###Termini sestankov in zapisniki###

Boštjan Emeršič, e-mail: bostjan.emersic(at)gmail.com

Moderator: kiwi

Odgovori
Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1093
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

###Termini sestankov in zapisniki###

Odgovor Napisal/-a kiwi » 27 Feb 2006, 12:37

Sobota 4.marec ob 10:00 v prostorih AK Ptuj. Učilnica v klubskih prostorih v moškanjcih.
Zima se počasi preveša v pomlad in počasi bi bilo dobro da stvari pomaknemo malo naprej. Sestanek je namenjen vsem modelarjem, ki bi želeli leteti organizirano na letališču ali tudi kje drugje.

Če ima kdo še koga, ki ga mogoče ne poznam in ki ga ni na seznamu bi prosil, da se obvestite tudi med sabo.

Teme ki bi jih obravnavali na sestanku so v grobem:
· Priključitev modelarjev k AK Ptuj v okviru modelarske sekcije (oživitev modelarske sekcije)
· Zavarovanje proti tretji osebi (za tiste ki bi to želeli)
· Določitev vodje modelarske sekcije
· Razno (ideje pripombe mnenja…. )

Sestanek je mišljen predvsem bolj informativno. To pomeni, da bi se pogovorili v prvi vrsti o tem, da se malo organiziramo po vzoru ostalih modelarskih klubov po Sloveniji.

Za tiste, ki pa bi želeli priti pa iz takšnih ali drugačnih razlogov ne bojo mogli bi pa prosil, da mi vseeno javijo in bomo probali narediti en zapisnik s sestanka tako, da bojo lahko tudi tisti izvedeli o čem je bilo govora na sestanku.

PS: Upam, da se sestanka udeležite v čimvečjem številu. Dobro bi bilo če lahko svojo udeležbo potrdite.

Lp Boštjan Emeršič
Zadnjič spremenil kiwi, dne 06 Mar 2006, 14:41, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lukasi
Trgovina
Prispevkov: 140
Pridružen: 11 Sep 2005, 21:08
Kraj: Ptuj

Sestanek

Odgovor Napisal/-a lukasi » 28 Feb 2006, 07:36

Pridem

Ludvik Damjan Stopar

Uporabniški avatar
Matic7
Tekmovalec
Prispevkov: 237
Pridružen: 13 Sep 2005, 10:58
Kraj: Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matic7 » 28 Feb 2006, 09:55

jaz tudi pridem, če ne pride kaj res nepredvidljivega vmes... pa ne pozabite nafilat celic in vzet zraven modelov... bomo še kaj preluftali krila... če nas ne bo kiwi moril do teme na sestanku :lol:

Uporabniški avatar
JKP
Profesor
Prispevkov: 1086
Pridružen: 04 Maj 2005, 09:43
Kraj: Ptuj

pozdravljeni

Odgovor Napisal/-a JKP » 28 Feb 2006, 12:15

PRIDEM

Jože Kramberger

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a gusar » 28 Feb 2006, 13:36

Delam................. :( bom poslal pooblaščenca :D
lp
MKM

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1093
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 03 Mar 2006, 08:07

Pozdravljeni!

Nekaj modelarjev je obljubilo tudi brez prijave tukaj.
Jaz bi še enkrat apeliral na vse modelarje iz ptujskega okoliša, da se sestanka udeležijo, ker samo s skupnimi močmi lahho nekaj naredimo.
Torej jutri ob 10:00 na letališču v moškanjcih.

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
nikakvec
Začetnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 20 Sep 2005, 20:38
Kraj: ptuj

Odgovor Napisal/-a nikakvec » 03 Mar 2006, 20:05

Bi priš bi prišo, ampak ni časa je treba delat 8-[

Srečno Mitja

Uporabniški avatar
GregaU
Freak
Prispevkov: 948
Pridružen: 13 Apr 2005, 16:21
Kraj: HALOZE

Odgovor Napisal/-a GregaU » 03 Mar 2006, 21:23

SEE YOU :lol: ,

...pridem že ob devetih, da zakurim :wink: !

LP Grega

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1093
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 06 Mar 2006, 14:46

Pozdravljeni!

Sestanek smo kljub manjši udeležbi izvedli in nastavili določene točke - smernice. O določenih stvareh seveda nismo mogli odločati zaradi maloštevilne udeležbe.

