F5J Pokal KANJA HRASTNIK

Moderator: Pisaneli

overlord_tm
Freak
Prispevkov: 451
Pridružen: 15 Nov 2004, 19:59
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a overlord_tm »

Vombat napisal/-a:Moje nepristransko mnenje, ker nisem bil na tekmi in ne vem kakšni vremenski pogoji so bili.
Ne ravno optimalni za 600g jadrilice :wink:
Normalnost je samo povprečje nenormalnih ...
Uporabniški avatar
sharkpade
Tekmovalec
Prispevkov: 338
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:40
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a sharkpade »

Jaz sem pa čisto :-# .
Sploh ne vem kaj se greste, mene ne moti, če so bili štirje ali pet turnusa me ne moti, če sta bila dva finalna leta ali eden, pa veste zakaj(me ne bi motilo tudi če bi bil v flyoffu)???
Zato ker ne tekme ne hodim zato, da bi zmagal, ampak zato, da bi veliko letel, se družil in bi se na splošno lepo imel.

No ja kar se pa tekme tiče, je bila pa izredno zanimiva tekma, v tretjem turnusu sem zaradi obilice termike(drugi je tam na žalost niste videli :lol: ), skoraj zaploskal s krili, ko sem dve minuti pred koncem pikiral z višine 150m, v četrtem turnusu pa mi je nastop na srečo preprečil zobniček cosmoteha. Drugače pa vse pohvale organizatorjem in tekmovalcem, posebej andreju, ki nam je dokazal, kaj naredi telstar :lol: .

Skratka se vidimo na naslednji tekmi.

lp

miha

p.s.:Pa ko bi kdo namesto vsega tega kreganja prilepil kakšno slikico? #-o
Vse je relativno :D
Uporabniški avatar
zvone_v
Profesor
Prispevkov: 1114
Pridružen: 10 Dec 2004, 21:33
Kraj: Vir-Domzale

Odgovor Napisal/-a zvone_v »

Ne morem, da na debato, ki jo je odprl Kroko ne bi dal svojega mnenja.
Vidim da je veliko pisarjenja, pa nobenega napredka.Ob nadaljevanju takih debat, se lahko zgodi, da nam bo drugo leto ostal od F5J tekmovanja samo še pravilnik, ker bo tezko najti koga, ki bo še pripravljen organizirati tekme.
Pravilniki so zato da se jih drzimo - se strinjam. Mislim, da je bila odlocitev, kakorkoli sprejeta, popolnoma na mestu. Bil sem zraven in sem videl, da je bil postopek odločanja demokratičen. Pac je bila slaba vremenska sitacija in organizator se je med dvema možnima slabima variantama odlocil za manj slabo. Vsak pameten tako stori.

Glede na vse to netvorno pisarjenje kaj je bilo prav in kaj narobe v Zagorju, pa bi rad debato speljal na bolj tvorno in kakovostno raven in opomnil na naslednje:
če hočemo stvar nekako razrešiti moramo kot prvo pravilnik PAZLJIVO prebrati. TUDI TISTO ČESAR NI!
Stvari vedno glejmo v celoti, ne pa samo tisto, kar trenutno želimo. Kdor je torej pravilnik prebral in stvar pretehtal bolj objektivno je lahko ugotovil, da bi bilo vredno pravilnik dopolniti in v tej smeri je potrebno razmišljati. Pravilnik je vedno živa stvar in ga je treba objektivno prilagajati in dopolnjevati. Torej bi ga bilo dobro dopolniti še s točko, v kateri bi definirali kdaj in kdo lahko zmanjša število s pravilnikom predpisanih turnusov in finalnih letov.
S tem mislim, da se definirajo vremenske razmere (maksimalna hitrost vetra, dež, grom....) ki onemogočajo izvedbo tekmovanja.
V nadaljevanju bi bilo potrebno definirati kdo in na kakšen način o tem odloča (npr. komisija sestavljena iz predstavnikov tekmovalcev in organizatorja), ter tudi določiti tisto minimalno število izvedenih turnusov in finalnih letov, ki še zadoščajo za veljavno izvedbo tekmovanja.

S tem bi bile zadeve definirane in ne bi prihajalo do do takih "babjih" debat. Mislim, da je vsak organizator moralno odgovoren za normalno izvedbo tekmovanja in kot takemu mu tudi pripadajo določena (v pravilniku zapisana) pooblastila pri odločanju o poteku tekmovanja.

