F5J, Pokal Modre ptice, Krtina - 16.4.2005

Moderator: Pisaneli

Uporabniški avatar
ZupJo
Razpravljalec
Prispevkov: 83
Pridružen: 21 Nov 2004, 19:19
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ZupJo »

Hojla!

Bom še sam pokomentiral včerajšnjo tekmo, ki sem jo doživljal v dvojni vlogi -- kot organizator in kot tekmovalec.

1. Zelo veliko število tekmovalcev v dveh kategorijah (29 in 9 je skupno 38 tekmovalcev :P ) je imelo za posledico velike skupine po 9-10 tekmovalcev. To pomeni, da smo potrebovali vsaj 11 sodnikov #-o . Morda je tudi zato prihajalo do manjših zastojev med tekmo, ker so pač ljudje in so morali vmes tudi kaj postoriti (lakota, žeja itd..). Med tekmovanjem nismo imeli predvidene nobene pavze in je tekmovanje potekalo non-stop.

2. Da smo zadostili pogojem SLO pokala, smo leteli 4 turnuse v obeh kategorijah. To pomeni 4 skupine x20 min x 4 turnusi je 5 ur in 30 min. Za finalne lete (flyoff) pa smo porabili še 4x20 min + 10 min vmesne pavze, torej 1 uro in 30 min. Ker smo s tekmovanjem začeli ob predvidenih 9:30 smo po 7 urah trdega organizacijskega dela zadevo pripeljali do konca ob 16:30 s podelitvijo pokalov. Na srečo nam je vreme zdržalo =D> in smo vse zaključili, kot je bilo planirano.

3. Za naslednje leto bom poleg razpisa za tekmovalce objavil tudi razpis za sodnike. Sigurno so po klubih ljudje, ki bi si na dan tekme vzeli čas in pomagali soditi proti "plačilu" ene malice 8) . Oziroma bom postavil pogoj, da klubi, ki imajo 3 ali več prijavljenih tekmovalcev pripeljejo še svojega sodnika :wink: . Sicer pa bi se ta ideja lahko uporabila že na tekmah v letošnjem letu, če se bo kategorija tako lepo razvijala še naprej. Kaj bo pa takrat, ko bo prijavljenih po 45 tekmovalcev, pa bo potrebno leteti po 5 ali 6 skupin na turnus? Malo preračunajte, kdaj bomo končali -- upam, da bo še dan!

4. V veliko pomoč nam je bil Dado, ki je zagotovil profesionalno ozvočenje in pa CD z odštevalnimi časi, ki ga je pripravil Luigidon. Moram potrditi, da se zadeva zelo dobro obnese in jo priporočam tudi vsem naslednjim organizatorjem. Ker je bila uporaba CD na SLO tekmah prvič izvedena v praksi sem si vzel pravico, da smo CD startali "ročno" potem, ko so bili
vsi modelarji pripravljeni za start. V bodoče te "dobrote" verjetno ne bo več in se bo potrebno prilagajati času. Tisti, ki bo zamudil na štart, bo imel pač krajše čase.

5. Žal nisem imel časa ogledovati modelov ostalih modelarjev, tako da bom to opravil na naslednji tekmi.

6. Zaradi velikega števila tekmovalcev so se dogajali podvojeni in potrojeni kanali. Zaradi motenj in nediscipline smo vse dvojne in trojne komande prevzeli v hranjenje, kljub temu, da to ni bilo planirano. V bodoče predlagam, da si vsak modelar zagotovi rezervni kanal, organizator pa ob prijavi OBVEZNO zahteva dva kanala. Vrstni red prijave, pa naj pomeni tudi rezervacijo kanala in vsi kasneje prijavljeni se naj prilagajajo prostim kanalom.

7. ...

L.p.

ZupJo
Zadnjič spremenil ZupJo, dne 17 Apr 2005, 20:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Eni mamo mulce, da letijo naše avione!
Uporabniški avatar
luigidon
Freak
Prispevkov: 564
Pridružen: 14 Jan 2004, 12:55
Kraj: Vir-Domžale

Odgovor Napisal/-a luigidon »

Jah motorčkom se je včeraj slabo pisalo....