Naj tako povem, da je zaradi tega razpisan termin za naslednji sestanek, ki bo v soboto 18. marca 2006 ob 17:00 popoldan v prostorih AK Ptuj (Letališče Moškanjci). Spodaj bom kar prilepil zapisnik s sestanka in si lahko pogledate o čem smo debatirali. Dobrodošli so vsakršni predlogi. Tudi drugi termin sestanka v primeru, da ta termin ne bi odgovarjal večini.

***********************************************************

MODELARJI AK PTUJ – zapisnik s sestanka 4.marec 2006

1.) Ustanovitev Modelarske sekcije pod okriljem AK Ptuj:
Glede na to da se je lansko poletje zopet začelo precej aktivno modelarsko življenje na letališču AK Ptuj v Moškanjcih, se je pojavila težnja po organizaciji in združitvi modelarjev z tega območja (Ptuj in okolica). Združitev ima zelo veliko prednosti. Organizirano letenje in red, ki je potem koristen ne samo za modelarje ampak tudi za druge člane AK ptuj (piloti, padalci....)
Bili so različni predlogi kako organizirati modelarje. Na koncu je bil zaključek, da je v vsakem primeru najboljše da se priključimo obstoječemu klubu AK Ptuj kot modelarska sekcija.
Če spadamo pod AK Ptuj imamo kar nekaj ugodnosti. S tem imamo možnost prireditev raznih modelarskih mitingov in tekem različnih disciplin na samem letališču. Pridobitev svojega prostora kjer lahko letimo vsak dan v tednu. Možnosti pridobitev štartnin v primeru udeleževanja tekmovanj itd..
Vendar pa je potrebno računati tudi na to, da bo včasih potrebno letališču ponuditi našo pomoč pri različnih njihovih prireditvah (parkiranje itd…) in seveda bo tudi obratno. Ure tega dela (pomoči) bi bile nekako obračunane kot bonus ure ali kako drugače stimulirane.

Možnost imamo tudi organizirati razne tekme in modelarske mitinge. Za izvedbo le teh lahko seveda pridobimo tudi sponzorje. Na ta način lahko pridobimo določena sredstva za nakup klubskih stvari in izplačila raznih štartnin za tekme... (vitla za F3J/F3B itd.)
Skupinski ogledi - obiski raznih mitingov ali tekem po Sloveniji in izven nje lahko precej pocenijo prevozne stroške itd. Pri vsem tem pa moramo računati na to, da verjetno vseh bonitet v klubu ne bomo mogli uveljavljati takoj na začetku.

Pri tem pa je potrebno nastaviti tudi določena pravila letenja in obnašanja na letališču. Najpomembnejša je obvezna prijava upravniku letališča ob prihodu na letališče. Frekvenčna tabla je že narejena in je zaenkrat shranjena pod enem od zadnjih ograničiteljev na rulni pisti. Prvi, ki pride letet, vzame tablo izpod ograničitelja in jo obesi nanj ter zasede kanal (na žebelj, ki označuje kanal obesi nek predmet). Zadnji, ki zapušča prostor, kjer se leti, pa tablo pospravi nazaj pod ograničitelj. Opcija je, da se naredi tudi vizitke z kanali, ki jih ima vsak posameznik in se obešajo na frekvenčno tablo. Tako je možno videti tudi kdo leti na kateri frekvenci. V primeru, da ima več modelarjev enak kanal se na tak način ve kdo so ti modelarji in se lahko medsebojno dogovorijo kateri od njih bo letel.

Članarina v klubu naj bi znašala 2.000 do 3.000 sit. Izvoliti oz. določiti pa bi bilo treba tudi predsednika sekcije oz. nekoga, ki bo zastopal sekcijo. Kandidata sta trenutno:
· Stopar Iztok
· Kramberger Jože

Če ima kdo še katerega kandidata, ga lahko predlaga. Na naslednjem sestanku bomo izmed predlaganih kandidatov izvolili tistega, ki bo zastopal sekcijo. Predsednik sekcije bo upravljal tudi s financami sekcije.

Predlaga se tudi izdelava članske izkaznice. Vsak član kluba bo moral imeti urejeno (vsaj minimalno – 2.500 sit / leto) zavarovanje proti tretji osebi. Na letališču bodo lahko leteli člani modelarske sekcije, nečlani pa bodo lahko tudi leteli, vendar bodo morali biti v spremstvu člana sekcije AK Ptuj. Predhodno je v vsakem primeru potrebna prijava pri upravniku letališča (tudi člani sekcije AK Ptuj), ki vas seznani z prometom na letališču. Poskusili bomo dobiti tudi ročno radijsko postajo s pomočjo katere bi lahko spremljali promet in se mu seveda prilagajali.