Torej fantje, če ze kritiziramo, kritizirajmo objektivno in v smislu napredka.
Tega nam manjka. Naknadno branje pravilnikov in "serviranje " napak ni spodbudno. Ne rečem, da revizija tekem v takem smislu ni potrebna.
JE POTREBNA. Koristna pa je samo v primeru, če smo ob odkrivanju napak in POGOVORU naredili korak naprej in se spet nekaj naučili. In v to smer se morate naučiti razmišljati. Samo v takem primeru se bo SLO F5J scena obdrzala in bomo vsi uzivali v njej.

Mislim torej, da je organizator ravnal pravilno in je s tem nakazal tudi potrebo po dopolnitvi pravilnika. Štirje turnusi in dva flyoffa, da, vendar ne za vsako ceno. Tudi v F1 je vnaprej jasno definirano število krogov, če......

Ja, po bitki so generali vsi... kaj, ko bi pa samo taksni generali organizirali enkrat eno tekmo ? Kot vzorčno za ostale trudeče se organizatorje, da bi le ti videli, kako se to dela...
Tudi tole: organizacija F5j ni nikakršen dobičkonosen posel, da bi se gnali za to. Vse sloni na entuziazmu posameznikov v klubih. Zapomnite si to.

L.p.
Zvone Vrhovec
Zadnjič spremenil zvone_v, dne 12 Jun 2005, 20:07, skupaj popravljeno 1 krat.
http://www.mru.si http://www.lipo.si/
»Ko vsi vedo, da nečesa ni možno narediti, pride nekdo, ki tega ne ve, in to stori.« (Einstein)
raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5182
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec »

Sem laik okrog F5J, toda kar sem prebral doslej, me spominja na nekaj precej hudega, ki spremlja vsak volunterizem.

Če ni pogojev za izvedbo tekmovanja jih pač ni! V smučanju tekmo odpovedo, če je npr. preveč megle, pa tudi v Planici MORAJO izvesti minimalno število serij, da je tekma regularna. Če se to ne da in zadeva ni speljana v skladu z pravili, se prireditelji sicer vsem smilijo, pomaga pa nič ne, pa naj še tako tarnajo kako so bili pridni in prizadevni. Zakoni in pravila so zato, da se jih spoštuje! Če jih kaka sredina ne spoštuje, gre najmanj po poti rajnke Jugoslavije, potem se pa vsi sprašujejo kaj je narobe. Prav zanima me, če bi npr v nemškem prvenstvu sploh lahko nastali pogoji za debato, kakršna se je razvila tukaj?

Pa upam, da nisem odprl nov plaz strinjanj in nasprotovanj mojemu mnenju. Vmešal sem se zato, ker imam zalo slabe izkušnje z izogibanjem razno raznim pravilom pod izgovorom, da je vse skupaj amatersko in, da je škoda zavreč trenutni amaterski trud, ker bodo potem vsi amaterji zbežali. Narobe!! Ravno to bo potopilo celo stvar, pa naj zgleda še tako nedolžno.

Še enkrat: Nisem se vmešal, da bi komur koli repliciral ali kogar koli užalil in tudi od ostali pričakujem podoben odnos. Oglašam se le zato, ker imam kot sem že omenil trpke izkušnje z drugih panog in ne bi rad, da si panogo F5J sami potopite v imenu Volunterizma in morda oglaševanja piva ali česa podobnega.

Če mi ima kdo kaj hudega za povedat, naj se me loti po zs, da ne smetimo strani.



lp
Sašo
Uporabniški avatar
ZupJo
Razpravljalec
Prispevkov: 83
Pridružen: 21 Nov 2004, 19:19
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ZupJo »

Hojla!

Žal mi obveznosti niso dopuščale, da bi se udeležil tekme! Čestitke zmagovalcem, predvsem pa Andreju, ki je dokazal, da je Telstar še vedno konkurenčen.

Glede krajšanja tekme se popolnoma strinjam z organizatorjem, ki ima pravico, da v soglasju s tekmovalci prilagodi tekmovanje, če razmere to zahtevajo.

Se mi zdi, da gornje debate vodijo v slabo voljo in zmanjšanje tekmovalcev v bodoče, zato ohladimo kopja. Dajmo več energije v trening in letenje, da bomo sposobni športno prenašati poraze. Žal je na tekmi lahko le en zmagovalec, drugi ga pač poskušamo premagati na naslednjih tekmah. Pravilnik bomo pa koncem leta lepo dopolnili, da podobnih težav v naslednjem letu ne bo več.

Bolje, da pripnete kakšno sliko, pokažete težke vremenske pogoje, vragolije pri pristankih itd..

L.p.

