Stran 1 od 1

LETIMO - 2020

Objavljeno: 05 Jan 2020, 16:08
Napisal/-a brand
NOVOLETNO SREČANJE - LIJAK 2020

Leto 2020 in nova modelarska sezona....

Prvo organizirano srečanje "betalčkov" se že nekaj let prične na LIJAKU. Kolegi iz MDNG so se potrudili in tudi letos povabili modelarje na že 16. novoletno srečanje, ki je ponavadi prvi vikend v novem letu. Lepo vreme, prijetne temperature, in dobra organizacija je letos privabila veliko letalskih navdušencev iz raznih krajev Slovenije.
Kako je bilo pa v nekaj fotografijah:

Naša flota...zanimiva, inovativna, iz lahkih materialov je kar pravšnja za tako srečanje... =D> =D> =D>
Slika

Tudi najmlajši član LUJ se je izkazal na srečnanju z akrobatskih programom... :lol: :lol: :lol:
Slika

...in tako so modrovali o modelarstvu domači in naši piloti... :-k :-k :-k
Slika

...to je ekipa " betalčkov ": Andi, Dušan in Luj, Štefan, Luka in Gregor, Ivan in Andrej... =D> =D> =D>
Slika

... HVALA domačinom za lepo nedeljo... ab

Re: LETIMO - 2020

Objavljeno: 12 Feb 2020, 12:50
Napisal/-a brand
MODELARSKI TEČAJ 2019/2020

Že vrsto let poteka na osnovni šoli Antona Globočnika v Postojni modelarski tečaj pod vodstvom SAŠA ŠANTELJA. Tečaj obiskujejo mladi od 4. do 9. razreda. Na tečaju izdelujejo različne modele od osnovne rakete do modela iz stiropora in nadaljujejo z bolj zahtevnimi modeli. Letos se je v tečaj vpisalo veliko število mladih in upamo, da bo iz mladih nadobudnežev ostal kakšen modelar tudi kasneje, ko ne bo več obiskoval šole.
Pa še nekaj fotk iz tečaja:

Slika

Slika

Slika

Slika

ab

Re: LETIMO - 2020

Objavljeno: 13 Feb 2020, 09:05
Napisal/-a 2R
:o O, kako lepo je videt tako veliko skupino mladih modelarjev. Pa tudi to me veseli da je model Cessne iz stiropora še vedno živ.
Čestitke in še tako uspešno naprej.

LP2R

Re: LETIMO - 2020

Objavljeno: 21 Feb 2020, 22:50
Napisal/-a brand
... popoldan v Zagonu...

Ob letošnjem uspešnem indoor letenju nam je četrtkovo popoldne nudilo izredno dobre pogoje za letenje. Lahko bi rekli, da se je pričela nova modelarska sezona na zelenici našega letališča. Žan in Andrej sta izkoristila lep dan za letenje, ugodne meteo pogeje in tudi pohvalno enkrat poletela z Mentorjem in Grunau Baby v aerozapregi.... bravo in čestitke =D> =D> =D>

Slika

Slika

Slika

Slika

ab

Re: LETIMO - 2020

Objavljeno: 02 Mar 2020, 16:18
Napisal/-a brand
... " betalčki smo zborovali " ...

Člani DM BETAL smo na redni skupščini pregledali kaj smo počeli v letu 2019 in sprejeli smernice in plan za letošnjo modelarsko sezono. Tako kot že nekaj let so tudi v tem letu naše aktivnosti v vzgoji mladih modelarjev na osnovni šoli in organizaciji nekaterih odmevnih modelarskih prireditev. Izvolili smo novi /stari/ upravni odbor kateremu predseduje SAŠO ŠANTELJ.

Slika

Slika

Slika

Re: LETIMO - 2020

Objavljeno: 11 Mar 2020, 12:41
Napisal/-a brand
...POMLAD IN ZAČETEK SEZONE...

Kljub velikim naporom za zajezitev koronavirusa se " betalčki " že pripravljamo na novo modelarsko sezono. Po dolgem času je prvo opravilo valjanje steze. Sledi še ureditev in čiščenje okolice letališča in .... =D> =D> =D>... potem pa nizko in počasi... :lol: :lol: :lol: Le kdo je brskal po letališču in pospravil krtine ???... #-o #-o #-o BRAVO
Modelarji se lepo zahvaljujemo gradbenemu podjetju MDS iz Postojne.

Slika

Slika

Slika

Slika
ab

Re: LETIMO - 2020

Objavljeno: 05 Maj 2020, 12:57
Napisal/-a brand
...VALJANJE STEZE - drugič...

Vzpodbudna novica je, da se korona virus počasi in vztrajno odmika. =D> =D> =D> Tako lahko tudi modelarji bolj pogosto prihajamo na svoja letališča.
Razmeroma topla in sušna pomlad nam je preprečila, da bi poletno pristajalno stezo povaljali kot se spodobi. Dogovorjeno smo nadaljevali prve dni v maju in končno po nekaj letih je steza spet primerna za modelarsko dejavnost... :-({|= :-({|= :-({|= Zaradi nesporazuma smo valjali tudi na letališču pri Rakitniku... #-o #-o #-o

Re: LETIMO - 2020

Objavljeno: 26 Maj 2020, 10:23
Napisal/-a brand
... LETIMO V ZAGONU...

Končno smo " betalčki " začeli svojo dejavnost na domačem letališču pri ZAGONU. Tako je bilo tudi ta vikend, ko so nekateri leteli, drugi gledali, tretji pa delali in kosili, da je pista taka kot mora biti. Štefanu pa vse pohvale.
Pa še nekaj fotk iz ponedeljkovega popoldneva...