne pozabim... včeraj sem govoril s predsednikom kluba Polet in mi je obljubil da bo napisal na forum oz. forume glede te problematike o "zasilnih pristankih".

Lp,
Sašo
-= Flying pigs 8,000 feet above Sea level =-
_____________________________________

Team ElyQ

Uporabniški avatar
Sprinter60
Tekmovalec
Prispevkov: 306
Pridružen: 27 Dec 2011, 07:30

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Sprinter60 » 29 Jan 2014, 19:52

Točno tako Sašo

strara preizkušena metoda pravi, da so člani v tem klubu z namenom radijskega vodenja modelov, in se v preteklosti res ni preganjanje članov obneslo. Če kdo želi kaj postoriti od nas modelarjev je dobrodošlo . Če se bomo člani med sabo znali kaj zmenit bo prav, zaenkrat je teren lepo urejen ni kej. res je treba še kej postorit da vsaj obdržimo obstoječe stanje. že takrat ko smo uvedli plačilo članarine, prepovedali neplačnikom uporabo terena in poskušali vzpostavit vsaj malo reda smo imeli v klubu 50% osip članstva. tko da je pri teh stvareh biti kar pameten in previden da se ne napravi več škode kot koristi..lp

pudding
Tekmovalec
Prispevkov: 204
Pridružen: 08 Maj 2001, 01:00
Kraj: Nova Gorica

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a pudding » 29 Jan 2014, 21:57

Ziv!

Malo si je potrebno priznati, da modelarstvo ze dolgo ni vec vescina izgradnje modelov. Danes zacetnik vozi kitajsko izlolacijo na elektriko. Dolgo casa ze, nisem videl mulca, ki bi narezal balso in zlepil nekaj. Sicer pa to pocnejo pri Ninotu in to je cisto ok. Glede skupnih prostorov se je za uprasat, ce jih zares potrebujemo in kaj tocno bomo z njimi poceli.
Pista rabi obnovo vendar premisljeno. Predlagal bi, da se prvo v klubu pomenimo kaj bi radi nardili in koliko smo pripravljeni za to placat. Najbrz je naceneje povleci cez pisto se en nanos asfalta vendar potem ne bo vec izravnana z travo. Nisem pa preprican, da si to zelimo.

Mimo grede, kdo je nazadnje urejal interentno stran in ima dostop do nastavitev za domeno?
Ce se javi, se lahko zmenimo, da v parih dneh posravim novo stran. Brezplacno seveda.

Andrej

Uporabniški avatar
murva
Tekmovalec
Prispevkov: 369
Pridružen: 10 Feb 2011, 17:42
Kraj: Šempas

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a murva » 29 Jan 2014, 22:32

sasokog napisal/-a:
Andreo29 napisal/-a:
murva napisal/-a:Treba je narest sestanek in se zmenit.. Meni mi je žalostno ker mamo daleč najlepši teren za letalsko modelarstvo in se nič ne ukrepa za to.Mamo travnik in pisto to je pa tudi use. Ne razumem da kot klub nimamo lastnih klubskih prostorov kjer bi lahko mlade modelarje privabljali in učili ročnih del namesto da se jim kisajo možgani od ždenja na facebooku... in tako naprej in tako naprej....
Se podpišem tudi jaz pod tole čeravno nimamo in ne bomo imeli svojih prostorov (mogoče pa jih nekoč bomo [-o< ).

Lp,
Sem citiral to ker sta oba se spotaknila ob delo in klubske prostore in verjetno stavri letijo osebno name, ampak to še ni največji problem.
Naj vaju samo to spomnim...če smo že kot zgubljeno-razpuščene ovce... je posledica nezainteresiranost in samoinicijativa samih članov
Da predlagajo, postorijo in tudi zorganizirajo kaj ? Preganjanje je žal mene osebno minilo, ker se v preteklosti na žalost ni obneslo. To da se
Ne postori nič na terenu, pa brez zamere je čista laž, saj tako urejenega terena kot je naš ne najdete daleč na okrog.

Klubski prostori bodo pa lahko zanimiva točka na predvidenem sestanku kot nekaj postov nazaj.

Pa da ne pozabim... včeraj sem govoril s predsednikom kluba Polet in mi je obljubil da bo napisal na forum oz. forume glede te problematike o "zasilnih pristankih".

Lp,
Sašo

Sašo brez panike :D pač tema se je odprla in sem pač podal svoje mnenje kot drugi. Kot "frišen" član ne morem trdit kaj se je skozi leta dogajalo na tej stezi ampak skozi moje oči to vidim in samo to obdobje tudi komentiram. Sem za sestanek na katerem bi se mi tudi meni obrazložilo kako so zadeve potekale do sedaj na stezi...