Izdelali bomo formular-prijavnico za modelarsko sekcijo AK Ptuj. Vsak modelar, ki je že na spisku, bo dobil formular, v katerega bo vpisal osnovne podatke in ga oddal na naslednjem sestanku. Formular bo poslan vsakemu na e-mail. Tisti, ki pa e-maila nimajo pa bodo lahko izpolnili formularje tudi na naslednjem sestanku.

Naslednji sestanek bo 18. marca 2006 ob 17:00 v prostorih AK Ptuj v Moškanjcih.

Na naslednjem sestanku bi bilo dobro prediskutirati tudi o možnostih klubskih prostorov.


2.) Modelarska pista:
Z upravnikom letališča in predsednikom AK Ptuj so že potekali pogovori glede prostora na letališču, kjer bi lahko modelarji leteli vsak dan. Ta prostor so nam dali na razpolago za jadralnim hangarjem.
Seveda pa je skozi leto letališče ob ponedeljih za letalski promet zaprto in takrat smo še vedno lahko na glavni pisti (rulanki).


3. ) Zavarovanje proti tretji osebi:
Zaradi vedno več modelarjev in večjega števila modelov ter oddajnikov je zelo priporočljivo urediti ustrezno zavarovanje v primeru nastale škode proti tretji osebi. Četudi imamo frekvenčno tablo, ki jo pridno uporabljamo, lahko pride do strmoglavljenja modela tudi iz drugih razlogov npr. odpoved celic, komand, utrganih krmilnih ročk itd. Model lahko pade na avto ali se zaleti v človeka in tu so potem mimogrede lahko tožbe in veliki odškodninski zahtevki.

Možnosti za zavarovanje so bile nekaj časa pri nemški DMFV, vendar od letos naprej več ne sprejemajo novih članov. Druga opcija pa je slovenska zavarovalnica TRIGLAV. Za to zavarovanje so se odločili kot prvi tudi člani modelarske sekcije ALC Lesce.
V svoji ponudbi imajo zavarovanje proti tretji osebi, ki z dodatkom velja tudi v tujini. Možno je dobiti tudi popust, če bi se več modelarjev odločilo za to. Kontaktna oseba na zavarovalnici Triglav je ga. Ksenija iz Kranja na številki 04/206-93-15.

Zavarovalna vsota - letna (neto premija)
500.000 sit -------- 2.500 sit
1.000.000 sit ------ 5.000 sit
2.000.000 sit ------ 7.500 sit
3.000.000 sit ------ 10.000 sit
10.000.000 sit ----- 20.000 sit

Leščani so dosegli sledeč dogovor, ki bi veljal tudi za nas:
Polica je lahko skupna, ker vsak posameznik nato dobi certifikat na svoje ime. Zavarovanje velja tudi, če ti kolega, s katerim letita skupaj, pade z modelom na tvoj avto. To ni kasko zavarovanje in se tretira odgovornost do tretje osebe drugače.
Vsak član dobi certifikat na svoje ime, KI VELJA TUDI V TUJINI (države EU) ter je tudi v tujem jeziku. Polico in certifikate nam pošljejo na podlagi spiska, ki jim ga posredujemo. V primeru sodelovanja na tekmah na Hrvaškem je potrebno pred tekmo pridobiti posebni certifikat, s katerim je potem možno uveljavljati zavarovanje tudi na področju Hrvaške.
Leščani so to opcijo preverili preko pravnikov, ki pravijo da je najboljša izbira.

Predlog gospe Ksenije je takšen, da se naredi skupinska polica, ki je dopolnjena s seznamom članov. Pri vsakem članu je napisana višina zavarovalne premije.

3. marca sem se pogovarjal z gospo Ksenijo in obljubila je, da mi po e-mailu pošlje dokumentacijo za urejanje zavarovanja in pogoje. V primeru, da delamo skupno polico in nas je vsaj 10 članov, dobimo 10% popusta. V primeru, da bi nas bilo pa vsaj 20 ali celo več, pa se lahko dogovorimo še za dodaten popust. Za sklenitev zavarovanja ni potrebno biti član kluba.

