obupan

Vse, kar ne spada drugam v čolnarstvu.

Moderatorji: IntruderA6_quattro

Odgovori
strle15
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 02 Jan 2010, 23:54

obupan

Odgovor Napisal/-a strle15 » 23 Jan 2010, 12:35

mene pa zanima kako povecat nacrt ali se da v tiskarni ali kako ker sem ze vse povprasal pa noben ne ve in ali ima mogoce ze kdo doma povecan nacrt za coln gas mono res lepo prosim glede na moje prejsnje teme pa se opravicujem za col hydro r8 ker ste imeli prav sicer zgledalo je hudo ampak na vodi pa je razpadel lp [-o<

Uporabniški avatar
REFLEX
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 08 Jun 2007, 21:10
Kraj: LJUBLJANA

Odgovor Napisal/-a REFLEX » 23 Jan 2010, 13:06

Načrt ti lahko povečajo v vsaki malo boljši fotokopornici. Če pa je načrt na A4 ali A3 pa lahko na navadnem fotokopirnem stroju. Vedeti moraš le procentualno povečavo. :wink:
L.P. Janko

strle15
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 02 Jan 2010, 23:54

Odgovor Napisal/-a strle15 » 23 Jan 2010, 13:23

REFLEX napisal/-a:Načrt ti lahko povečajo v vsaki malo boljši fotokopornici. Če pa je načrt na A4 ali A3 pa lahko na navadnem fotokopirnem stroju. Vedeti moraš le procentualno povečavo. :wink:
ja samo problem je ker je coln kar velik 1m dolg in 50cm sirok pa sem spraseval v fotokopirnici pa so rekli da je to zelo tezko

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2392
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Re: obupan

Odgovor Napisal/-a tornado » 23 Jan 2010, 13:45

strle15 napisal/-a:mene pa zanima kako povecat nacrt ali se da v tiskarni ali kako ker sem ze vse povprasal pa noben ne ve in ali ima mogoce ze kdo doma povecan nacrt za coln gas mono res lepo prosim glede na moje prejsnje teme pa se opravicujem za col hydro r8 ker ste imeli prav sicer zgledalo je hudo ampak na vodi pa je razpadel lp [-o<
Mogoče bo izpadlo malo sarkastično, vendar je žal res.

Obupal si že pri iskanju in izdelavi načrta. Kaj se bo šele dogajalo, ko se boš lotil gradnje.

Predlagam, da kupiš narejen čoln in ne kompliciraš. Mogoče je malce dražje, zmešalo pa se ti ne bo.
viewtopic.php?t=47873
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2963
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 23 Jan 2010, 13:48

http://www.thecrazyraceteam.de/Baupl%E4ne/gasmono.zip
Če si res tako želiš se pa malo potrudi.V readerju nastavi velikost 100% ,pri printu pa "trenutni pogled"....moraš pač vsako rebro nekajkrat sprintat po delih in zlepiti..........
Priponke
gas mono 1.jpg
gas mono 1.jpg (91.47 KiB) Pogledano 2058 krat
gas mono.JPG
gas mono.JPG (37.15 KiB) Pogledano 2058 krat
Slika

Uporabniški avatar
A6_quattro
Profesor
Prispevkov: 1169
Pridružen: 08 Sep 2006, 15:11
Kraj: lj

Odgovor Napisal/-a A6_quattro » 23 Jan 2010, 14:25

al pa odnes nekam da ti na ploter zrise

strle15
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 02 Jan 2010, 23:54

Odgovor Napisal/-a strle15 » 23 Jan 2010, 14:31

AlesZ napisal/-a:http://www.thecrazyraceteam.de/Baupl%E4ne/gasmono.zip
Če si res tako želiš se pa malo potrudi.V readerju nastavi velikost 100% ,pri printu pa "trenutni pogled"....moraš pač vsako rebro nekajkrat sprintat po delih in zlepiti..........
vidim da mas ti nacrt ze doma narejen zanima me kako printat po delih ker sem ze sam probal pa se ne da lp

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 23 Jan 2010, 14:51

Jaz ponavadi sprintam načrt A4 in ga skeniram v visoki resoluciji. Nato v photoshopu izrežem posamezno rebro in jo sprintam. Daš print with prewiev. Izbereš ustreno povečanje v procentih in to je to.
Pri lepljenju posameznih listov se velikokrat naredi, da je samo ena črta, ostalo pa prazno (deprončki) in je težko točno poravnati, zato preden skeniram na praznih delih napišem svoje ime, in potem samo sestavljaš skupaj.

lp, Metod
Nč bat, sam žgat...

Uporabniški avatar
REFLEX
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 08 Jun 2007, 21:10
Kraj: LJUBLJANA

Odgovor Napisal/-a REFLEX » 23 Jan 2010, 15:12

Za Ljubljano ti lahko povem, kje to narede brez težav ne glede na velikost.
L.P. Janko

strle15
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 02 Jan 2010, 23:54

Odgovor Napisal/-a strle15 » 24 Jan 2010, 12:09

REFLEX napisal/-a:Za Ljubljano ti lahko povem, kje to narede brez težav ne glede na velikost.
ja bi prosu pa ze vnaprej hvala

Uporabniški avatar
blaž berden
Profesor
Prispevkov: 1510
Pridružen: 24 Nov 2005, 16:20
Kraj: Murska Sobota - Maribor

Odgovor Napisal/-a blaž berden » 24 Jan 2010, 13:01

To ti lahko naredijo kjerkoli imajo fotokopirni stroj, sptintaj, razreži, povečaj kose in jih zlepi, tako obdelavo omogačajo tudi multifunkcijske naprave (printer-scaner-copyer). Je pa res, da je lepše če v readerju sprintaš po kosih, z povečavo na fotokopircu se izgubi kvaliteta.
LP Blaž :)

skorc
Tekmovalec
Prispevkov: 274
Pridružen: 27 Jun 2007, 18:59
Kraj: Ljubljana

fotokopirnica

Odgovor Napisal/-a skorc » 24 Jan 2010, 13:19

Kot že rečeno, načrt ti povečanega splotajo v vsaki malo večji fotokopirnici. Malce pobrskaj po netu!! :lol:

strle15
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 02 Jan 2010, 23:54

Odgovor Napisal/-a strle15 » 24 Jan 2010, 15:29

blaž berden napisal/-a:To ti lahko naredijo kjerkoli imajo fotokopirni stroj, sptintaj, razreži, povečaj kose in jih zlepi, tako obdelavo omogačajo tudi multifunkcijske naprave (printer-scaner-copyer). Je pa res, da je lepše če v readerju sprintaš po kosih, z povečavo na fotokopircu se izgubi kvaliteta.
ja pa clovk kako v adobe readerju povecas tm das na actual size al kaj k sm ze vse probu

Uporabniški avatar
REFLEX
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 08 Jun 2007, 21:10
Kraj: LJUBLJANA

Odgovor Napisal/-a REFLEX » 24 Jan 2010, 16:26

strle15 napisal/-a:
REFLEX napisal/-a:Za Ljubljano ti lahko povem, kje to narede brez težav ne glede na velikost.
ja bi prosu pa ze vnaprej hvala
Ta se nahaja na CIRIL METODOVEM TRGU od 1 do 3 ne vem točno cifre.
L.P. Janko

Odgovori

Vrni se na