--- PORTAL modelarji.com ---

Vse, kar ne spada drugam v čolnarstvu.

Moderatorji: IntruderA6_quattro

Odgovori
Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9136
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

--- PORTAL modelarji.com ---

Odgovor Napisal/-a mihah » 10 Mar 2004, 18:21

Pozdravljeni modelarji,

se kdo se spomni debat o skupnem slovenskem modelarskem portalu?
Ideja postaja pocasi resnicnost. Nas Saso, ki stoji za modelarji.com se je ponudil, da bi pri tem malem megalomanskem projektu ponudil roko. Jaz kot drugi clovek pri modelarji.com nisem pri tem nic odlasal.
Ideje so, spet je nekaj elana, tehnika je pripravljena (hardware in povezave v svet), manjka naceloma samo se $$$ za placilo profesionalnega programerja. Zakaj?

Stran bo narejena dinamicno in ne staticno. Vse se bo dogajalo preko skript, kar bo zelo poenostavilo delo z vsebino, prijazno bo do uporabnikov, izgled pa bo venomer profesionalen. Sicer je kar nekaj take open source kode ze dobavljivo, a je Saso kot profesionalni strokovnjak poznavanja varnosti na to ne prisega.

Ker se splaca takoj na zacetku narediti bolj malo vec kot manj, bo zato zacetni financni vlozek zajetnejsi, vendar se bo dalo potem lahko dihati za kaksnih par let.
Da pojasnim na kratko, kako naj bi vse skupaj izgledalo. Strani bi bile podobne kot strani kot so www.ezonemag.com in www.mytsn.com , forum pa tipa www.rcgroups.com oziroma www.rcuniverse.com.

Grob obseg strani:
-Novice
-Modelarstvo v OS
-Maketarstvo
-Raketno modelarstvo
-RV modelarstvo
-oddelek za zacetnike
-modeli letal
-modeli helikopterjev
-modeli avtomobilov
-modeli colnov
-modeli ladij
-modeli jadrnic
-ostalo
-Elektronika
-Klubske strani
-Modelarji v medijih
-Koledar (dinamicni)
-Revije
-Ponudba v nasih trgovinah
-Povezave na vse slovenske modelarske strani
-Slovenski modelarji se predstavijo
-Online pogovori
-Galerije
-itd.

Za ogled strani ne bo potrebno biti prijavljen kot clan. Kot prijavljen clan bos imel moznosti izbire kaj te zanima in kaksne interese imas. To bos lahko kasneje se vedno spreminjal v svojem profilu.
Prijavljenim bo dana moznost pisanja clankov, ki jih bodo pred objavo pogledali modelarji moderatorji, ki bodo zadolzeni za posamezno tematiko. Dana bo moznost tudi recimo klubom ali zaprtim interesnim skupinam moznosti lastnih zaprtih oddelkov.
Forum bo v sklopu strani in uporabniki se bodo lahko prijavili v forum z enakim uporabniskim imenom. Za pregled se ne bo potrebno prijaviti, za sodelovanje pa jasno, tako kot drugod. Forum bo dovolj razcljenjen, da bodo lahko potekale debate po predalckih, kar bo dalo ze takoj na zacetku vecjo preglednost. Posamezna podrocja bodo bolj ali manj aktivno pokrivali moderatorji, modelarji, ki veljajo kot uveljavljene na tem podrocju in seveda imajo konkreten namen pomagati ostalim.
Uporabniki bodo imeli moznost dodajanja slik v svoje lastne galerije. Ker bodo scasoma nekateri iz zagretih zacetnikov postali pravi uveljavljeni modelarji na svojem podrocju, se zna zgoditi, da bodo pomagali naprej.
To je samo nekaj bonbonckov...

Kar se tice same kvalitete vsebin je odvisno tudi od nas samih. Paziti bo treba na kolikortoliko pravilno slovenscino in pa kvaliteto prispevkov. Na zacetku se bo treba pomujat in moderatorji oz. bolj zagreti bomo morali prispevati nekaj svojega dela. Postaviti je potrebno solidne osnove in kvaliteto in se jo tudi drzati kasneje. Obiskovalci in modelarji morajo dobiti vtis resne strani in resnega foruma, da ne bo vse skupaj postalo slabse kot gostilniske debate...

Se slisi zapleteno? Pa ni. Stvar je res sicer kompleksna, vendar racunam na pomoc modelarjev vsaj v vecini podrocij. In verjetno tudi po posameznem podrocju gledano ne bo toliko dogajanja, kar bo pestro je to, da se ga bo skupaj nabralo veliko!

