Problemi z LRP Deep Blue One

Moderatorji: KlemenR, Intruder

Odgovori
Uporabniški avatar
dprulles
Tekmovalec
Prispevkov: 267
Pridružen: 29 Jul 2009, 21:29
Kraj: murska sobota

Problemi z LRP Deep Blue One

Odgovor Napisal/-a dprulles »

Pozdravljeni.
Obračam se na vas, ker sem pred nedolgo nazaj kupil omenjen čoln dimenzij 34cm in RTR opcijo.
Zraven sem dobil NiMh baterijo 800mah. Nisem se preveč ubadal z originalnimi baterijami, ampak kar takoj priklopil na lipo 2s 1000mah. Vse to je delovalo super in hitrost proti pričakovanju. Potem sem zasledil na you tube modifikacijo propa. To je izgledalo v smislu da si z kleščami zakluček kraka malenkost zaostril(naklon na koncu kraka). Kaj se je zgodilo? Skuril sem elektroniko("3 v enem" in speed 380). Ok, moja krivda. Na koncu sem nabavil drugega ker garancije več nisem mogel uporabiti zaradi predelave mizice za aku. Dobim drugega in brez vseh "predelav,modifikacij" po drugi bateriji(lipo) skurim motor. Pokličem v dmt in mi ga zamenjajo. Pripeljem drugega in zopet skurim in to ob vožnji mojega sineka, kateri je vozil z 50% zmogljivosti.
Moje Prvo vprašanje se nanaša na razliko med lipo in nimh. A je toliko močnejša da se vse to lahko zgodi?
Drugo vprašanje se pa nanaša na" prvi isti čoln", katerega sem predelal na brezkrtačni motor 4000kv in pa 20A regler in 2.4ghz. Gre ko zmešan ,stabilen.. Edino kar me moti je to da pride dosti vode kljub zatesnitvi kabine in se sprašujem od kod toliko vode če je čoln čisto iz vode pri tej hitrosti. Naslednje težave ki me spremljajo je vlaga v reglerju in povzorča učinek kot da ni ene faze. Ko posušim vredu, in 20 s vožnje pa že spet plavam. Regler sem slekel iz skrčke in sprašujem kaj naredit da bo vodotesen in od kod tolikšne količine vode v čolnu če je cel zadihtan.
Zaradi zamrle scene pri MK-FTIČ sem se odločil za popestritev v čolnih. Za začetek igračke, želje so pa miss geico in traxxasov spratan na 6s. Bomo videli.
Hvala za morebitne odgovore in nasvete.

Video:
Prvi z brushed pogonom na lipo 2s
http://www.youtube.com/watch?v=1OcFh06jjvc&feature=plcp
Druga dva z brushless pogonom lipo 2s in magic vee 2s.
http://www.youtube.com/watch?v=8toP4TTKu7M&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=y9nnr1HezNA&feature=plcp
Sem prvak v postelji.......


.....lahko spim cele dneve.
Uporabniški avatar
manpower
Freak
Prispevkov: 644
Pridružen: 27 Jun 2009, 19:59
Kraj: Okolica KRANJA

Re: Problemi z LRP Deep Blue One

Odgovor Napisal/-a manpower »

Si tam kjer imaš narejeno vodno hlajenje prepričan da ti vse cevke dihtajo. Pri meni je bil podoben problem ker nisem preveril cevk za hlajenje motorja, ena je imela manjšo luknjico in je tam voda prišla v čolen ko sem jo zamenjal je bil čolen od takrat naprej suh.
LP
Bolje biti pameten in zaskrbljen, kot pa neumen in nasmejan!
Uporabniški avatar
Klemen P
Dr. Modelar
Prispevkov: 2369
Pridružen: 25 Feb 2011, 15:14
Kraj: na vasi ..

Re: Problemi z LRP Deep Blue One

Odgovor Napisal/-a Klemen P »

Mene pa zanima nekaj drugega in sicer kje je tole posneto oz. kje imate tako fino velik bajer?Videti je da je zadosti placa okol in okol tudi za vzletanje letal s plovci =D>
Uporabniški avatar
dprulles
Tekmovalec
Prispevkov: 267
Pridružen: 29 Jul 2009, 21:29
Kraj: murska sobota

Re: Problemi z LRP Deep Blue One

Odgovor Napisal/-a dprulles »

He he he moram se smejat. Ta jama je velika ,da lahko komot s pravim colnom vozis po mili volji. Edin problem je da je prepovedano in sodi z elektriko za bager plavajo vse vprek. 1,5km v katero stran hoces. Za modele ni tako hitrega da bi bilo premalo ali prekratko. Zraven je letalisce in obenem lahko od blizu obcudujes Petra Podlunska ko ti na 3 m nad glavo na polne zavije in se obraca .
No bistvo vprasanja , Murska Sobota . To pa je tam ko smo kot nas imenujejo" majn razviti". Zato pa statistika pravi da je najvec dragih avtomobilov na st prebivalcev. Moram se spet smejat....malo heca malo nepomembne resnice. Glavno da se pri nas dobro pocutijo pocutite.

Lp :lol:
Sem prvak v postelji.......


.....lahko spim cele dneve.
Odgovori

Vrni se na Začetniki in rekreativci