Pa brez zamere! :D LP Matevž
The Rose Squardon / Aircombat Slovenija Slika

Uporabniški avatar
Sprinter60
Tekmovalec
Prispevkov: 306
Pridružen: 27 Dec 2011, 07:30

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Sprinter60 » 30 Jan 2014, 14:00

pudding napisal/-a:Ziv!

Malo si je potrebno priznati, da modelarstvo ze dolgo ni vec vescina izgradnje modelov. Danes zacetnik vozi kitajsko izlolacijo na elektriko. Dolgo casa ze, nisem videl mulca, ki bi narezal balso in zlepil nekaj. Sicer pa to pocnejo pri Ninotu in to je cisto ok. Glede skupnih prostorov se je za uprasat, ce jih zares potrebujemo in kaj tocno bomo z njimi poceli.
Pista rabi obnovo vendar premisljeno. Predlagal bi, da se prvo v klubu pomenimo kaj bi radi nardili in koliko smo pripravljeni za to placat. Najbrz je naceneje povleci cez pisto se en nanos asfalta vendar potem ne bo vec izravnana z travo. Nisem pa preprican, da si to zelimo.

Mimo grede, kdo je nazadnje urejal interentno stran in ima dostop do nastavitev za domeno?
Ce se javi, se lahko zmenimo, da v parih dneh posravim novo stran. Brezplacno seveda.

Andrej
Nova prevleka se mi ne zdi problematična, v kolikor bo v klubu dovolj šoldov- 13.000 evrčkov po grobem izračunu. Problema ne vidim v 2 cm dvigu površine ker se prehodi na travnato površino lahko uredijo bodisi z asfaltom ali pa nanosom zemlje. Zaenkrat pa je v planu popravilo in krpanje lukenj če me spomin ne vara. Je pa že to lep napredek, da se o tem sploh pogovarjamo, še čevapi manjkajo pa kak liter vina za dvig morale delovnega moštva, pa smo na konju :)

Uporabniški avatar
Žiža
Razpravljalec
Prispevkov: 63
Pridružen: 24 Sep 2007, 14:50
Kraj: Nova Gorica

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Žiža » 05 Feb 2014, 22:52

sasokog napisal/-a:Ampak nočem prat umazanage perila tu na forumu, ker se mi ne zdi primeren kraj za to, ampak če sta že užgala pralni stroj, sem moral dodat Prašek, da ne bo preveč smrdelo.

Klubski prostori bodo pa lahko zanimiva točka na predvidenem sestanku kot nekaj postov nazaj.
Da naše težave predstavimo in razrešimo, za kdaj je predviden sestanek?

Uporabniški avatar
Sprinter60
Tekmovalec
Prispevkov: 306
Pridružen: 27 Dec 2011, 07:30

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Sprinter60 » 06 Feb 2014, 06:33

Ni še nič predvideno ker bo treba najprej predlagat s strani modelarjev.

Moj predlog - vsekakor ne na lijaku z modeli. Kakšna sobota okoli 18h v začetku marca, ker so konec februarja počitnice.
če se da zrihtat kakšen prostor, pa še toliko boljše. Fajn bi bilo vedet za število interesentov, ki bi prišli na sestanek in zbrat predloge, o čem se želimo pogovarjat, pred sklicem sestanka.

lp

Uporabniški avatar
Sprinter60
Tekmovalec
Prispevkov: 306
Pridružen: 27 Dec 2011, 07:30

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Sprinter60 » 14 Mar 2014, 07:58

Pozdrav

Na Prošnjo Edija pošiljam tole OBVESTILO.

Danes je bil na Lijak pripeljan kamion peska, na parkirišče ob ograji na Lijaku. Glede na to da v klubu ni dovolj grabelj in lopat bi bilo zaželjeno, da vsak ki ima navedeno orodje doma, jutri prinese s seboj, da zadevo poglihamo in razgrnemo


LP

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 712
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Upravljanje modelarskega poligona Lijak

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 22 Okt 2015, 20:58

IMAG0915s.jpg
IMAG0915s.jpg (120.81 KiB) Pogledano 6448 krat
Evo, pista je pokošena in pripravljena za vikend in zimo.

V nedeljo poleg običajnega nedeljskega letenja se bomo še malo družili ob pečenem kostanju.

Članice in člani lepo vabljeni.
Andreo
Slika

Odgovori

Vrni se na