Postopek v primeru nezgode oz. povzročitve škode tretji osebi je naslednji: v primeru, da gre za manjšo materialno škodo, se naredi zapisnik z tremi pričami. V zapisniku mora biti navedeno kdaj in kako je prišlo do nezgode. Okvirno se tudi oceni škoda. Zapisnik se potem pošlje zavarovalnici, ki pošlje cenilca, da oceni povzročeno škodo. Nakar sledi izplačilo odškodnine oškodovancu.
V primeru večje nezgode pa se pokliče policija, ki naredi zapisnik. Zapisnik se potem ravno tako pošlje na zavarovalnico in ta pošlje agenta, ki zopet oceni povzročeno škodo.

Za člane modelarske sekcije AK Ptuj bo zavarovanje obvezno. Zavarovati se bo potrebno vsaj za minimalno vstoto 2.500 sit na leto. To pomeni, da se krije škoda do 500.000 sit.

Do naslednjega sestanka bomo poskusili pridobiti tudi ponudbo Zavarovalnice Maribor, nato pa se bomo odločili in izbrali zavarovalnico.


4.) Obveščanje – komuniciranje:
Na splošno bo za komuniciranje in vsa obvestila služil modelarski forum http://forum.modelarji.com, kjer imamo svoj oddelek Modelarji AK Ptuj. Spisek članov s podatki in uporabljenimi kanali v grobem že obstaja. Dobro bi bilo preveriti ali so podatki članov v razpredelnici pravilni. Naredili bi še koledar prireditev skozi leto, v katero bi vnesli prireditve za člane, ki bi želeli tekmovati v določenih disciplinah.

Do sedaj je potekalo tudi obveščanje preko SMS sporočil. V primeru članstva v AK Ptuj pa imamo na razpolago tudi tajnico, ki pošto razpošlje (sestanki…). Nenazadnje pa si že vsak lasti mobilni telefon in v tem primeru se lahko člane tudi pokliče in na hitro organizira zadeve.


5.) Tekmovanja:
V okviru kluba bi bilo dobro organizirati tudi razna tekmovanja. Za tekoče leto so se pojavili že naslednji predlogi:
· Dve kombat tekmi
· Vsaj ena HLG classic tekma

Termini tekem za kombat so že določeni, za HLG Classic pa še ne.


Lep pozdrav!
Boštjan Emeršič

Uporabniški avatar
Matic7
Tekmovalec
Prispevkov: 237
Pridružen: 13 Sep 2005, 10:58
Kraj: Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matic7 » 06 Mar 2006, 17:08

kiwi napisal/-a: Zavarovalna vsota - letna (neto premija)
500.000 sit -------- 2.500 sit
1.000.000 sit ------ 5.000 sit
2.000.000 sit ------ 7.500 sit
3.000.000 sit ------ 10.000 sit
10.000.000 sit ----- 20.000 sit
HAAAAALLLOOO?!?!?! Kje so pa te cifre vzeli?!

Če upoštevamo dejstvo, da lahko z modelom "komot" koga ubiješ (o opciji, da ostane "samo" težek invalid raje ne razmišljam, ker je nekajkrat dražja), potem se nimaš kaj menit o zavarovalni vsoti pod 3 mio SIT. In to bi naj koštalo 10 čukov?! Nekdo bi rad naravnost bajno obogatel na naš račun. Kar se mene tiče, iščem dalje variante. Seveda pa jemljem v zakup opcijo, da pogruntam, da je ta varianta še vedno najugodnejša, ker smo precej rizična skupina za zavarovalnice...

Uporabniški avatar
mig7
Razpravljalec
Prispevkov: 106
Pridružen: 08 Feb 2005, 18:55
Kraj: okolica ptuja

Odgovor Napisal/-a mig7 » 06 Mar 2006, 19:16

=D> =D> =D> zadnji čas da ste se to spomnili =D> =D> =D>
to soboto nisem mogel bom pa sigurno prišel na naslednji sestanek.
sky hunters

Uporabniški avatar
Matic7
Tekmovalec
Prispevkov: 237
Pridružen: 13 Sep 2005, 10:58
Kraj: Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matic7 » 12 Mar 2006, 18:13

kiwi napisal/-a:Naj tako povem, da je zaradi tega razpisan termin za naslednji sestanek, ki bo v soboto 18. marca 2006 ob 17:00 popoldan v prostorih AK Ptuj (Letališče Moškanjci).
Kar se mene tiče, bi precej bolj ustrezal kak dan sredi tedna, ker sem ob vikendih bolj ali manj nedosegljiv... tud ita vikend...

