čoln iz .......

Moderatorji: KlemenRIntruder

na 4. strani so možne postavitve osi, katero?

1.možnost
15
65%
2.možnost
3
13%
3.možnost
5
22%
 
Skupaj glasov: 23

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

čoln iz .......

Odgovor Napisal/-a flyone » 08 Jan 2011, 13:45

ali bi zdržal čoln iz deprona pokitan in dihta za rv vodenje zem ka pre kital zaščitne praveze vse ter v banji ne pušča,sedaj me zanima kateri motorček dam not?
aja pa velik je 60cm
Zadnjič spremenil flyone, dne 06 Feb 2011, 09:45, skupaj popravljeno 7 krat.
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2978
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 08 Jan 2011, 13:56

podoben material,stene so debele cca 5 mm..........+ena plast 20g tkanine z epoxijem......

Slika
Slika

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 08 Jan 2011, 18:41

a ne gre brez tkanine?
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
Intruder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2281
Pridružen: 16 Nov 2004, 22:56
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Intruder » 08 Jan 2011, 20:31

Gre že gre, vedndar ne dolgo. Kako fiksirati moto in os, da bo zdržalo obremenitve bo največji problem. Plovila na valovih prenašajo kar predsejšne obremenitve. Da ti ne bo poknil na vodi, in se potopil ;) Depron je zelo krhek pri opogibu. Mogoče probaj uporabiti kakšno samolepljivo foljo, če se že tkanini izmikaš!

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 08 Jan 2011, 20:39

Sicer nimam pojma v čolnih :oops: , vem pa da se pri avijonih ojača depron z selotejpom ki ima steklene nitke po dolgem, lahko pa je tudi mrežca. Cena je pa malo več ko 6e.

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 08 Jan 2011, 21:12

kje se pa da dobiti do stekleno tkanino ki ima samo počez?
kako pa fiksirati motor?
ne skrbite bom že naredil neprepustno...
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 08 Jan 2011, 21:19

V bauhausu.

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 08 Jan 2011, 21:20

Ni problem narest neprepustno problem je fiksirati motor,gred z propelerjem,krmilo itd..Namreč vibracije ter udarci z vodo delajo svoje.
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 08 Jan 2011, 21:39

noter bi pa pasal 380sp
20amp regulator
9g servo
propeler 29mm
os 200mm
skopka?
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2978
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 08 Jan 2011, 22:15

Stirodur,ki ga je veter prinesel s sosedove strehe......nosilec normalno zalepljen, os normalno lepljena
Priponke
IMGP1493.JPG
Levi...? na njem sem testiral barve.........
IMGP1493.JPG (104.82 KiB) Pogledano 2354 krat
IMGP1492.JPG
IMGP1492.JPG (115.81 KiB) Pogledano 2354 krat
Slika

Uporabniški avatar
Locaj
Začetnik
Prispevkov: 16
Pridružen: 25 Nov 2010, 17:38
Kraj: Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Locaj » 09 Jan 2011, 09:54

Eno offtopic vprasanje;
Kje bi lahko dobil načrt za sredinski model na tej sliki?
LP!
Mehatronik the boss :P

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 10:07

hvala vam vi čolnari ste pa res prijazni....
bom danes pobrusil,prelakiral ter bom poročal sproti.
sedaj me zanimajo komponente a bi mi kdo podal linke za vse kar rabim(mašete,os,propeler,....)
prosim če iz mibo trgovine ali pa z sch*****
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 09 Jan 2011, 10:41

Eno je, če se ekspert z izkušnjami loti nekega eksotičnega materiala, saj tam uspeh skoraj ne izostane, saj zna uporabljati glavo, roke, orodje, ima izkušnje in ve kaj hoče...drugo pa je, če nek malinovec zaželi nekaj, (jedite oči gladne) in ker še ne zna delati z laminati, še ne zna delati z lesomm, ker še nima izkušenj zaradi mladosti, si izmisli, da bi morda s stiroporjem in maminim ostrim nožem pač šlo nekaj narediti. Potem pa se pojavi cel kup neznank, kako narediti to, kako nateriti ono, s čim obdelati to, s čim učvrstiti ono.... in ko dobi nasvete kako učvrstiti nekaj s tkanino in epoksijem, nastane problem, ker tega pač še ni nikoli uporabljal. In kaj mislite, kako mu bo potem kar v prvem uspelo? Ma, ni šans!!!!

Mislim, da bi moral vsak, ki se prvič poda v nekaj, narediti kot prvi model eno simpl preizkušeno zadevo, narejeno po najbolj običajnih začetrniških metodah, ne pa iskati bljižnjice, kot je primer v tej temi.

Samo moje razmišljanje o tovrstnih idejah in nasvetih.....

Uporabniški avatar
Intruder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2281
Pridružen: 16 Nov 2004, 22:56
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Intruder » 09 Jan 2011, 10:49

Ultralajt, res je, vendar moraš razumeti, da tako kot se mi nismo učili na napakah drugih, se tudi drugi ne bodo. Največ se naučiš, ko ga sam pobiksaš. Če se bo tega projekt lotil, zasral in obupal (ter posledično opustil modelarstvo) tako ali tako ni bil rojen za to, da bi modelar sploh bil. Če se bo pa iz tega nekaj naučil, ugotovil, da po svoji glavi nima smisla delati in naredil nekaj po preverjenem načrtu, pa je zmaga 100%. Najbolje je na zastavljeno vprašanje podati odgovor, ne pa kritizirat in pametovat o nečem drugem. Če to ne moreš narediti, pusti temo pri miru, jih je še dovolj drugih.

