MAČEK iz tima NOVEMBER 2005 3

Vse, kar ne spada drugam v čolnarstvu.

Moderatorji: IntruderA6_quattro

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

MAČEK iz tima NOVEMBER 2005 3

Odgovor Napisal/-a štajerc » 19 Nov 2006, 21:10

Tako jaz sem začel izdelovati model MAČEK iz tima.Zanima me če je kdo že naredil ta model??Kaj ste vgradili za elektroniko?Kake slike bi bile priporočljive.No pa še moje slike:
Priponke
P2020047.JPG
P2020047.JPG (49.88 KiB) Pogledano 5041 krat
P2020046.JPG
P2020046.JPG (57.87 KiB) Pogledano 5041 krat
P2020045.JPG
P2020045.JPG (42.82 KiB) Pogledano 5041 krat
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 19 Nov 2006, 21:13

še.......
Priponke
P2020051.JPG
P2020051.JPG (59.31 KiB) Pogledano 5036 krat
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
luka.
Tekmovalec
Prispevkov: 273
Pridružen: 02 Okt 2005, 17:20
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a luka. » 20 Nov 2006, 12:44

Urca modelarstva na dan odžene zdravnika stran..=)

Uporabniški avatar
Elanko
Tekmovalec
Prispevkov: 233
Pridružen: 04 Mar 2005, 19:04
Kraj: Međwode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Elanko » 20 Nov 2006, 15:54

tole je pa zelo velik model si prepričan da je to maček= no oblika že a merilo pa ne
>>-LP-Blaž->ker je treba neki počet

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 20 Nov 2006, 17:01

ja normalen načrt sem 1 krat povečal in tako tudi piše da treba povečati načrt
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
Elanko
Tekmovalec
Prispevkov: 233
Pridružen: 04 Mar 2005, 19:04
Kraj: Međwode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Elanko » 20 Nov 2006, 17:06

aja se opravičujemsem zamešal
>>-LP-Blaž->ker je treba neki počet

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 20 Nov 2006, 18:43

ja no vsaqk se lahko zmoti
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
fenix
Freak
Prispevkov: 574
Pridružen: 21 Nov 2005, 20:07
Kraj: Brestanica

Odgovor Napisal/-a fenix » 20 Nov 2006, 19:08

Zdravo!

Najprej pohvala za napredek =D> =D>
Mogoče bi bilo bolje, da bi celotno konstrukcijo obrnil narobe, saj bi bilo potem lažje narediti oplate in jih pritrditi na čoln :wink:

Še poročaj o napredku =D>

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 21 Nov 2006, 13:11

glej od začetko ko nisem imel še nič zalepljeno me je j.... kar nisem nikakor mogel zlepiti pa sem kar obrnil za oplaro pa bom seveda obrnil okoli.
L.P.Samo
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
spertoci
Razpravljalec
Prispevkov: 164
Pridružen: 17 Mar 2006, 21:54
Kraj: krog 900 M.Sobota

Odgovor Napisal/-a spertoci » 22 Nov 2006, 19:33

načrt ni treba zvečati trema samo zvečati skico in pokrov!
jaz z elektroniko nisem imel nič težav saj je še preveč prostora
!!!
_______________________________
LP & fsm

kristian!

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 22 Nov 2006, 21:23

no pol pa se mi je malo res zdel velik model
No pa mogoče bom kar tako velikega naredil
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
spertoci
Razpravljalec
Prispevkov: 164
Pridružen: 17 Mar 2006, 21:54
Kraj: krog 900 M.Sobota

Odgovor Napisal/-a spertoci » 23 Nov 2006, 18:11

jes sem hotel tudi povečati in sem pravočasno opazil za treba povečati samo pokrov!
kaj bi pa daj za motorja v tak velik model?
_______________________________
LP & fsm

kristian!

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 23 Nov 2006, 18:19

nevem ali metanol(mislim da ne) ali pa kar večjega ektrota(najbolje bo 230 voltov pa podalšek pa je :lol: :lol: #-o )Bom še moral kar premisliti
L.P.Samo
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
spertoci
Razpravljalec
Prispevkov: 164
Pridružen: 17 Mar 2006, 21:54
Kraj: krog 900 M.Sobota

Odgovor Napisal/-a spertoci » 23 Nov 2006, 19:02

#-o #-o to je drago #-o #-o :lol:
_______________________________
LP & fsm

kristian!