Je pa tisti lokalni obdelovalec zemlje poskrbel za podobno zgodbo, kot jo je imel Roberto pomojem pri vseh, ki smo bili tam:)

Kar se pa tiče posnetkov, pa zdej smo vidli kako to v praksi laufa in zgleda se je zadeva pokazala za uspešno. Da bo pa še boljše pa bom posnetke dodelal in ko se vrne gospodična oz. gospa Damjana iz dopusta, bova posnela še manjkajoče dele (tisto kjer ste slišali mene). Tako, da s predlogi na plano, pa bom probal upoštevati kar se le da....

Več o tem na: viewtopic.php?t=4097&start=25


lp
matjaz
---------------------
:D
Uporabniški avatar
sharkpade
Tekmovalec
Prispevkov: 338
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:40
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a sharkpade »

Zahvala pomočniku Mihatu, ki mi je vkljub očitnemu pomanjkanju kondicije v zelo doglednem času prinesel rezervni model in mi s tem omogočil, da sem še uspel naleteti toliko časa, da sem se lahko uvrstil v finale.
No ja, smo se nekateri ravno zbudili iz zimskega spanja, kar se šprta tiče :lol: :lol: :lol: . Bomo morali nadoknaditi poleti.
Je pa to očiten dokaz, da modelarstvo še vedno spada pod šport :lol: :lol: :lol: .
Saj streljanje s puško je tudi šport, pa ni potrebn veliko kondicije :lol: :lol: :lol: .

lp

miha

p.s.:Moja vetrovka, ki sem jo moral danes imeti oblečeno večino dneva in je bila na tekmi spravljena v avtu večino dneva, smrdi kot kuga še vedno :lol: :lol: :lol:
Vse je relativno :D
Uporabniški avatar
ZupJo
Razpravljalec
Prispevkov: 83
Pridružen: 21 Nov 2004, 19:19
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ZupJo »

Še nekaj utrinkov s tekme.

Več pa na naši domači strani ko bo Overlord_tm spet operativen!

L.p.

ZupJo
Priponke
Debata po uspešnem dnevu
Debata po uspešnem dnevu
F5J2005Krtina 070b.jpg (38.73 KiB) Pogledano 4925 krat
Po koncu turnusa
Po koncu turnusa
F5J2005Krtina 054b.jpg (25.71 KiB) Pogledano 4925 krat
Start
Start
F5J2005Krtina 037b.jpg (15.12 KiB) Pogledano 4925 krat
Eni mamo mulce, da letijo naše avione!
Uporabniški avatar
belovic
Profesor
Prispevkov: 1396
Pridružen: 16 Nov 2004, 00:06

Odgovor Napisal/-a belovic »

Robi saj ne bi bilo treba.. se enkrat hvala :oops:

se nekaj... videl sem da vas je kar nekaj veselo fotografiralo in bil bi zelo vesel se kaksne slike za obuditev spominov :wink:
Uporabniški avatar
kmecl
Tekmovalec
Prispevkov: 211
Pridružen: 23 Nov 2004, 12:01
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kmecl »

Pa mi modelarji smo carji!!! Sam da ne lije pa se mamo fajn. Čestitke zmagovalcem, organizatorjem, kmetu, Tronteljnu, ...