Lp,
Matic

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1093
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 22 Mar 2006, 00:10

Pozdravljeni!

Torej sestanek je bil tako kot je bilo dogovorjeno to soboto 18. ega marca.
Tokrat nas je bilo malenkost več kot zadnjič. Tako da smo se določene stvari vseeno lahko zmenli. Narejena je že tudi prijavnica v klub. nekateri smo jo že izpolnili, nekateri pa upam, da jo še boste.

Ker je že malo pozna ura in imam kup dela še nisem uspel narediti zapisnika. glavnem pa smo obdelali teme iz prejšnjega sestanka, padli pa so tudi še nekateri drugi predlogi. Zaradi časovne stiske ne vem točno kdaj bom končal zapisnik bom pa ga vsekakor objavil tukaj.

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1093
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 22 Mar 2006, 08:58

Torej našel sem časovno luknjo in jo izkoristil da sem naredil zapisnik s sestanka, ki je potekal 18. marca 2006. Več ali manj smo se pogovarjali o temah, ki smo jih nastavili že na prejšnjem sestanku in smo jih sedaj samo potrdili ter dorekli.

***********************************************************

MODELARJI AK PTUJ – zapisnik s sestanka 18.marec 2006

1.) Ustanovitev Modelarske sekcije pod okriljem AK Ptuj:
Več ali manj se vsi strinjamo, da je dobro da se modelarji organiziramo in to pod okrilje modelarske sekcije AK Ptuj. Prednosti bom navedel še enkrat za tiste, ki prejšnjega zapisnika niste prebrali. Kot člani AK Ptuj pa moramo sprejeti tudi določene obveznosti.

Če spadamo pod AK Ptuj imamo kar nekaj ugodnosti. S tem imamo možnost prireditev raznih modelarskih mitingov in tekem različnih disciplin na samem letališču. Pridobitev svojega prostora kjer lahko letimo vsak dan v tednu. Možnosti pridobitev štartnin v primeru udeleževanja tekmovanj itd..
Vendar pa je potrebno računati tudi na to, da bo včasih potrebno letališču ponuditi našo pomoč pri različnih njihovih prireditvah (parkiranje itd…) in seveda bo tudi obratno. Ure tega dela (pomoči) bi bile nekako obračunane kot bonus ure ali kako drugače stimulirane.

Možnost imamo tudi organizirati razne tekme in modelarske mitinge. Za izvedbo le teh lahko seveda pridobimo tudi sponzorje. Na ta način lahko pridobimo določena sredstva za nakup klubskih stvari in izplačila raznih štartnin za tekme... (vitla za F3J/F3B itd.)
Skupinski ogledi - obiski raznih mitingov ali tekem po Sloveniji in izven nje lahko precej pocenijo prevozne stroške itd. Pri vsem tem pa moramo računati na to, da verjetno vseh bonitet v klubu ne bomo mogli uveljavljati takoj na začetku.

Pri tem pa je potrebno nastaviti tudi določena pravila letenja in obnašanja na letališču. Najpomembnejša je obvezna prijava upravniku letališča ob prihodu na letališče. Frekvenčna tabla je že narejena in je zaenkrat shranjena pod enem od zadnjih ograničiteljev na rulni pisti. Prvi, ki pride letet, vzame tablo izpod ograničitelja in jo obesi nanj ter zasede kanal (na žebelj, ki označuje kanal obesi nek predmet). Zadnji, ki zapušča prostor, kjer se leti, pa tablo pospravi nazaj pod ograničitelj. Opcija je, da se naredi tudi vizitke z kanali, ki jih ima vsak posameznik in se obešajo na frekvenčno tablo. Tako je možno videti tudi kdo leti na kateri frekvenci. V primeru, da ima več modelarjev enak kanal se na tak način ve kdo so ti modelarji in se lahko medsebojno dogovorijo kateri od njih bo letel.

Pristotni na sestanku smo že izpolnili tudi prijavnice, ki jih bomo oddali v klub. Na dom bomo prejeli položnice za plačilo članarine. Za vse, ki še niste prijavljeni bom objavil prijavnico na forumu www.modelarji.com in si ja lahko iztiskate ter izpolnite. Dostavite pa jo lahko meni (041/465-180). Tisti, ki nimate dostopa do interneta pa lahko kontaktirate tudi mene ali koga drugega, ki ima dostop do interneta ter jo za vas iztiska.

