čoln iz .......

Moderatorji: KlemenRIntruder

na 4. strani so možne postavitve osi, katero?

1.možnost
15
65%
2.možnost
3
13%
3.možnost
5
22%
 
Skupaj glasov: 23

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 14:44

aja moja napaka...
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 15:01

pravkar testiral v vodi, nič ne pušča tako da samo lak ter folija in gremo.
še vedno vas pa prosim da mi pomagate pri komponentah
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2270
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 09 Jan 2011, 15:05

flyone napisal/-a:pravkar testiral v vodi, nič ne pušča tako da samo lak ter folija in gremo.
še vedno vas pa prosim da mi pomagate pri komponentah
Prvo vzami v roke brus in lepo obrusi linije. Drugič pa probaj vsaj malo bolj biti natančen ker je videti kot da si sestavil čoln v pol ure.
L.P.
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 15:09

štajerc napisal/-a:
flyone napisal/-a:pravkar testiral v vodi, nič ne pušča tako da samo lak ter folija in gremo.
še vedno vas pa prosim da mi pomagate pri komponentah
Prvo vzami v roke brus in lepo obrusi linije. Drugič pa probaj vsaj malo bolj biti natančen ker je videti kot da si sestavil čoln v pol ure.
L.P.
mhm zdaj lih sem brusil
čoln sem delal 3ure nr ni tako kot je videti(slika dela svoje)
ker ga še na tej sliki ga še nisem obdelal,pomeni da je slikano včeraj...
zdaj se pa svet ko rozca, sem lih lak dal gor.

še vedno komponente!!
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 09 Jan 2011, 15:43

Tole bo NO GO. #-o
Nč bat, sam žgat...

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 09 Jan 2011, 15:48

flyone napisal/-a:tehnica je pokazala med 95g-150g
a je to uredu?

grem še zdaj slikat čez 15min dam sliko
flyone napisal/-a:
štajerc napisal/-a:
flyone napisal/-a:pravkar testiral v vodi, nič ne pušča tako da samo lak ter folija in gremo.
še vedno vas pa prosim da mi pomagate pri komponentah
Prvo vzami v roke brus in lepo obrusi linije. Drugič pa probaj vsaj malo bolj biti natančen ker je videti kot da si sestavil čoln v pol ure.
L.P.
mhm zdaj lih sem brusil
čoln sem delal 3ure nr ni tako kot je videti(slika dela svoje)
ker ga še na tej sliki ga še nisem obdelal,pomeni da je slikano včeraj...
zdaj se pa svet ko rozca, sem lih lak dal gor.

še vedno komponente!!
Odloči se glede slikanja(zaradi tega ljudje nehajo jemati resno).?

Po vodi pluje tudi ravna deska(seveda kako je vprašanje),kakšen eco setup bi še šel tukaj notri.
Zadnjič spremenil mihec87, dne 09 Jan 2011, 15:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 15:54

zakaj pa....
os mam =D> =D>
zdaj pa motor [-o<
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 17:29

Priponke
Brez naslova3 [640x480].jpg
3.možnost ni enako drugi
Brez naslova3 [640x480].jpg (6.22 KiB) Pogledano 1403 krat
Brez naslova1 [640x480].jpg
2.možnost
Brez naslova1 [640x480].jpg (6.73 KiB) Pogledano 1403 krat
Brez naslova [640x480].png
1.možnost
Brez naslova [640x480].png (11.58 KiB) Pogledano 1403 krat
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 376
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 09 Jan 2011, 17:38

Js bi ti predlagu 2.možnost, sicer pa kako boš fikseru motor?? #-o
''Palubo/pokrov'' že ma??
Ej preden boš kupvou robo, probi kako plava če daš not 500-700g uteži. Pomojem potone!! :D :D :D

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 17:39

ok . 2.možnost? na sredini gred
jaz bi vseeno dal 3.možnost kako je dal nekdo na anketi.
hvala,vendar bom počakal še več odgovorov
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
fenix
Freak
Prispevkov: 574
Pridružen: 21 Nov 2005, 20:07
Kraj: Brestanica

Odgovor Napisal/-a fenix » 09 Jan 2011, 17:46

Gredi na sredini pa še v življenju nisem videl, pa čolnarstvo spremljam že vrsto let..."svašta zemlja nosi" #-o

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 17:53

fenix napisal/-a:Gredi na sredini pa še v življenju nisem videl, pa čolnarstvo spremljam že vrsto let..."svašta zemlja nosi" #-o
aneda
jaz bi tudi dal 3. možnost...
tam više imaš post kaj bi uporabil.
a bi bilo dobro?
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
fenix
Freak
Prispevkov: 574
Pridružen: 21 Nov 2005, 20:07
Kraj: Brestanica

Odgovor Napisal/-a fenix » 09 Jan 2011, 18:06

Speed 400 za 60 cm dolgi čoln...bo šlo, ampak bo smrkelj, se pravi pazi, da ne padeš v vodo, ko boš zraven vožnje zaspal. Prej bi dal notri kakšen speed 600, vendar je vprašljivo, da ne bo čoln razpadel. S čolni iz izolacije nimam izkušenj, to ti govorim zgolj "iz glave". Za speed 400 je vijak primeren, za speed 600 premali. Krmilo je za površinski pogon, se pravi 3. možnost. Regler za 400-tko primeren, za 600 raje malo več!