ZupJo
Eni mamo mulce, da letijo naše avione!
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Profesor
Prispevkov: 1973
Pridružen: 12 Dec 2002, 01:00
Kraj: lj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MC GAYVER »

:D :D

@ MD Kanja

Vse pohvale za izvedbo in organizacijo dirke =D> mal¨ca :jumpjump:


Čestitke zmagovalcem =D> =D>


@ F5Jjevci

Ne se kregat raje trenirajte
upam da ne bom koga užalil ampak na stopničkah v soboto so trije za katere vem iz zanesljivih virov da so v zadnjem času OGROMNO trenirali, ker pa vsi vemo da je zadnji teden stalno nekaj mankalo vremenu (preveč piha), da bi šli letet se je trening zmagovalni trojici obrestoval =D>



@Admin

Prosim če se poste ki niso namenjeni tej tekmi ampak tekmam nasplošno prestavi v neko debato o tem tukaj pa naj ostanejo posti ki se tičejo tekme v Hrastniku

TNX
Uporabniški avatar
Roberto
Dr. Modelar
Prispevkov: 8648
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:16
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a Roberto »

Alora, za moje težave v tretjem turnusu je kriv potenciometer na Protechu B 1054, ki sem ga uporabljal za pogon višinskega krmila. Servo gre v šravštuk, sledi nabava novega ...

Mogoče še ena zanimivost s tekme, ki jo je verjetno videlo zelo malo ljudi. S Klemenom sva imela pristajalni točki eden za drugim (jaz spredaj). Med pristajalnim manevrom, se je na višini cca 1 - 1,5 m pod mojim Poldetom kar naenkrat znašel Klemenov Polde :lol: ki sem ga dobesedno poklopil in pritisnil ob tla, saj je bil moj Polde že v bližini pristajalne točke. Na srečo se je izšlo brez hujših posledic, edino na Klemenovem Poldetu se je odlepila ročica za flap, kar je Klemen na srečo opazil še pred naslednjim štartom, sicer skoraj v zadnji minuti, ampak še vedno pravi čas :lol:

Tekma je potekala tekoče, sodniki so vestno opravljali svoje delo in jih ni bilo treba iskati po letališču (en sodnik mi je bil še posebej všeč :oops: ). Golaž je bil več kot odličen (pohvala kuharju ali kuharici).

Odločitev organizatorja o skrajšanju tekme v danih pogojih spoštujem, saj je v izdelavo modela vloženega veliko časa in tudi kar nekaj denarja, tako da letenje v razmerah kot so bile včeraj res ni nujno za vsako ceno. Meni osebno bi peti turnus zelo koristil, ker se mi bi potem črtala ničla iz tretjega turnusa, vendar ni moj cilj pokal in dobre točke za uvrstitev na vsaki tekmi. Če se je s skrajšanjem tekme rešil vsaj en model mi to več pomeni kot vsi pokali ...

Edina pripomba, ki jo imam na minulo tekmo je delo disciplinske komisije. G. Mežnarič je predlagal, da se Robertotu briše rezultat v prvem turnusu zaradi očitnega kršenja pravila o minimalni višini "pobiranja" nad hangarjem. Ostala člana komisije g. Seršen in g. Erklavec pa sta ga gladko zavrnila ... Če so pravila postavljena, je njihovo nespoštovanje potrebno kaznovatii, drugače pravil sploh nima smisla postavljati ...

Med vračanjem s tekme proti domu sem se spomnil dogodka prejšnjega vikenda s HLG / DLG srečanja v Celju. Jaz sem tam prisostvoval kar s Poldetom, ker nimam nobenega HLG ali DLG modela. Eden od udeležencev si je nekaj časa ogledoval moj model in potem pristopil k meni z besedami: "Saj jaz bi se tudi spustil v F5J kategorijo in si izdelal model, ampak tista minuta motorja mi je tako brez veze, da se mi disciplina sploh ne zdi zanimiva." Včeraj bi ga zelo rad videl med nami na tekmi kot tekmovalca ... :lol:

Alora, se vidimo naslednje leto spet :lol:

Robi
Zadnjič spremenil Roberto, dne 12 Jun 2005, 21:38, skupaj popravljeno 1 krat.
raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5182
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec »

ZupJo napisal/-a:Hojla!
Pravilnik bomo pa koncem leta lepo dopolnili, da podobnih težav v naslednjem letu ne bo več.

Bolje, da pripnete kakšno sliko, pokažete težke vremenske pogoje, vragolije pri pristankih itd..

L.p.