Članarina v klubu naj bi znašala 2.000 do 3.000 sit. Izvoliti je bilo potrebno vodja sekcije in njegovega namestnika. Predloga sta bila Jože Kramberger in Iztok Stopar. Prisotni so se povečini strinjali s tem, da postane vodja sekcije Iztok Stopar, Jože Kramber pa njegov namestnik. Predsednik sekcije bo upravljal tudi s financami sekcije.

Tisti, ki ste že člani katerekoli druge sekcije AK Ptuj, ste seveda članarine oproščeni, prijavnico pa je vseeno potrebno izpolniti zaradi evidence.

Ker je bila predlagana tudi izdelava članskih izkaznic, se je ponudil Jože Kramberger, da jih izdela za vse člane. Osnutek bo pripravil in ga dal najprej na naš del modelarskega foruma na vpogled. Če bomo zadovoljni z design-om, jih bo izdelal. Pripravile se bodo tudi manjše kartice z kanali, ki jih ima vsak posameznik. Vsak bo prejel kartico za vsak kanal (ki ga ima) posebej s svojim imenom. Ta kartica bo potem služila za identifikacijo člana na frekvenčni tabli v primeru, ko letita dva ali več modelarja na enakem kanalu. Na ta način se takoj ugotovi kdo leti na kanalu, ki ga ima tudi tisti, ki bi rad letel ter se lahko hitro dogovorita kdaj gre kdo v zrak.

Za člane bo obvezna sklenitev vsaj minimalnega zavarovanja za primer nastale škode proti tretji osebi.
Na letališču bodo lahko leteli člani modelarske sekcije, nečlani pa bodo lahko tudi leteli, vendar bodo morali biti v spremstvu člana sekcije AK Ptuj. Predhodno je v vsakem primeru potrebna prijava pri upravniku letališča (tudi člani sekcije AK Ptuj), ki vas seznani z prometom na letališču. Poskusili bomo dobiti tudi ročno radijsko postajo s pomočjo katere bi lahko spremljali promet in se mu seveda prilagajali.

Vsi smo se strinjali, da je potrebno napisati tudi neke vrste hišni red. Hišni red bi naj vseboval tudi skico letališča in območja kje in na kakšen način se lahko leti. V grobem lahko povem, da smo zaenkrat sklenili da v primeru letenja na „rulni“ pisti pustimo zadnjih 60m prostih na obeh straneh. To so dve razdalje med „ograničitelji“, ki so postavljeni ob „rulni pisti“. Nadalje pa smo se odločili, da zaradi varnosti tudi avtomobile parkiramo 10m od roba rulanke na levo stran na travo. Na ta način bomo vsaj malo izboljšali varnost. Zadnji konec asfaltirane piste je tako prost na obeh straneh in lahko bolj sproščeno vzletaš z modelom iz asfaltirane piste, ker več ni potrebno tako paziti na avtomobile.2.) Modelarska pista:
Z upravnikom letališča in predsednikom AK Ptuj so že potekali pogovori glede prostora na letališču, kjer bi lahko modelarji leteli vsak dan. Ta prostor so nam dali na razpolago za jadralnim hangarjem.
Seveda pa je skozi leto letališče ob ponedeljih za letalski promet zaprto in takrat smo še vedno lahko na glavni pisti (rulanki). Z 1. aprilom se zimsko nedeljsko letenje prestavi na ponedeljek, ko je letališče uradno zaprto in tako imamo možnost leteti na „rulni“ in glavni pisti.


3. ) Zavarovanje proti tretji osebi:
Zaradi vedno več modelarjev in večjega števila modelov ter oddajnikov je zelo priporočljivo urediti ustrezno zavarovanje v primeru nastale škode proti tretji osebi. Četudi imamo frekvenčno tablo, ki jo pridno uporabljamo, lahko pride do strmoglavljenja modela tudi iz drugih razlogov npr. odpoved celic, komand, utrganih krmilnih ročk itd. Model lahko pade na avto ali se zaleti v človeka in tu so potem mimogrede lahko tožbe in veliki odškodninski zahtevki.


