Tamiya Pajero CC-01

Moderatorji: kurnt29, atf300

Odgovori
slodreamer
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 06 Feb 2012, 18:06

Tamiya Pajero CC-01

Odgovor Napisal/-a slodreamer »

Pozdravljeni,

nedavno sem kupil tale model http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=77589.

Ko sem ga dobil, sem opazil da predvsem pri vzvratni vožnji s krmilom do konca v desno, leva guma precej praska po plastični kaoseriji.
Posnel sem tale video: http://www.youtube.com/watch?v=Ce1BPUz7 ... e=youtu.be
Sicer se mi zdi da je tudi sprednji del precej nižji in mehkeje vzmeten kot zadnji. Se vam zdi to normalno?
Po priloženih navodilih sem tudi želel utrditi sprednje vzmetenje tako da sem poskušal zmanjšati pot vzmeti za kakšnih pol centimetra, ampak obročka nisem mogel dovolj močno priviti, vedno znova se je vrnil v začetni položaj, na obeh amortizerjih.

Parkrat se mi je zgodilo tudi, da je avto kar naenkrat začel polno pospeševati vzvratno. Nisem prepričan, mogoče je bila moja krivda ampak res se mi pa zdi da sem pazil in nisem nič pritiskal ko se je to dogajalo.

Tako sem najprej opisal napake vozila po mailu in prilložil zgornji video. Odgovor je bil, naj avtomobil pošljem nazaj, da bodo pogledali. Sedaj sem dobil sledeč odgovor:
Your Tamiya Pajero arrived today.
I checked out the radiocontrol and the mechanic. But I cant find any problems with the car. It works, how it should work.
The “problem” with the fender and the tyres are known as normal. Cause this is not a car for speed-driving, it’s a offroad car like a “scale crawler”.



The only thing I would prefere to you is to change the Radiocontrol. The xb radio is not one of the best, but it works for beginner.
It is also normal when your car do anything alone if you are more than 5m far away from your pajero (only with the original radiocontrol). I know this cause I also have some pajero xb J

May can we send the pajero back to you? Freeshipping certainly!
Ne vem kaj si naj mislim. Ok, pospeševanje, če že, je še je mogoče moja krivda, da pa je kraspanje koles po kaoseriji normalno obnašanje pa res nisem pričakoval od RTR modela, ki tudi ni ravno ultra poceni. Prej ali slej se bo to poznalo na pnevmatikah ali pa na kaoseriji ...
Kaj menite?
mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3864
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Tamiya Pajero CC-01

Odgovor Napisal/-a mihec87 »

Glede pospeševanje vzvratno zna bit da so motnje saj te priložene komande so žalost ponavadi..

Glede ribanja videt je da riba zelo malo(skrajni rob oz špic gume po imitaciji odbijača na karoseriji) in bi se verjetno dalo rešit z prilagoditvijo karoserije(malo odbrusit oz porezat kak mm).Se da karoserijo spredaj kaj dvignit oz podložit kak mm dva mogoče celo malo bol naprej pomaknit bi tudi verjetno rešilo ribanje?

Glede obročka za amortizer pa ne vem verjetno bi se ga dalo z čim fiksirati npr vezica nad njim ali pa še en isti obroček in jih potem zategneš skupaj...

Je pa žalostno ja da vejo za te težave in jih ne odpravijo kar je čudno..

Večino stvari se da popravit..Kaj naj rečem odloči se sam..
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..
Odgovori

Vrni se na Crawler/Scaler/Trail modeli