Brushless motor

Vse, kar ne spada drugam v čolnarstvu.

Moderatorji: IntruderA6_quattro

Odgovori
marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Brushless motor

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 16 Jan 2011, 20:26

Sem bolj začetnik in mi ni jasno zakaj ima BK motor 3žice. Ali bi ga lahko priklopil na krtačni regler??? Z samo rdečo in črno žico?? Zakaj je rumena?:-?

Slika
npr. tega:http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4210

Regler imam: kontronik SUN 1002
Baterijo: NiMh 8,4V

klima49
Freak
Prispevkov: 542
Pridružen: 21 Mar 2009, 18:00
Kraj: Sv. Tomaž / Pršetinci

Odgovor Napisal/-a klima49 » 16 Jan 2011, 20:34

Ne. Za brezkrtačni motor rabiš regler za brezkrtačne motorje.
LP Klemen

Ceniš tisto, kar narediš sam.
Slika

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 16 Jan 2011, 20:39

Tako je, ostalo je bilo že 100x napisano. Če se ti ne da iskati po forumu, si lahko pomagaš z kakšnim drugim iskalnikom.
Fly it like you stole it!

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 16 Jan 2011, 21:06

Jaz bi naročil ta motorček, regler, baterijo in polnilec.

Motorček bi bil tale:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=4210

Regler tale:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=15132

Baterijo in polnilec pa mi prosim izberite vi ker jaz ne znam izbrati (skupaj cca. 40€).
Če sem že motorček in regler narobe predlagal pa mi predlagajte kaj drugega.

Uporabniški avatar
blaž berden
Profesor
Prispevkov: 1510
Pridružen: 24 Nov 2005, 16:20
Kraj: Murska Sobota - Maribor

Odgovor Napisal/-a blaž berden » 16 Jan 2011, 21:24

LP Blaž :)

KlemenR
Tekmovalec
Prispevkov: 370
Pridružen: 20 Nov 2007, 23:02
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a KlemenR » 16 Jan 2011, 21:37

http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... duct=11060

Jas mam tega pa za manjše potrebe je čist dovol.

LP
V vsem novem je prisotno staro, v popolnejši obliki.

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 16 Jan 2011, 21:39

Hvala za odgovor. :D
Bil sem že na tekmovanju (na koseškem bajerju) ali bi šel čoln s tem motorčkom in baterijo tudi tako hitro?:roll:
Sem zračunal pride 80$ to pa je 64€ + poštnina(približno). :D :roll:

Uporabniški avatar
blaž berden
Profesor
Prispevkov: 1510
Pridružen: 24 Nov 2005, 16:20
Kraj: Murska Sobota - Maribor

Odgovor Napisal/-a blaž berden » 16 Jan 2011, 22:29

+davek oz carina :lol:

odvisno kakšen čoln :wink:
LP Blaž :)

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 17 Jan 2011, 13:38

Ja sej to sm mislu. :D :D
Čoln pa je Galaxy je pa tak:
Slika
Dolžina:52cm
Širina:25cm

Uporabniški avatar
brejker
Dr. Modelar
Prispevkov: 4022
Pridružen: 20 Feb 2006, 21:38
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brejker » 17 Jan 2011, 14:09

Ta model si dobil zrezan iz Kamnika?
Če je temu tako, ima mišljen podvodni pogon.
*Kategorija Hydro (kamor spadajo katamarani) vozi na površinski pogon.

Nabavi opremo. In v pari popoldnevih lahko sestaviš TO.
www.okarbon.eu

Uporabniški avatar
modelarcina
Profesor
Prispevkov: 1028
Pridružen: 18 Jan 2006, 13:30
Kraj: kamnik

Odgovor Napisal/-a modelarcina » 17 Jan 2011, 14:20

Imaš ZS


LP
www.okarbon.eu

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 17 Jan 2011, 14:25

Hvala, bom še premislil.

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 17 Jan 2011, 22:08

Zanima me še na kateri kabel se polne lipo baterija? Na ta ki je obkrožen z zeleno ali ta ki je z rdečo ali na oba?? :-? :-?

Slika

Uporabniški avatar
pertocik
Tekmovalec
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Maj 2009, 12:14
Kraj: Murska Sobota - krog

Odgovor Napisal/-a pertocik » 17 Jan 2011, 22:17

Rdeči se priklopi v balanser, zelen pa v polnilec.

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 18 Jan 2011, 22:12

A potem rabim še kaj za polnit baterijo razen tega:

http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... duct=11060

kaj je balanser?
:-k :-k

Uporabniški avatar
Intruder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2281
Pridružen: 16 Nov 2004, 22:56
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Intruder » 18 Jan 2011, 22:15

Tisto belo na boku desno je balancer, ki je integriran v polnilec. Nič drugega ne rabiš. Paše akot ata na mamo!

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 18 Jan 2011, 22:17

Hvala za tako hitri odgovor :wink: :D

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 19 Jan 2011, 22:57

Zanima me če ima ta regler že priključek/konektor pri bateriji. Na sliki se ne vidi. :D :D
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=15132

Za na levo stran reglerja jih dobim zraven motorčka. Za na desno pa nevem če so zraven. :-k :-k Če niso mi jih prosim predlagajte iz HK.
Slika

Hvala v naprej!
:D :D

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 22 Jan 2011, 20:38

Vprašal bi še kaj pri BK motorju pomeni npr.:1850Kv ali mora meti motor več ali manj tega Kv(da gre hitreje). :D :wink:

Hvala

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 22 Jan 2011, 20:45

marolt55 napisal/-a:Vprašal bi še kaj pri BK motorju pomeni npr.:1850Kv ali mora meti motor več ali manj tega Kv(da gre hitreje). :D :wink:

Hvala
To so obrati na volt naprimer: 1850kv bo imel na 11.1v 20535 obratov na min.

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 22 Jan 2011, 20:48

Kaj pa če ma 4900 npr tale:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=4210
Kako se to izračuna?
a to samo kv pomnožiiš z voltažo baterije?

Hvala

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 366
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 22 Jan 2011, 20:54

baterijo bom kupil 7.4V :wink:

Odgovori

Vrni se na