Trenutno imamo dve možnosti zavarovanja, ki sta ga ponudili zavarovalnica Triglav in zavarovalnica Maribor. Na sestanku se še nismo točno odločili katera zavarovalnica bo ker še nismo dobili vseh pogojev s strani ZM. Ker pa ima AK Ptuj tudi druga zavarovanja sklenjena pri ZM se nagibamo bolj v njihovo smer saj nam to omogoča še dodatne popuste pri sklepanju zavarovanj.

O ponudbi zavarovalnice Triglav in kako imajo to urejeno člani modelarske sekcije ALC Lesce, si lahko več preberete v zapisniku iz prejšnjega sestanka.


4.) Obveščanje – komuniciranje:
Kot je bilo rečeno že v prejšnjem sestanku imamo možnosti, ki joh bom še enkrat navedel.
Na splošno bo za komuniciranje in vsa obvestila služil modelarski forum http://forum.modelarji.com, kjer imamo svoj oddelek Modelarji AK Ptuj. Spisek članov s podatki in uporabljenimi kanali v grobem že obstaja. Dobro bi bilo preveriti ali so podatki članov v razpredelnici pravilni. Naredili bi še koledar prireditev skozi leto, v katero bi vnesli prireditve za člane, ki bi želeli tekmovati v določenih disciplinah ter termine mitingov, ki bi si jih želeli pogledati ali na njih celo sodelovati.

Do sedaj je potekalo tudi obveščanje preko SMS sporočil. V primeru članstva v AK Ptuj pa imamo na razpolago tudi tajnico, ki pošto razpošlje (sestanki…). Nenazadnje pa si že vsak lasti mobilni telefon in v tem primeru se lahko člane tudi pokliče in na hitro organizira zadeve.

5.) Tekmovanja:
V okviru kluba bi bilo dobro organizirati tudi razna tekmovanja. Za tekoče leto so se pojavili že naslednji predlogi:
· Dve kombat tekmi
· Vsaj ena HLG classic tekma

Termini tekem za kombat so že določeni, za HLG Classic pa še ne. Na sestanku so se vsi strinjali, da se sprovedejo vsaj te tri tekme.


Zaenkrat termina naslednjega sestanka nismo dorekli, ker nismo videli potrebe. Aktivnosti glede ustanovitve sekcije so večinoma nastavljene in se izvajajo. V primeru organiziranja sestanka boste vsi obveščeni preko SMS sporočila ter v vsakem primeru preko modelarskega foruma.

Boštjan Emeršič

***********************************************************

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1093
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 19 Apr 2006, 15:55

Pozdravljeni!

Sestanek glede zavarovanja v ponedeljek 24. aprila ob 18:00 na letališu AK Ptuj v Moškanjcih (po letenju ker je letališče namreč zaprto :D )


Torej zadeve okrog včlanjevanja in predvsem zavarovanja so tako daleč, da se sklicuje sestanek na katerem se bo pobralo podatke potrebne za izdelavo zavarovalne police zavarovanja za škodo povzročeno tretji osebi.

Apeliram na vse, ki bi se radi zavarovali da se udeležite sestanka. Zavaruje se lahko tudi tisti, ki ni ali ne želi biti član modelarske sekcije AK Ptuj. Za člane pa je zavarovanje obvezno (vsaj minimalno kar je 10€ na leto lahko pa tudi za več). Tako kot je bilo dogovorjeno na prvih dveh sestankih. Tisti, ki še niste člani bi pa radi to postali boste lahko izpolnili prijavnice, ki bom jih imel zraven in se tako včlanili. Lahko pa si jih sprintate iz foruma in jo oddate meni ali vodji sekcije Stopar Iztoku ali pa Kramberger Jožetu.
Tisti, ki odlašate z članstvom ali ne veste kaj bi naj vam povem, da se bo na skupno zavarovalno polico dobil popust. Več nas je večji bo popust. Zavarovanje velja v celi evropi, kar pomeni tudi za tekme in mitinge, v tujini. V primeru udeleževanja tekem in mitingov se smatra za povečano nevarnost in je premija 10% višja kot sicer.

Vse ostale informacije glede zavarovanja, članstva, letenja ali kaj drugega lahko naslovite name ali na Stopar Iztoka ali Kramberger Jožeta. Lahko preko maila, foruma ali pa v ponedeljek na letališču.

Lep pozdrav!
Boštjan Emeršič

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1093
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 08 Jan 2007, 17:49

Pozdravljeni!