Tako da se odloči med 400 in 600 verzijo, brezkrtačnike odmisli!

lp

Uporabniški avatar
brejker
Dr. Modelar
Prispevkov: 4023
Pridružen: 20 Feb 2006, 21:38
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brejker » 09 Jan 2011, 18:22

Gred imaš togo?
Sestavi pogonski sklop.
Brez propelerja vtakni gred z motorjem skozi luknjo.
Ven iz krme naj gleda približno tako dolgo kakor je na sliki.
Drugače pa pravijo, da pri mono čolnu mora biti propeler oddaljen od krme za 10% dolžine čolna.

Ko spraviš gred skozi luknjo daj motor čim nižje trupu!
Kot gredi naj bi bil od -4 do +2 gledano na vodoravno linijo vodne gladine.
(+ kot odmisli, ker nimaš flex gredi)

p.s. Glej, da bo motor vseeno dovolj dvignjen da vstaviš poleg še nosilec motorja in po možnosti hladilno navitje.

*Lahko pa slediš navodilom in motor samo zaliješ z lepilom! :wink:

Sicer pa...
Poglej tole:
viewtopic.php?t=57976
Priponke
Vt58686.jpg
Slika!
Vt58686.jpg (60.42 KiB) Pogledano 1338 krat
www.okarbon.eu

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 18:49

tukaj Brejker mi ni jasno da morem imeti eliso na sredini, smerno krmilo pa na stran bom naredil kar tako kot je v 3.možnosti

čoln je dolg 50cm, in nočem da gre hitro. Tako da bo kar 400-tka
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
brejker
Dr. Modelar
Prispevkov: 4023
Pridružen: 20 Feb 2006, 21:38
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brejker » 09 Jan 2011, 19:00

flyone napisal/-a:
čoln je dolg 50cm, in nočem da gre hitro. Tako da bo kar 400-tka
Potem naredi podvodni pogon.
Možnost 1.
www.okarbon.eu

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 19:03

kakšen kot pa?
bi pa potem
krmilo izven krmno
os spodaj(kot možnost 1.)


krmilo(ko 1. ali 2.)

štima?
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 09 Jan 2011, 19:13

Na tvojih skicah imaš pod št.1 podvodni pogon. pod št.3 pa površinski pogon.

Naredi podvodni pogon, krmilo daj tako kot na skici lahko ga izdelaš tudi sam z kosa pločevine ter cevke in zlotaš skupaj.Za več detajlov si oglej eco sekcijo.
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 19:22

a tako ne?
sprašujem zato, ker imam tako krmilo doma
Priponke
4 [640x480].png
4 [640x480].png (10.81 KiB) Pogledano 1339 krat
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 09 Jan 2011, 19:28

Vidim da si tako delovno vnet da nimaš časa pošpegati v eco sekcijo(kar nebi škodovalo).

Pomoje je vseeno kam daš to krmilo pod ali pa zadi čolna, tako ali tako je zadeva bolj kot ne raziskovalne narave.

Za boljši rezultat bo pa potrebno pogledati kakšen načrt ter se zgledovati po njem, brez problema vzameš načrt za model iz balse pa namesto balse uporabiš kakšen drugi material.
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 19:42

pa saj to jaz delam, gre se za čoln t....
(nevem imena, po načrtu z neta)
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
pertocik
Tekmovalec
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Maj 2009, 12:14
Kraj: Murska Sobota - krog

Odgovor Napisal/-a pertocik » 09 Jan 2011, 19:46

Narede lepo podvodni pogon (tako kot imajo ECO-ji) in fertik. Peljal se bo (oral po vodi :wink: ) . :)

Druače sva pa jaz iz Blaž iz MS (kot ti) in ti lahko kaj pomagava.

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 19:50

ok naredim podvodni pogon.
kakšen kot mora biti, za os?
kako ti je pa ime?
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 19:56

p.s. kaj je razlika pri mojih možnostih med 1. in 3. torej podvodni in nadvodni pogon?
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
pertocik
Tekmovalec
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Maj 2009, 12:14
Kraj: Murska Sobota - krog

Odgovor Napisal/-a pertocik » 09 Jan 2011, 20:08

flyone napisal/-a:ok naredim podvodni pogon.
kakšen kot mora biti, za os?
kako ti je pa ime?
Čim manjši (tolko da se ti propeler ne brusi) oz. kot je po načrtu. Na načrtu je 100% narisano kako mora biti in ali je površinski ali podvodni pogon. :wink:

Ime mi je pa Kristjan (več na ZS). [-o<

Odgovori

Vrni se na