P.S.
Tu sploh ne apeliram na tebe, ali na kogarkoli drugega, ampak samo povem, da se dosti tem izjalovi na račun tega, ker namesto odgovora začetniki dobijo tono očitkov, kako so se zadeve lotili napačno. Dečko je praktično čoln že naredil in ga zanima, kako ga ojačati in narditi vodotesnega, da ga bo lahko sprobal. Če je prišel tako daleč, naj zadevo dokonča in se nekaj nauči sam.

P.S.
Prosim, ne zdaj dati 20 replayov na moj komentar. Preberite in se zamislite. Če mislite da se motim, imamo zato ZS - pošljite, in bomo dokončali tam :)

Uporabniški avatar
Intruder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2281
Pridružen: 16 Nov 2004, 22:56
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Intruder » 09 Jan 2011, 10:52

@flyone

Morda ne bi bilo slabo, če bi prilepil kakšno sliko izdelka, ter podal morda še kakšno cifro o teži, koliko zadeva tehta ta trenutek. Bo lažje najti primeren pogon. Kaj pa Hong Kong? Tam ne kupuješ? V naših ali avstrijskih trgovinah boš za vse potrebno porabil zagotovo pol več kot bi sicer v HK, če počakaš 14 dni za dostavo.

Jan

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 10:56

ja sem gledal po hk pa se nič ne razumem mogoče kakšne linke motorja,osi,krmila
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 09 Jan 2011, 12:22

Fly teško je svetovati na podlagi samo dolžine čolna.
Daj stehtaj kakšna je teža praznega naredi par fotografij pa bo lažje verjetno.
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 12:57

ok stehtam čez uro uro pa pol ok?
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
brejker
Dr. Modelar
Prispevkov: 4023
Pridružen: 20 Feb 2006, 21:38
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brejker » 09 Jan 2011, 13:45

flyone napisal/-a:ok stehtam čez uro uro pa pol ok?
O.K.
In priloži sliko modela.
www.okarbon.eu

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 13:59

tehnica je pokazala med 95g-150g
a je to uredu?

grem še zdaj slikat čez 15min dam sliko
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 09 Jan 2011, 14:17

Je čoln poskakoval na tehtnici?

Upam da veš zakaj je potrebno priložit vsaj te podatke kot so osnovne mere,teža ter fotografijo.Namreč čolni se razlikuje tako po obliki kot po načinu pogona(ponavadi podvodni ali pa površnski).
Zadnjič spremenil mihec87, dne 09 Jan 2011, 14:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 14:18

Intruder napisal/-a:Ultralajt, res je, vendar moraš razumeti, da tako kot se mi nismo učili na napakah drugih, se tudi drugi ne bodo. Največ se naučiš, ko ga sam pobiksaš. Če se bo tega projekt lotil, zasral in obupal (ter posledično opustil modelarstvo) tako ali tako ni bil rojen za to, da bi modelar sploh bil. Če se bo pa iz tega nekaj naučil, ugotovil, da po svoji glavi nima smisla delati in naredil nekaj po preverjenem načrtu, pa je zmaga 100%. Najbolje je na zastavljeno vprašanje podati odgovor, ne pa kritizirat in pametovat o nečem drugem. Če to ne moreš narediti, pusti temo pri miru, jih je še dovolj drugih.

P.S.
Tu sploh ne apeliram na tebe, ali na kogarkoli drugega, ampak samo povem, da se dosti tem izjalovi na račun tega, ker namesto odgovora začetniki dobijo tono očitkov, kako so se zadeve lotili napačno. Dečko je praktično čoln že naredil in ga zanima, kako ga ojačati in narditi vodotesnega, da ga bo lahko sprobal. Če je prišel tako daleč, naj zadevo dokonča in se nekaj nauči sam.

P.S.
Prosim, ne zdaj dati 20 replayov na moj komentar. Preberite in se zamislite. Če mislite da se motim, imamo zato ZS - pošljite, in bomo dokončali tam :)
sem spregledal tvoj prispek
Ja res je, vendar ne bom obupal ker se trmast pri tem. Modelarstva pa tud ne bom končal ker mam pod sabo 2000eur robe.

Tko da nč bat, da bi izgubili še enga modelarja.
Bom pa izpeljal do konca, ker me zanima kako bo to funkcionaralo.
Imam pa nekaj vprašanj, ki sem ji zastvali, ter jih bom še neprej(če mi boste pomagali).

Vrnimo se k temi. No sem že trikrat prekital spoje, ter bom zdaj prelakiral(s sprejem za zaščito stiropora),
ter prilepil močno samolepilno folijo.
Zanima me če ima kdo 5-10min, da mi po hk izbere nekaj primernega.
Hvala vsem ki so mi pomagali in ki mi še bodo.
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 14:20

Ne ni poskakoval vendar mam neko slabo tehnico(ko dam gor mi je pokazalo 97g, vzamem dol ter dam še enkrat dol in pokaže 104g,tako da dam še enkrat pa pokaže 101g,tako da je nekje tu....
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 09 Jan 2011, 14:37

evo vam slike
Priponke
IMG_0735 [640x480].JPG
IMG_0735 [640x480].JPG (61.25 KiB) Pogledano 1319 krat
IMG_0738 [640x480].JPG
IMG_0738 [640x480].JPG (49.03 KiB) Pogledano 1319 krat
IMG_0739 [640x480].JPG
IMG_0739 [640x480].JPG (34.59 KiB) Pogledano 1319 krat
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 09 Jan 2011, 14:43

flyone napisal/-a:Ne ni poskakoval vendar mam neko slabo tehnico(ko dam gor mi je pokazalo 97g, vzamem dol ter dam še enkrat dol in pokaže 104g,tako da dam še enkrat pa pokaže 101g,tako da je nekje tu....
To je ok namreč prej si napisal od 95g do 150g.
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Odgovori

Vrni se na