Pomoč pogostih vprašanj        Išči        Seznam članov       Skupine uporabnikov        Registriraj se        Tvoj profil        Prijava za pregled zasebnih sporočil       Prijava

old school

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po forumu -> Debata o člankih
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mikikaza
Začetnik

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 15:01

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 8:49 pm    Naslov sporočila: old school Odgovori s citatom

lep modelarski pozdrav
imam uprašanje in upam, da mi boste lahko pomagali. Verjetno je bilo tako obdobje mojih let, ko sem za desetletje modelarstvo postavil u kot, le sem ter tja se je na modelih kaj polomilo, drugače pa so bili u mirovanju Zadnje čase, pa me spet "rajca", zato sem si za štart kupil DG 1000 (2630mmm), ki ga bom elekticerav (pogon)
Pa to sploh nima veze, imam pa problem, kar se tiče kril. Zanima me, če kdo ve, kakšne in v kateri smeri sile delujejo na wingletse med letom, ker sem zelo skeptičen glede pritrditve le teh, kakor priporoča proizvajalec. Ker je model ARTF verzije, mi je dostop malo otežen (prekrita krila) in me zanima, če lahko zaupam proizvajalcu in njegovem načinu pritrditve.
že unaprej hvala za odgovor-e (če sploh kaj bo), sem nov član tega foruma.

lp Marko

pegasus
Dr. Modelar

Pridružen/-a: Pon Okt 2002 1:00
Kraj: http://jure.pecar.org/prodam/index.html

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 1:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti wingleti so preživeli nažiganje na Soriški planini, tako da ni panike. Niso ravno neka površina, zato tudi sile nanje niso problematične.
Ericsson
Razpravljalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 22:34
Kraj: Črni Vrh nad Polhovim Gradcem

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 1:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wingleti so zelo težki, in sam razmišljam o menjavi le teh za balzove. Sicer pa jih pritrdiš tako kot je v navodilih, nato pa še "fugo" prelepiš z širokim belim izolircem/salotejpom .Drugače pa mislim da si izbral nekoliko neprimeren model za ponovno začetek.
mihasodja
Tekmovalec

Pridružen/-a: Ned Feb 2005 12:18
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 23, 2010 7:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo!
Kar se tiče Wingletov:
Da bi pravilno delovali morajo biti profilirani in zamaknjeni na noter proti simetrali trupa! Tako sile delujejo proti središču letala kar pripomore k stabilnosti! Poleg tega pa vrtince ki se ustvarjajo na koncu korena krila in ki potekajo proti koncu krila usmerjajo navzgor in stran od letala. Običajno se winglete zamakne navznoter 1-3 stopinje odvisno od letala in profila krila!
Če pa vingleti niso profilirani pa ne vem kako bi se obnašali? Morda kdo ve?
Hkrati naj bi zmnjšali upor ter povečali vzgon.
Upam da sem malo pomagal.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po forumu -> Debata o člankih Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum