Pri napetosti 5V jeklena žica noče rezati, cekas pa se sploh noče segreti. Ko pa sem poskusil na 12V pa sem skuril napajalnik

lp

Moderator: mucek
plohl napisal/-a:pozdravljeni
normalno da ne bo šlo rezati z jekleno žico!!
Darko, kompliciraš!zmelly napisal/-a:Torej če hočeš rezati z jekleno žico, ki je v bistvu boljša rešitev, nujno poleg napajalnika potrebuješ tudi regulator. Zato da napajalnika ne skuriš!! Če pa regulatorja nimaš, pa je najenostavneje kupiti uporovno žico, ki pa jo lahko priklopiš direktno na transformator, računalniški napajalnik ali nekaj tretjega. Paziti moraš le na dolžino!
LP, Darko
Nekatere industrijske rezalne naprave imajo vpihavanje zraka na žico, ki gleda ven iz stiropora, da se prepreči njeno pregrevanje.jernejc napisal/-a:Še en razlog zakaj jaz uporabljam jekleno žico je ta, da se sredina žice, ki je v času rezanja v stiroporu precej manj hladi. Pri cekasu je to bolj izrazito...na zunanjih straneh zažari, v sredini stiroporja je pa prehladna.
Jernej
Ko sem enkrat posodil to svojo žago kolegu, je gor pritrdil cevke za infuzijo, nataknil na kompresor od hladilnika in je pihalo po žici. Deluje.Ultralajt napisal/-a:Nekatere industrijske rezalne naprave imajo vpihavanje zraka na žico, ki gleda ven iz stiropora, da se prepreči njeno pregrevanje.jernejc napisal/-a:Še en razlog zakaj jaz uporabljam jekleno žico je ta, da se sredina žice, ki je v času rezanja v stiroporu precej manj hladi. Pri cekasu je to bolj izrazito...na zunanjih straneh zažari, v sredini stiroporja je pa prehladna.
Jernej
Če imate cekas žico, ne sme nikoli zažareti. Če zažari, se ji lastnosti spremenijo in se potem samo še nateguje kot čigumi....
Ja klinc.. A da je tako hudo??? Ampak dekan je pa modelarceco2 napisal/-a:Naj mi kdo pokaže primerno napravo za transfprmiranje toka iz te strani:
www.conrad.si
Seveda za rezanje stiropora, da ne pozabim. Sprašujem tako, ker sam nimam pojma. Hodim na Ekonomski faks in to so posledice