ZupJo

SlikaTo delaj! Če bo res tako, bova naslednje leto med tekmovalci vsaj dva iz našega kraja.



lp
Sašo
Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13473
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt »

..
Priponke
Izraz na moji in pomočnikovi faci pove vse! Našel sem odlično dviganje, a vsi ostali so daleč stran....
Izraz na moji in pomočnikovi faci pove vse! Našel sem odlično dviganje, a vsi ostali so daleč stran....
he he našel dviganje.jpg (60.92 KiB) Pogledano 5227 krat
tekmovalci.jpg
tekmovalci.jpg (45.68 KiB) Pogledano 5227 krat
Kolega Aleksej je ujel moj model ravno, ko je počil na tla. Nisem vedel da se krila lahko ob tem tako povesijo navzdol !
Kolega Aleksej je ujel moj model ravno, ko je počil na tla. Nisem vedel da se krila lahko ob tem tako povesijo navzdol !
negativne obremenitve.jpg (20.13 KiB) Pogledano 5221 krat
Luftar
Razpravljalec
Prispevkov: 89
Pridružen: 09 Maj 2005, 10:39
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Luftar »

Ni kaj, super tekma je bila. Organizator je po mojem za vse vzorno poskrbel. =D> =D>
Po mojem so tudi njegove odločitve bile v dani situaciji pravilne.
Žal mi je le kolegov sotekmovalcev, ki so s prodornimi modeli pripravljeni na vetrovne razmere. Zaradi skrajšanja niso mogli priti do izraza v polni meri.

Razburljivo je bilo še posebej zato, ker v nobenem startu nisi zagotovo vedel, na kateri konec se je treba podati. Enkrat sem celo našel prehudo dviganje, tako da sem se z zavoro zapeljal parkrat ven, no tretjič ga pa nisem več dosegel ni sem moral v osmi minuti na pristanek in si pokvaril povprečje :roll: . Moji pristanki pa - katastrofa. Veter in turbulence so krivi samo pol, drugo moja nenaletenost. (v ne/srečo itak ne verjamem)

Posebej pa mi je žal Krokota, ki zaradi mene ni mogel nadaljevati v četrtem turnusu. V tretjem sem mu namreč tako nespretno vrgel model, da sem se zadel v glavo in odletela mu je ročica servota. Pa tako dobro izhodišče je imel, gotovo bi prišel v flyoff!

Tomaž
Vse to je zakuhal Newton
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Profesor
Prispevkov: 1973
Pridružen: 12 Dec 2002, 01:00
Kraj: lj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MC GAYVER »

:o SLIKE ????
Uporabniški avatar
AD
Freak
Prispevkov: 597
Pridružen: 21 Nov 2004, 16:57
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a AD »

za najbolj "potrebne" :D

Se mi pa zdi, da nisem imel edini fotoaparata [-X
Priponke
štart.jpg
štart.jpg (91.5 KiB) Pogledano 5185 krat
v boksih je bilo cel dan živahno
v boksih je bilo cel dan živahno
boxi.jpg (79.84 KiB) Pogledano 5185 krat
favorita...
favorita...
Mc.jpg (92.14 KiB) Pogledano 5185 krat
Lep pozdrav,
Aleksej Dolinšek - LMD Kanja Hrastnik
Uporabniški avatar
AD
Freak
Prispevkov: 597
Pridružen: 21 Nov 2004, 16:57
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a AD »

...
Priponke
...seveda pod budnim očesom sodnikov! Hvala Nejcu in ostalim!
...seveda pod budnim očesom sodnikov! Hvala Nejcu in ostalim!
sodnik.jpg (86.75 KiB) Pogledano 5175 krat
tekmovalci pa so še kar tekmovali v metu kopja...
tekmovalci pa so še kar tekmovali v metu kopja...
atleti.jpg (58.9 KiB) Pogledano 5175 krat
da je vse lepo teklo so skrbeli pod "administratorskim" šotorom
da je vse lepo teklo so skrbeli pod "administratorskim" šotorom
admin.jpg (93.37 KiB) Pogledano 5175 krat
Lep pozdrav,
Aleksej Dolinšek - LMD Kanja Hrastnik
Uporabniški avatar
AD
Freak
Prispevkov: 597
Pridružen: 21 Nov 2004, 16:57
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a AD »

...
Priponke
Pohvale najmlajšemu tekmovalcu na tekmi Gorazdu Pusovniku! Kaj poglejte zadovoljnega očeta na levi!
Pohvale najmlajšemu tekmovalcu na tekmi Gorazdu Pusovniku! Kaj poglejte zadovoljnega očeta na levi!
gorazd.jpg (85.85 KiB) Pogledano 5167 krat
nedo je pa huveriral :)
nedo je pa huveriral :)
cinks.jpg (82.71 KiB) Pogledano 5167 krat
Nekateri so se pritoževali, da je bilo lani več sodnic...Kvaliteta šteje fantje!
Nekateri so se pritoževali, da je bilo lani več sodnic...Kvaliteta šteje fantje!
sodnica.jpg (95.2 KiB) Pogledano 5167 krat
Lep pozdrav,
Aleksej Dolinšek - LMD Kanja Hrastnik
Uporabniški avatar
AD
Freak
Prispevkov: 597
Pridružen: 21 Nov 2004, 16:57
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a AD »