Kaj nam bi tak portal dejansko prinesel dobrega?

Kratkorocno sigurno to, da bomo modelarji bolj povezani. Zacetniki bodo na enem mestu imeli na voljo dostop do vseh informacij, ki jih zanimajo. Prav tako ostali modelarji.

Dolgorocno se zna ob primernem razvoju portala zgoditi, da bomo modelarji v Sloveniji postali bolj razpoznavni in bomo privabili tudi zunanje financne vire, vec moznosti za lastno modelarsko krovno organizacijo, vecjo zainteresiranost uciteljen teh. pouka in samih ucencev v OS, moznost prve spletne revije, nase trgovine bodo sigurno vesele vecjega povprasevanja, modelarji bi drzali bolj skupaj, manj fousije, ... itd. itd.

Za financno pomoc in sodelovanje sem ze zaprosil vse nase modelarske trgovine (Gasilska Oprema Mladi Tehnik, Mantua Modeli, MIBO Modeli, Modelar, Primus-R in Top Modeltehnik) kot tudi nekatere ostale. Ce ima kdo posebne veze in je pripravljen pomagati se toliko bolje!

Kdor je ze sedaj pripravljen sodelovati, naj se prosim javi na moj email miha@modelarji.com , naslov »POMOC PRI PORTALU«. Prav tako bi prosil, da tole sporocilo posljete se ostalim modelarjem, ki jih jaz ne poznamo dovolj (maketarji, raketarji, ...). Ce je kaksen ucitelj iz OS, bi bilo tudi dobro, ce pobara svoje kolege.

Torej od nas je odvisno kako se bodo stvari razpletle. Mi kot modelarji in na drugi strani financerji. Upam na najboljse!

Lepo vas pozdravljam,

Miha
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9136
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 16 Mar 2004, 00:00

Modelarji pozdravljeni!

moram reci, da sem bil zelo prijetno presenecen, koliko veliko ste mi pisali in koliko pozitivnega odziva je bilo. Res najlepsa hvala!

V tem tednu ali naslednjem bo verjetno vec znanega s strani nasih investitorjev. Tudi ideja o gostovanju modelarjev in/ali drustev je popolnoma izvedljiva. Seveda se zatakne pri denarcih - nacin placila. Ampak mislim, da bi se dalo tudi to odpraviti.

Zahvaljujem se vsem, ki ste se ponudili za pomoc po modelarski plati - pomoc pri vsebinah in na administriranju forumu. O tem se bomo pogovarjali se kasneje. Se vedno ste modelarji vabljeni k sodelovanju, pisite na miha(at)modelarji.com, naslov "POMOC pri modelarji.com - VSEBINA". Cim vec tem bolje! Trenutno si od casa do casa zapisujem, kako bi vsa stvar izgledala. Ce koga zanima, ima predloge, naj prosim poslje email na miha(at)modelarji.com "VSEBINA/IZGLED modelarji.com". Interno se bomo lahko potem pogovorili se o tem. Kar bo pomembnejsega bom dal na forum www.modelarji.com .


Tistim, ki ste ponudili pomoc pri oblikovanju in tehniki tudi najlepsa hvala! Kar nekaj je bilo sporocil na to temo in Saso je imel kar precej dela z odgovarjanjem in zato sem ga poprosil, naj predstavi svoje mnenje oz stalisce:

Saso:

>
S samo izdelavo portala ne bom imel jaz cisto nic. Zadevo bomo dali naprej programerju, ki pa tudi ne bo zasluzil na projektu ampak bo samo poplacan za svoj cas. Sam tudi nisem miljonar s stranjo modelarji.com.
Za izdelavo portala iz "nule" smo se odlocili, ker se ponavadi porabi dosti vec casa za prilagajanje posameznih portalov in vsega, da popolnoma ustreza. Prav tako ne bomo bazirali na odprto kodnih sistemih.

Lep pozdrav,
Saso,
>

Se enkrat poudarjam, sam tudi pri tem ne bom in ne mislim zasluziti nic, ampak mi bo v veliko veselje vse skupaj skoordinirati in da ustrezno poskrbim za financerje kasneje pa vsebino in pomagam se pri organizaciji modelarjev, ki bodo pri vsebini sodelovali :-)


Lepo vas pozdravljam,

Miha
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Odgovori

Vrni se na