Še posebno bi se zahvalil tistemu, ki je vklopil komande po dirki in pokazal moji Teti Lizi pot do podna :( . Naučil me je namreč dragocene izkušnje - nikoli več po dirki letet... sicer pa je TL žilav model in sem jo v večini že pokrpal (do 3h zjutraj še isti dan), tako da bo eventuelno jutri že spet v zraku. 8) 8) 8)

Se vidimo naslednjič...
Uporabniški avatar
Roberto
Dr. Modelar
Prispevkov: 8650
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:16
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a Roberto »

belovic napisal/-a:Robi saj ne bi bilo treba.. se enkrat hvala :oops:
Ivica, saj te nimam tako rad. To je bolj za umirjanje meddržavnih odnosov na modelarski ravni :lol: :wink: :lol:
Uporabniški avatar
belovic
Profesor
Prispevkov: 1396
Pridružen: 16 Nov 2004, 00:06

Odgovor Napisal/-a belovic »

:lol: :lol: :lol: hehehe... tudi zmagovalcu v 7celic tece po zilah nekaj nase krvi :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
Klemen SU27
Freak
Prispevkov: 782
Pridružen: 29 Nov 2004, 06:15
Kraj: Bejgne-DG-Ligojna flugplac

Odgovor Napisal/-a Klemen SU27 »

=D> Čestitke zmagovalcem =D>
Vreme je po slabih napovedih vseeno zdržalo, kar pa ni veljalo za mojega poldeta, ko sem preveč trdo pristal v piko. Sicer pa lepa z rekordno udeležbo in gnojem obogatena tekma :lol: Takih tekem si verjetno vsi želimo še naprej. Nujno zlo pa je imeti vsaj še en rezervni model.
Sem pa imel ves čas tekme zelo slab občutek glede reda med kanali.
Vem da je spraviti pod streho tako tekmo velik zalogaj, ampak v dobronamerno pozivam prireditelje nadaljnih tekmovanj, da posvetijo redu in nadzoru med kanali več pozornosti, da ne bo prihajalo do nesreč, ki si jih nihče ne želi. Zadeva s CD jem izgleda obetavna =D>
Polde je še na intenzivni ampak bo hitro okreval, zato komaj čakam naslednjo tekmo :D :D
Big and Scale is beautiful!
http://www.aerozaprega.si
Uporabniški avatar
luigidon
Freak
Prispevkov: 564
Pridružen: 14 Jan 2004, 12:55
Kraj: Vir-Domžale

Odgovor Napisal/-a luigidon »

Vsekakor bi jaz priporočal, da naredimo kot je bilo na Madžarskem. Da se oddajniki oddajo pred tekmo v šotor oz. v za to pripravljen prostor.
Procedura bi potem potekala takole. Na začetku se objavi štartna lista in predvideni časi štarta. Potem si mora vsak sam organizirat. Ko pride čas za štart, gre po listek, z listkom dvigne oddajnik, ki naj bi bil nekje na poti med šotorom z listki in štartnimi pikami. POtem leti in ko odleti, dobi od sodnika listek nazaj in ga nese v zbirni štab. Obenem še odda oddajnik.

Slaba stran tega je, da med samo tekmo ne mormo probavat itd...Ampak to bi se lahko zmenili, da če je res kaj nujnega, da se lahko dobi oddajnik med samo tekmo. Ali je nujno ali ne bi pa odločala komisija za pritožbe. Tako bi poskrbeli, da na tekmo pridemo pripravljeni in ne, da se na tekmi vršijo priprave. Res je, da mnogokrat nimamo časa prej, tudi jaz sem prišel na tekmo brez priprav. Ampak tako to je.
Discipline se mormo navadit, pa bo šlo in bomo močno zmanjšali možnost za kakšne podobne primer, kot je bilo zadnjič. Po tekmi, ko pa ni več te discipline pa so normalno klinčki tako kot so bili. Ampak dokler bodo največ trije z isto frekvenco na letališču ni problema. tisti, ki imamo podvojene kanale si bomo pa le zapomnili kdo ima še istega in si pač pozoren na to.


Predlagam, da se ta pravila oz. discliplina na tekmi f5j doda kot dodatek v pravila oz. kot priporočila organizatorjem.

Saj na začetku se bomo malo lovili, ampak mislim, da se bomo hitro znašli. Prej ko upeljemo disciplino, prej bo boljše...
lp
matjaz
---------------------
:D
majstr
Profesor
Prispevkov: 1445
Pridružen: 22 Jan 2005, 10:05

Odgovor Napisal/-a majstr »

Ja, tudi na F3J Pokal bleda smo imeli že nakaj časa nazaj operativni čas na CD-ju, pa se zadeva ni obnesla ker je strigla za 1 sekundo. Tekmovalci so se takoj po testu in objavi organizatorja da je to uradni čas na tekmi, pritožili da zadeva striže za 1 sekundo.

Baje je bilo v soboto isto pa se organizator ni zmenil za to?? :roll:

Lp! Flori
Uporabniški avatar
luigidon
Freak
Prispevkov: 564
Pridružen: 14 Jan 2004, 12:55
Kraj: Vir-Domžale

Odgovor Napisal/-a luigidon »

Kje je bilo to baje v soboto? A na F3j?

Namreč za F5j sem pripravljal te čase do stotinke natančno. JE pa seveda ko reče številko deset in ko dokonča besedo v resnici že skoraj devet. Tako, da tisti pravi časi so začetki besed.

lp
matjaz
---------------------
:D
majstr
Profesor
Prispevkov: 1445
Pridružen: 22 Jan 2005, 10:05

Odgovor Napisal/-a majstr »

Za objavo začetka in konca časa uporabljaj zvočni signal (pisk), ne pa govor.

Pa brez zamere.

Upam da moje pripombe ne bodo koga užalile. Kot sem že rekel govorim iz izkušenj.
Če se boste slučajno odločili organizirati kakšnega večjega tekmovanja (npr. nekaj na Evropski ravni vas bodo taki in podobni kiksi tepli). So malenkosti za navadnega laika, za profesionalce na evropski ali svetovni ravni je pa to že velik kiks.

LP! Flori
Uporabniški avatar
Roberto
Dr. Modelar
Prispevkov: 8650
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:16
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a Roberto »

majstr napisal/-a:Za objavo začetka in konca časa uporabljaj zvočni signal (pisk), ne pa govor.i
V tem pogledu ima Majstr prav. Pisk za vklop motorja, pisk za izklop motorja in pisk za konec delovnega časa. Pisk pa ne sme biti predolg, da ne bo prihajalo do nesoglasij ali je merodajen začetek piska ali konec.

Opazil sem tudi, da občasno gdo vrže model iz roke tudi malenkost pred znakom za start delovnega časa motorja. Temu bi se izognili, če bi bil pri oblikovanju pravilnika sprejet moj predlog, da se motorji vklopijo šelo po znaku za start. Tako imajo v pravilnikih po nekaterih drugih državah.

Robi
Uporabniški avatar
rock
Freak
Prispevkov: 596
Pridružen: 28 Avg 2001, 01:00
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rock »

luigidon napisal/-a: Predlagam, da se ta pravila oz. discliplina na tekmi f5j doda kot dodatek v pravila oz. kot priporočila organizatorjem.
Je že v pravilih.... odkar so sprejeta..... :lol: :lol: samo marsikateri nikoli ne verjame v probleme, dokler se sam ne opeče... :lol: če se spominjam nazaj... še to smo zelo težko zapisali, pa samo v priporočila... :lol: :lol: :cry: :cry: :cry:

Drugače, pa čestitke zmagovalcem..... In glede na to kaj slišim od vsepovsod čestitke organizatorjem...
Izgleda so še organizatorji začeli tekmovati med seboj, kdo bo boljši... :jumpjump:

Še enkrat bi čestital zmagovalcema... nova imena :jumpjump: :jumpjump: ..

Dopolnjeno tabelo SLO pokala bom pripravil zvečer... postaja pa zanimivo...

Malo mi je žal, da me ni bilo... samo sem se potikal na okoli, kjer mi ravno tako ni bilo slabo... :lol:

Se vidimo 8.maja v Gorenji vasi...

lp, rok
Uporabniški avatar
luigidon
Freak
Prispevkov: 564
Pridružen: 14 Jan 2004, 12:55
Kraj: Vir-Domžale

Odgovor Napisal/-a luigidon »

Ja vklop, izklop motorja je označeval signal. Samo če ste opazili v enih posnetkih je bil ,v enih pa ne. to pa zato, ker em imel malo časa in se na hitro naredil fajl, pa pozabil označit se pisk...

Sem pa opazil, da so nekateri štartali model še pred štartom in si na ta način pridobili nekaj prednosti. Dva metra na štartu, pa dva metra na vrhu, ko so spet sekundo prepozno ugasnili pa so bli štirje metri. Ne rečm, da je kdo to delal nalašč, ampak mislim, da bi morali tudi ustrezno sankcionirati takšne prekrške...

lp
m
---------------------
:D
Uporabniški avatar
pegasus
Dr. Modelar
Prispevkov: 2847
Pridružen: 14 Okt 2002, 01:00
Kraj: Heidelberg

Odgovor Napisal/-a pegasus »

Če posnetek na cdju "striže" za sekundo gor ali dol je popolnoma vseeno, samo da striže vsem tekmovalcem enako. Problem bi bil, če bi si vrtel vsak svoj cd in bi vsakemu drugače "striglo" :)

Prezgodnji štarti mislim da si zaslužijo malce več pozornosti. Predlog o vklopu motorja na pisk se mi zdi primeren, model se pa lahko vrže po želji pred piskom. Samo da se motor štarta ob pisku. Je sankcija minus 10 sekund v takem primeru sprejemljiva?

Še nekaj sem razmišljal ... cd posnetek smo tokrat imeli bolj za razbremenitev pomočnikov pilotov, saj smo piloti ves čas vedeli, kako je s časom ... glede na prihajanje sodnikov in tekmovalcev na štartna mesta mislim da bi cd veliko bolj potrebovali kot diktatorja za čas (pred)priprav; predlagam, da se na bodočih tekmah za štos cd razglasi kot referenca za začetek in konec poleta - če bo kdo zamudil, si bo kriv sam. Vsekakor pa bi to zahtevalo absolutno disciplino in uigranost sodnikov.
Uporabniški avatar
Big A
Dr. Modelar
Prispevkov: 2065
Pridružen: 17 Nov 2003, 09:11
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Big A »

Tale pogruntavščina s cd-jem se zelo dobro obnese.
Če se 'popegla' še tistih par malenkosti, bo vse OK.
Za mednarodne tekme bi bilo dobro imeti angleško različico. Če sem prav razumel, ta že obstaja nekje na netu in je direktno uporabna.

LP
A
Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9306
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah »

Še moj kratek komentar:

Sem prejle "zradiral" slike dol z MS, da je bilo veselje, jasno na disk pa jih še nisem skopiral #-o .

Čestitke vsem sodelujočim, posebno zmagovalcem! Napake se in se bodo dogajale, samo pri križanju kanalov je potrebno biti res pazljiv!

Pravila takšna kot so v F5J-7 naredijo tudi navaden Telstar oz bolje rečeno Javo 150 konkurenčno, če se jo primerno motorizira. :-? :o

Kaj se bo od te tekme nadalje dogajalo v tej kategoriji bo lahko res "problem". Me prav zanima, kako :o bodo gledali tujci na Eurocupu :P :D.

V 400 je pa res prva liga. Ta prava konkurenca :D

Potrebne čase letenja smo v veliki večini že kar dobro osvojili, pristanki pa nam nekaterim še vedno delajo "problemčke". :oops:
Uporabniški avatar
CINX
Profesor
Prispevkov: 1212
Pridružen: 16 Nov 2004, 08:33
Kraj: Poljane nad Šk. Loko
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a CINX »

mihah napisal/-a: Čestitke vsem sodelujočim, posebno zmagovalcem! Napake se in se bodo dogajale, samo pri križanju kanalov je potrebno biti res pazljiv!
Zgodila pa se je še ena VELIKA NAPAKA pri preračunavanju rezultatov :grrrrrrrrrrr: Danes med pregledovanjem točk po posameznih skupinah in v obeh flajofih sem opazil, da ima Aleš Kovač v DRUGEM FLYOFFU slabši čas in slabši pristanek a večje število točk, kot jaz!!!!! Ugotovil sem, da mi v čas niso šteli pristanka, kar je privedlo do tega, da je Aleš zasedel TRETJE mesto jaz pa ČETRTEGA :^o Če bi v moj čas prišteli še pristanek, bi se moj izkupiček točk v drugem flajofu povečal še za 33 točk kar pa zadevo spremeni, do te mere da bi jaz zasedel TRETJE mesto Aleš pa ČETRTEGA .
Časi in pristanki v obeh kategorijah so na strani Modre ptice!

Ivica Belovič......... 14 min 53s....100 pristanek 1000 točk

Aleš Kovač ............7min 43s....55 pristanek 580 točk NAPAKA!!!!!!!
Nikolaj Činku..........8min 30s.....90 pristanek 571 točk NAPAKA!!!!!!!

PRAVILNO BI BILO
Aleš 7min 43sek ....55 pristanek 522 točk
Niko 8min 30s.....90 pristanek 604 točk


Skupaj oba flajofa:
1.mesto Ivica 793 + 1000=1793 točk
2. mesto Robi 1000 + 588=1588 točk
3. ?????? Aleš 996 + 522=1518 točk
4.?????? Niko 974 +604=1578 točk

:-k ZADEVA NE ŠTIMA :-k

Vem, da je prišlo do" tiskarskega škrata" v "sistemu" ampak mislim pa, da je to res velika napaka in da se kaj takega ne bo več pripetilo!!!!!!
UPAM, DA BO ORGANIZATOR ZADEVO POPRAVIL!!!!

L.P.
Zadnjič spremenil CINX, dne 18 Apr 2005, 19:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tekmovalec
Prispevkov: 278
Pridružen: 04 Apr 2002, 01:00
Kraj: Bloke - Notranjska

Odgovor Napisal/-a »

Lepo..... :o

Čestitke zmagovalcem.

Komaj čakam, da bom imel kaj časa, da se udeležim kake tekme...

Do tedaj pa LP

Tine
Uporabniški avatar
ZupJo
Razpravljalec
Prispevkov: 83
Pridružen: 21 Nov 2004, 19:19
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ZupJo »

Chinks napisal/-a:[Vem, da je prišlo do" tiskarskega škrata" v "sistemu" ampak mislim pa, da je to res velika napaka in da se kaj takega ne bo več pripetilo!!!!!!
UPAM, DA BO ORGANIZATOR ZADEVO POPRAVIL!!!!
Res je -- smo pregledali rezultate še enkrat in napako popravili! :oops: Zgodila se je v preračunu za drugi Flyoff v kategorijo 400!

Se opravičujem prizadetim, uredili bomo še en pokal in skušali zadeve urediti.

Tabelo rezultatov sem objavil ponovno!

L.p.

ZupJo
Priponke
MP2005 F5J koncni rezultati2 forum.xls
(96.5 KiB) Prenešeno 200 krat
MP2005 F5J 7 celic koncni rezultati3b.jpg
MP2005 F5J 7 celic koncni rezultati3b.jpg (56.05 KiB) Pogledano 4063 krat
MP2005 F5J 400 koncni rezultati3b.jpg
MP2005 F5J 400 koncni rezultati3b.jpg (68.93 KiB) Pogledano 4063 krat
Eni mamo mulce, da letijo naše avione!
majstr
Profesor
Prispevkov: 1445
Pridružen: 22 Jan 2005, 10:05

Odgovor Napisal/-a majstr »

#-o [-o<
overlord_tm
Freak
Prispevkov: 451
Pridružen: 15 Nov 2004, 19:59
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a overlord_tm »

Normalnost je samo povprečje nenormalnih ...
Odgovori

Vrni se na Prireditve, srečanja in tekmovanja