V nedeljo dne 14. januarja 2007 ob 17:00 uri sklicujem sestanek modelarske sekcije. Sestanek bo potekal v prostorih AK Ptuj v Moškanjicih. V bifeju. Prosil bi da se sestanka udeležite v čimvečjem številu, še bolj super pa bi bilo, če bi se sestanka udeležili vsi člani sekcije.

Na sestanku bomo preleteli preteklo sezono in podali predloge ter plane za naprej za sezono 2007. Potrditi moramo tudi poročilo predsednika o delu sekcije v preteklem letu ter predlog dela za prihodnje leto.

Še enkrat bi apeliral na vse modelarje, da se sestanka zagotovo udeležijo ter podajo kakšna svoje mnenja ali predloge in tako skupaj pripomoremo za še boljše delovanje sekcije, ki mislim, da je v preteklem letu kar lepo delovala.

Lep pozdrav
Boštjan Emeršič

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2287
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 08 Jan 2007, 19:04

Huh prejšnji post je bil od aprila 2006 sedaj naslednji pa od januarja.Se pa res velikokrat spomnite tukaj kaj napisat.A novinci smo tudi vabljeni.Letos se vam pridružim.Zagotovo ker že predolgo odlašam.
L.P.Samo
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1093
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 09 Jan 2007, 07:17

Prejšnji post je bil od takrat zato, ker niti ni bilo potrebe po sestanku in niti v tej temi ni kaj več za pisat kot o terminih sestankov in zapisnikih.

Novinci pa ste seveda vabljeni. Še najboljše je če lahko prideš na sestanek, saj boš spoznal nove ljudi in dobil tudi vpogled v delovanje sekcije.

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2287
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 09 Jan 2007, 18:11

Ali je kaj mladih pod 18 ali ste sami odrasli??Ali boste pred sestankom kaj letite potem pridem prej na ptuj??
L.P.Samo
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
JKP
Profesor
Prispevkov: 1086
Pridružen: 04 Maj 2005, 09:43
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a JKP » 10 Jan 2007, 05:39

če bo vreme, bomo seveda pred sestankom leteli...

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2287
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 15 Jan 2007, 15:43

:( :( :( Zopet ni šlo :( :( Nisem imel prevoza drugače bi prišel.Ali boste v nedeljo leteli??Seveda če bo vreme pravo.
L.P.Štajerc
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1093
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 22 Jan 2007, 13:28

Pozdravljeni!

Sestanek je mimo. Smo se zmenili in dorekli kar nekaj stvari. Sedaj jih je potrebno še speljati.

Torej zapisnik s sestanka lahko vidite v prilogi. Člani, še posebej tisti, ki jih ni bilo na sestanku bi bilo fajn če si ga preberejo.
Pred sestankom pa se je seveda letelo.

Lp Boštjan
Priponke
POROCILO S SESTANKA MODELARJEV AK PTUJ_14_1_2007.doc
(41 KiB) Prenešeno 417 krat

Uporabniški avatar
JKP
Profesor
Prispevkov: 1086
Pridružen: 04 Maj 2005, 09:43
Kraj: Ptuj

SESTANEK V TOREK 26.2.08

Odgovor Napisal/-a JKP » 23 Feb 2008, 20:11

SESTANEK AK PTUJ-

MODELARSKA SEKCIJA

V torek 26.2.2008 sklicujem sestanek modelarske sekcije AK Ptuj. Sestanek bo potekal ob 17. uri na letališču AK Ptuj v Moškanjcih.

Želel bi, da se sestanka udeležijo vsi člani modelarske sekcije in tisti, ki se nam želite na novo pridružiti.

Teme ki bi jih obravnavali na sestanku:

- Zbiranje podatkov o udeležbi in rezultatov iz tekmovanj za izdelavo letnega poročila modelarske sekcije 2007.
- Izdelava plana za leto 2008
- Izdelava letnega poročila
- Potrditev letnega poročila o delu modelarske sekcije
- Podati predlog novega vodja modelarske sekcije
- Razno (ideje, pripombe, mnenja….)

V kolikor bo vreme ugodno, se bo pred sestankom letelo…Tako da, zbrišite prah z modelov, napolnite baterije in s seboj pripeljite obilico dobre volje…

Lep pozdrav
Jože Kramberger

Odgovori

Vrni se na