F3K contest Ptuj 21.05.2016

Boštjan Emeršič, e-mail: bostjan.emersic(at)gmail.com

Moderator: kiwi

Odgovori
viki
Tekmovalec
Prispevkov: 395
Pridružen: 08 Nov 2006, 07:58
Kraj: Ptuj

F3K contest Ptuj 21.05.2016

Odgovor Napisal/-a viki » 18 Maj 2016, 05:50

Bližnica za to tekmo F3K Euro-Tour 21.05.2016
viewtopic.php?f=44&t=94269

Uporabniški avatar
aspirin1
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 10 Feb 2008, 07:31

Re: F3K contest Ptuj 21.05.2016

Odgovor Napisal/-a aspirin1 » 23 Maj 2016, 09:22

Bila je tekma
Bile so stare face , večina že krepkih nekaj let obiskuje tradicijonalno tekmo na Ptuju.Bilo tudi nekaj novih (mladih moči).Vendar le te lahko preštejemo na prste pol ene roke.
Slovenci,Hrvatje,Italijani in Avstrijci.Skoraj bi njih miže naštel.Vendar se komunikacija v glavnem vrši na tekmovalnem polju.Pa tudi okoli njega.Nekaj malega je tudi komunikacije z bližnjimi strehami ter žitnim poljem.Iz lastnih izkušenj vem , da je žitno polje visoko že okoli 45 centimetrov.Pa tudi kdo drug je meril višino le tega.Glede streh in kje so položeni "šperovci" pa bi rekel Mimi (Miljenko Frančič).
Vreme sicer odlično na zunaj.Vendar podpiram ugotovitev Damjana E. , da se pravi deci pokažejo ob lovljenu nizkih balončkov (ob nizkih metih seveda).
Vmes je prav lepo potegnilo za dve urci in tudi smer vetra se je malo spremenila.Za zanesljivo najdeno dviganje se je bilo treba kar potruditi.Oziroma odpeljati kar daleč ter upati.Nekajkrat sem že med metom dobil steber kar nad poljem.Vendar ga je zelo hitro odnašalo.
Bolj ali manj smo bili zatopljeni v svoja dejanja in ne-dejanja.Sam sem menjal vsaj štiri pomočnike.Med njimi se je našel sam Andrej V.,kateri je z svojo družino prišel obujati spomine.Vsekakor sva zelo uspešno ponovila vajo izpred 12 let nazaj na tekmi v Gubaševim.Letelo se je takrat še 10 min .In iz res velike višine tako rekoč pikice odleteti ni težko.Razen če si umetnik posebne sorte.Andreju so se vrnili spomini v najboljši možni reprizi dogodka.
Andrej V.je tudi vmes prodajal dva lepa leteča modela (SAL-a in veliko ptico pod imenom Explorer).Grega U.je bil kompletno opremljen in za do sedaj navajenih izjav bolj tiho.Se je tudi mučil, kot mi ostali.Damjan E.je ugotovil , da njegova "kravica" potrebuje večkratno hranjenje v manjših količinah zaradi česar jo je večkrat "prizemljil" , kot bi bilo potrebno.
Posebno poglavje pa je odlična kulinarika (kot vedno na Ptujski tekmi).Viktor,Jože ter del družine Urbančič (neverjetno toda v tem delu se Grega U. zopet znajde) so poskrbeli za vrhunske kulinarične užitke (če že pri letenju ni bilo tako).Odličen domač kruh (kako težko se mu je upreti),zelenjava na žaru.Klobasice ravno prav pikantne.Obe pivovarni zastopani.Malo Srbske mešanice.Ni kaj- zahvala in pohvala za ves trud.Želodec ostal brez besed.

Mene osebno pa so presenetili mladi modelarji iz osnovne šole Braslovče , katere imam na tečaju.Skoraj vsi so prišli v spremstvu staršev na ogled tekme.
Prav tako in še bolj so uživali v edini mednarodni tekmi salistov v Sloveniji.

Okoli tehnike nič pretresljivega.Ostalo bilo napisano že v predhodnih poročilih iz Ludbrega.
Tekma šla mimo kot se spodobi.Uvrstitve se bo dalo videti na tabeli , katero bo verjetno obelodanil Damjan.

Sedaj pa priprave na Ludbreg.Upam ,da se dobimo na kakšnem uradnem "treningu" , da bomo zapisali še kakšne boljše uvrstitve.Glede kulinarike pa ni kaj dodati-vrhunska uvrstitev v sam vrh tekem po Evropi.

Vse pohvale ekipi iz mesta ob Dravi,katera je pripravila lepo tekmo.

P.S.Vsi smo imeli licence in vsi imamo plačane prispevke in vsi.....ja vsi...razen enega Italijanskega kužka
Priponke
24.jpg
Biti zelen...neprecenljivo
24.jpg (54.58 KiB) Pogledano 5366 krat

Odgovori

Vrni se na