problem z priklopom komand jamara

Moderatorji: KlemenRIntruder

Odgovori
francel
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 26 Dec 2011, 19:23

problem z priklopom komand jamara

Odgovor Napisal/-a francel » 26 Dec 2011, 19:44

Ko vklopim oddajnik se mi po začetnih tonih takoj vklopi motor s polnimi obrati, čeprav imam ročico v nultem položaju (idle pozition) ker sem začetnik bi prosil za pomoč.Oddajnik jamara 2.4 ghz, regulator hoby wing 30a, čoln Diva sem kupil v trgovini Mladi tehnik.
lp matic

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dinko » 26 Dec 2011, 19:59

predvidevam da imaš napačno nastavitev... daj si na komandi Reverse opcijo..
LP

francel
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 26 Dec 2011, 19:23

Odgovor Napisal/-a francel » 26 Dec 2011, 20:29

Tudi če naredim tako,stvar ostane enaka.Ročice ne morem dobiti v ničeleni položaj.Mogoče bi moral narediti kaj v oddajniku.
LP Matic

Thinko
Začetnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 03 Feb 2012, 19:35

Re: problem z priklopom komand jamara

Odgovor Napisal/-a Thinko » 29 Mar 2012, 15:13

najprej priklopi krmilnik obratov na sprejemniku na kanal 3. Nato daj levo ročico čisto ksebi (tisto ročico ki se ne vrača na sredo)
Priklopi napajanje na modelu,nakar boš zaslišal kratke piske iz motorčka ali reglerja.Nato prižgi rv napravo z ročico dol se more iz motorčka lai rglerja sprostiti melodija in stvar more delovati

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Re: problem z priklopom komand jamara

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 29 Mar 2012, 17:45

Thinko napisal/-a:najprej priklopi krmilnik obratov na sprejemniku na kanal 3. Nato daj levo ročico čisto ksebi (tisto ročico ki se ne vrača na sredo)
Priklopi napajanje na modelu,nakar boš zaslišal kratke piske iz motorčka ali reglerja.Nato prižgi rv napravo z ročico dol se more iz motorčka lai rglerja sprostiti melodija in stvar more delovati

[-X
Večkrat je bilo že napisano, kakšen je pravilen vrstni red priklapljanja RV opreme in zanj obstaja argumentiran razlog. Zato zgornji nasvet ni na mestu! Poleg tega je vpršanje zaradi časovne distance že nekoliko neaktualno.

LP
Alex

Thinko
Začetnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 03 Feb 2012, 19:35

Re: problem z priklopom komand jamara

Odgovor Napisal/-a Thinko » 29 Mar 2012, 18:43

Poleg tega je vpršanje zaradi časovne distance že nekoliko neaktualno.

Potem pa naj se nekdo majhno zmiga in briše ˝časovne distance˝ :x

Odgovori

Vrni se na