...
Priponke
Pokale smo podelili, majice pa tudi- verjetno lahko uganete kdo jih je poklonil?
Pokale smo podelili, majice pa tudi- verjetno lahko uganete kdo jih je poklonil?
zmagovalci.jpg (91.71 KiB) Pogledano 5159 krat
Tale gospod je pa zmagal! Mislim da s temi očali termiko vidi...
Tale gospod je pa zmagal! Mislim da s temi očali termiko vidi...
zmagovalec.jpg (91.15 KiB) Pogledano 5159 krat
Rdeč ferrari ima letos smolo... Vseeno hvala Mihi za specialno folijo!
Rdeč ferrari ima letos smolo... Vseeno hvala Mihi za specialno folijo!
ferari.jpg (93.38 KiB) Pogledano 5159 krat
Lep pozdrav,
Aleksej Dolinšek - LMD Kanja Hrastnik
Uporabniški avatar
AD
Freak
Prispevkov: 597
Pridružen: 21 Nov 2004, 16:57
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a AD »

Toliko z moje strani!
Priponke
Ultralajt: "Darko ne zagnat! Lej kulk piha!"  Gledalcem je potem adrenalin kar malce prečistil žile-še dobro, kajti za malico je bil golaž...
<br />Drzne poteze combataša! :))
Ultralajt: &quot;Darko ne zagnat! Lej kulk piha!&quot; Gledalcem je potem adrenalin kar malce prečistil žile-še dobro, kajti za malico je bil golaž...
Drzne poteze combataša! :))
corsair.jpg (59.26 KiB) Pogledano 5156 krat
Lep pozdrav,
Aleksej Dolinšek - LMD Kanja Hrastnik
overlord_tm
Freak
Prispevkov: 451
Pridružen: 15 Nov 2004, 19:59
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a overlord_tm »

še nakaj slik ...

sestanki, pogled na tekmovalce in moj pristanek na drevesu (posledice)
Priponke
f5j_kanja_zagorje-11060515.JPG
f5j_kanja_zagorje-11060515.JPG (58.82 KiB) Pogledano 5074 krat
f5j_kanja_zagorje-11060508.JPG
f5j_kanja_zagorje-11060508.JPG (32.4 KiB) Pogledano 5074 krat
f5j_kanja_zagorje-11060504.JPG
f5j_kanja_zagorje-11060504.JPG (43.95 KiB) Pogledano 5074 krat
Normalnost je samo povprečje nenormalnih ...
Uporabniški avatar
Sigismund
Tekmovalec
Prispevkov: 284
Pridružen: 08 Mar 2005, 00:35
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Sigismund »

Ej Andraž, ta kreš je bil res tak, da sem kar rame stisnu, ko se je zgodilo...
Na eni strani drevesne meje ob cesti je model priletu not, na drugi strani so pa kosi ven prifrčal! :(
Upam, da ga boš lahko popravil, kot si rekel že po tekmi. In da se seveda vidimo na naslednji dirki :D

lp Žiga
overlord_tm
Freak
Prispevkov: 451
Pridružen: 15 Nov 2004, 19:59
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a overlord_tm »

Sigismund napisal/-a:Ej Andraž, ta kreš je bil res tak, da sem kar rame stisnu, ko se je zgodilo...
Na eni strani drevesne meje ob cesti je model priletu not, na drugi strani so pa kosi ven prifrčal! :(
Upam, da ga boš lahko popravil, kot si rekel že po tekmi. In da se seveda vidimo na naslednji dirki :D

lp Žiga
Ampak 1000ka je pa bila. Se vidmo na naslednji dirki (pa še kak rezerven model si bom omislil - sedanjega sem razbil 14dni pred Zagorjem)

Avijon pa čaka na nov centroplan in upa da ne bom več z njim vozil v hrbtnem vetru :lol:
Normalnost je samo povprečje nenormalnih ...
Uporabniški avatar
Kroko
Tekmovalec
Prispevkov: 445
Pridružen: 05 Apr 2004, 19:15
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Kroko »

Slike končno tudi na Štorklji
Odgovori

Vrni se na Prireditve, srečanja in tekmovanja