Prosim za pomoč

E-mail: tomaz.cebasek(at)vasco.si

Moderator: tomazcc

Odgovori
Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 4681
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Prosim za pomoč

Odgovor Napisal/-a Offshore » 18 Okt 2017, 09:10

Helov!
Na hobbykingu sem kupil en poceni "šmorn" za warbirde ki simulira zvok strojnice,vendar zadeva nima stikala za vklop-izklop na oddajniku...
enostavno ko se vklopi napanjanje sprejemnika(v katerega je na en frej kanal priklopljena ta zadevca) se vklopi tudi strojnica in nabija dokler ga fizično ne izklopiš.Skrbi me tudi malce poraba toka tega zvoka ker nimam ravno velike kapacitete za napajanje servotov.
Torej...ali obstaja kakšen način ali vmesnik da bi ga dal med to elektroniko in sprejemnik in bi posledično lahko zvok strojnice vklapljal preko komande?
Flori...ti si bolj tega foha,a se da kej tacga doma narest??
Hvala lepa vnaprej!!

Prilagam video testa:
https://www.youtube.com/watch?v=pGOpiyOu7dA
...

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 568
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Prosim za pomoč

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 19 Okt 2017, 07:04

Recimo tole lahko uporabiš Opto kill gas ali cenejši 10A Electronic Switch with JST Plug for RC Model LED Light. Prvi je sicer namenjen prekinitvi napajanja bencinskih motorjev ampak v bistvu je navadno stikalo.
Priklop
Če imaš eno baterijo moraš napajanje povezat z Y kablom:
- en izhod Y kabla gre na napajanje sprejemnika.
- drug izhod Y kabla gre na vhod "Opto kill gas" RC stikala, izhod iz tega RC stikala pa na tvoj zvočni modul.
- RC stikalo potem še povežeš na prost kanal na sprejemniku kateremu si prej določil eno stikalo na oddajniku.

Če imaš dve bateriji potem pač ta drugo baterijo povežeš s tvojim zvočnim modulom preko omenjenega stikala, krmiljenje stikala pa je enako kot v prejšnjem primeru.
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
majstr
Profesor
Prispevkov: 1359
Pridružen: 22 Jan 2005, 10:05

Re: Prosim za pomoč

Odgovor Napisal/-a majstr » 20 Okt 2017, 06:27

Offshore napisal/-a:
18 Okt 2017, 09:10
Helov!
Na hobbykingu sem kupil en poceni "šmorn" za warbirde ki simulira zvok strojnice,vendar zadeva nima stikala za vklop-izklop na oddajniku...
enostavno ko se vklopi napanjanje sprejemnika(v katerega je na en frej kanal priklopljena ta zadevca) se vklopi tudi strojnica in nabija dokler ga fizično ne izklopiš.Skrbi me tudi malce poraba toka tega zvoka ker nimam ravno velike kapacitete za napajanje servotov.
Torej...ali obstaja kakšen način ali vmesnik da bi ga dal med to elektroniko in sprejemnik in bi posledično lahko zvok strojnice vklapljal preko komande?
Flori...ti si bolj tega foha,a se da kej tacga doma narest??
Hvala lepa vnaprej!!

Prilagam video testa:
https://www.youtube.com/watch?v=pGOpiyOu7dA
Kupi tapravo strojnico, pa en servo na petelina pa boš lohka vklaplou pa izklaplou. Pa še na teži boš prišparou ka nau treba dodatne baterije.
LP! Igor

ales73
Tekmovalec
Prispevkov: 338
Pridružen: 05 Jul 2009, 19:53
Kraj: Sevnica

Re: Prosim za pomoč

Odgovor Napisal/-a ales73 » 20 Okt 2017, 12:22

Zelo verjetno imaš doma kašen servo s pobranimi zobinki, ke se da koristno uporabiti za izdelavo RC stikala, s katerim lahko med letom vklapljaš različne naprave na letalu, pogoj je da imaš en prosti kanal na sprejemniku in programibilno stikalo na komadi, ki mu dodeliš kanal

viewtopic.php?t=83147&p=517515

Obstajajo a tudi različna že narena stikala, išči pod rc switch, npr.

https://hobbyking.com/en_us/dr-mad-thru ... witch.html

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 4681
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Re: Prosim za pomoč

Odgovor Napisal/-a Offshore » 21 Okt 2017, 14:39

Hvala lepa fatnje,sva s kolegom sedaj uštimala tako kot je svetoval @Andreo...in stvar delaaa! :D :ratata:
...

Uporabniški avatar
smarnca
Razpravljalec
Prispevkov: 67
Pridružen: 18 Avg 2016, 22:25

Re: Prosim za pomoč

Odgovor Napisal/-a smarnca » 29 Okt 2017, 23:16

Tudi jaz potrebujem pomoč

Ali bi mi kdo pomagal na novo napeti folijo na Vortexa? Sam namreč še nikoli nisem tega počel in ubistvu ne vem kako to gre. Zaenkrat je gor še folija od prejšnjega lastnika Čuj Čuja ampak bi jo zamenjal ker je na obeh straneh enake barve

Hvasti
Freak
Prispevkov: 763
Pridružen: 21 Jul 2005, 11:02

Re: Prosim za pomoč

Odgovor Napisal/-a Hvasti » 30 Okt 2017, 07:30

Lahko ti pomagam pokliči me 051458602

Odgovori

Vrni se na