| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mikikaza Začetnik
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 15:01 Prispevkov: 1
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 8:49 pm Naslov sporočila: old school |
|
|
lep modelarski pozdrav
imam uprašanje in upam, da mi boste lahko pomagali. Verjetno je bilo tako obdobje mojih let, ko sem za desetletje modelarstvo postavil u kot, le sem ter tja se je na modelih kaj polomilo, drugače pa so bili u mirovanju Zadnje čase, pa me spet "rajca", zato sem si za štart kupil DG 1000 (2630mmm), ki ga bom elekticerav (pogon)
Pa to sploh nima veze, imam pa problem, kar se tiče kril. Zanima me, če kdo ve, kakšne in v kateri smeri sile delujejo na wingletse med letom, ker sem zelo skeptičen glede pritrditve le teh, kakor priporoča proizvajalec. Ker je model ARTF verzije, mi je dostop malo otežen (prekrita krila) in me zanima, če lahko zaupam proizvajalcu in njegovem načinu pritrditve.
že unaprej hvala za odgovor-e (če sploh kaj bo), sem nov član tega foruma.
lp Marko _________________ augenmasšubler |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pegasus Dr. Modelar

Pridružen/-a: Pon Okt 2002 1:00 Prispevkov: 2109 Kraj: http://jure.pecar.org/prodam/index.html
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 1:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti wingleti so preživeli nažiganje na Soriški planini, tako da ni panike. Niso ravno neka površina, zato tudi sile nanje niso problematične. _________________ www.livecliq.net |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ericsson Razpravljalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 22:34 Prispevkov: 157 Kraj: Črni Vrh nad Polhovim Gradcem
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 1:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Wingleti so zelo težki, in sam razmišljam o menjavi le teh za balzove. Sicer pa jih pritrdiš tako kot je v navodilih, nato pa še "fugo" prelepiš z širokim belim izolircem/salotejpom .Drugače pa mislim da si izbral nekoliko neprimeren model za ponovno začetek. _________________ Modelarstvo, ena izmed redkih stvari pri katerih mi ni žal da sem u "hribah duma" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mihasodja Tekmovalec

Pridružen/-a: Ned Feb 2005 12:18 Prispevkov: 265 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Kar se tiče Wingletov:
Da bi pravilno delovali morajo biti profilirani in zamaknjeni na noter proti simetrali trupa! Tako sile delujejo proti središču letala kar pripomore k stabilnosti! Poleg tega pa vrtince ki se ustvarjajo na koncu korena krila in ki potekajo proti koncu krila usmerjajo navzgor in stran od letala. Običajno se winglete zamakne navznoter 1-3 stopinje odvisno od letala in profila krila!
Če pa vingleti niso profilirani pa ne vem kako bi se obnašali? Morda kdo ve?
Hkrati naj bi zmnjšali upor ter povečali vzgon.
Upam da sem malo pomagal.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|
|
|
|
|