Mighty
Razpravljalec
Prispevkov: 136
Pridružen: 21 Jan 2006, 14:55
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Mighty » 23 Nov 2006, 19:28

Živjo!!!!

Tudi sam imam namen zgradit mačka velikosti 1,2m. Kolega že ima narejeno jahto take velikosti in lepo pelje na 2x Speed 600, 7 celic, elisa ne vem kolk je velika. Če hočeš več moči, 2x Speed 700, samo pol rabiš 2 paketa po 10 ali kar 12 celic.

Sam se nagibam, da ko bo prišel čas, dam notri 2x LRP 23T motor, na 7 celic in čaw. Motor je ene 6000sit, regler tak ko še enega rabim je 25eur, paketi celic pa tud niso tok dragi.

Kaj pa ostali kaj pravite na tako kombinacijo?
Meditate on this I will...

Uporabniški avatar
Elanko
Tekmovalec
Prispevkov: 233
Pridružen: 04 Mar 2005, 19:04
Kraj: Međwode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Elanko » 23 Nov 2006, 19:43

meni se zdi [-X kajti bolje bi bilo dati noter 12V akumulator in 12V motor z visokimi obrati....in seveda veliko moči... motor dobiš kar na smetišču iz kakega starega avta...
>>-LP-Blaž->ker je treba neki počet

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 23 Nov 2006, 21:31

no kaj ima prijatelj v jahti???pa zlo glisira ali se pelje počasi??
Zadnjič spremenil štajerc, dne 23 Nov 2006, 21:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 23 Nov 2006, 21:36

?????????kaj ti bi dal kar od tovornjaka motor not al kaj??muči me pa to kar je na sliki:
Priponke
neimenovana.JPG
neimenovana.JPG (14.22 KiB) Pogledano 3458 krat
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
Elanko
Tekmovalec
Prispevkov: 233
Pridružen: 04 Mar 2005, 19:04
Kraj: Međwode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Elanko » 23 Nov 2006, 21:44

lahko tudi od tovornjka a mislil sem motor od brisalcev=malo počasen, ali kakšen drug motor8vintilator-avtomobilski)
>>-LP-Blaž->ker je treba neki počet

Mighty
Razpravljalec
Prispevkov: 136
Pridružen: 21 Jan 2006, 14:55
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Mighty » 24 Nov 2006, 11:55

Elanko napisal/-a:meni se zdi [-X kajti bolje bi bilo dati noter 12V akumulator in 12V motor z visokimi obrati....in seveda veliko moči... motor dobiš kar na smetišču iz kakega starega avta...
Elanko, maš ti izkušnje s temi motorji "od brisalcev"? To bi bila sploh ugodna varianta, le regulator bi moral pol kupit za 12V. Sicer je že ena tema odprta tu na forumu, samo jaz bi rad s prve roke zvedel, kako se to obnese oziroma če se da, kako zgleda. Pa na kaj moraš bit pozoren, so kakšni hakeljci...
Meditate on this I will...

Uporabniški avatar
Elanko
Tekmovalec
Prispevkov: 233
Pridružen: 04 Mar 2005, 19:04
Kraj: Međwode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Elanko » 24 Nov 2006, 15:03

Ne na žalost nimam izkušenj od motorjev od brisalcev ampak, ne morejo biti slabi kajti navora imajo preveč samo čoln nebo najbrž gliserav....
Dručače pa za tako velik čoln je najbolje 12V motor .... če te zanima ti lahko kakšenga najdem...
>>-LP-Blaž->ker je treba neki počet

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 25 Nov 2006, 13:30

ja me zanima pa odpiši na sz
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 08 Jan 2007, 19:14

Tako dokončno sem se odločil da bom ta model dokončal in ne kot gliser ampak nekakšno jahtico ali nekaj takega samo zamisel še rabim.Napredka ni nič ker še vedno okostje leži na podstrešju.O napredku pa bom kaj poročal.
L.P.Samo
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2266
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 26 Jan 2009, 16:31

Pozdravljeni. Kar nekaj časa je munilo od takrat ko sem izdelal ogrodje sedaj pa jecelo večnost.. no še leži v delavnici v kotu. Prišel sem na idejo da bi model prekril z poliestrsko plastjo na tanko da nebo pretežko. Kaj menite?
Hvala
L.P.Samo
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 4912
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 26 Jan 2009, 17:44

Obloži ga s aviošperom 1-1,5mm in prelakiraj z lakom za čolne..
...

Odgovori

Vrni se na