En lep pozdrav!

Moderatorji: KlemenRIntruder

Odgovori
Uporabniški avatar
Matej1
Razpravljalec
Prispevkov: 194
Pridružen: 14 Maj 2005, 16:37
Kraj: Kranj Ejga

En lep pozdrav!

Odgovor Napisal/-a Matej1 » 15 Maj 2005, 20:47

Naj se prectavim: Ime mi je matej,prihajam iz Kranja,modelarstvo me zanima ze od 7razreda os. sole :D ,istocasno sem sestavljal makete,in z njimi tekmoval,ampak je modelarstvo bolj zanimivo!doma imam gliser mc3,eno manso barko z imenom White Star,kupljeno v mladi tehnik,in pa na novo jahto San Remo,umes sem imel se avto na bencin,1:8 Amiko,predelano v cestno razlicico,ampak me colni bolj zanimajo!

V jahti san remo imam motor speed600 8.4V,regler Carson speed 15,in sprejemnik od graupnerja,je pac navadn nc posebnega!pogon je misl da Z,ni pod trupom ampak je prop fiksen z krmilom,vmes je kardan,da stvar lahko zavija,(popravte me ce se motim s tem Z pogonom),prop je velikosti 47.5 (na njem tako pise) in use skupaj gleda ven zadaj!

Mam nekaj vprasanj v zvezi z prop in sicer,ko coven spustim,in pocasi odpelem,stvar lepo laufa,ko pa dodam plin do konca,pa nikamor ne gre,in zacne zele klopotati,in spricati!Mislim da je tezava v prop,nevem ampak mislim da pozira zrak vmes,in se pol kr mal zagana ce, upocasnim in spet dodam plin,ker ga val zalije,takrat dobro potegne,pol je pa ponovno isto!Gre pocasneje koker pa ce ga pelem s pol gasa!Coven je narejen po nacrtu,in je pozicija motorja ter celic tudi prava!Samo prop mi je malo sumljiv,ker nevem ce je serijski s tem motorjam!Prijatel ima doma model MANTUA,in ima isti fi osi,vendar veliko manjsi prop,motor pa se enkrat mocnejsi(z 27000 obrati/min)!

In zanima me se kaksne celice priporocate za omenjeni model motorja!!

Drugace se pa zanimam za AJCULO,ker mi je usec vse na njej-Od same izdelave,do komonent v njej!!

Upam da nisem komplicirov tole zadevo,ampak tko kt pravite,vsak je enkrat zacetnik! :D Lp Matej

Uporabniški avatar
jozo
Freak
Prispevkov: 492
Pridružen: 06 Mar 2005, 14:22
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a jozo » 16 Maj 2005, 12:30

Matej! jaz bi ti priporočal akuje gp 3300 sedem celic. :P



P.S. če se motim me poravite
Lp, Žiga Debevec

Uporabniški avatar
Matej1
Razpravljalec
Prispevkov: 194
Pridružen: 14 Maj 2005, 16:37
Kraj: Kranj Ejga

Odgovor Napisal/-a Matej1 » 16 Maj 2005, 14:16

Ja sem tudi sam razmislov o tem,sam so cenocvno kar drage,ena celica pride 3400 sit in ce jih je sedem skupaj kar nanese 23 tisoc,za ta denar pa ze imam ajculo!!!razmislov sm tm da bo bla celica saj 2000mA?!?!?!

Uporabniški avatar
Matej1
Razpravljalec
Prispevkov: 194
Pridružen: 14 Maj 2005, 16:37
Kraj: Kranj Ejga

Odgovor Napisal/-a Matej1 » 16 Maj 2005, 18:24

No prop sm zej zamenov z manjsimu 39mm,in stvar dobesedno leti po vodi!!!!!!!!!!Najprej ko dam gas do konca,pospesi do dolocene brzine,kar je tukej velika razlika,potem pa zecne kar od enkrat coln vleci in se dvigne,zaglisira,pa samo pici,leti pa tako,da ga v ponem tegu,poskakuje kot zabica,sicer ne tako uirazito da bi se takrat samo po prop pelov,ampak je razlika vec kot ocitna!!!!ZADOVOLJEN 100%!!

Lp matej :jumpjump: :jumpjump: :jumpjump: \:D/ \:D/ \:D/

Uporabniški avatar
jozo
Freak
Prispevkov: 492
Pridružen: 06 Mar 2005, 14:22
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a jozo » 16 Maj 2005, 18:33

no lepo kje si pa videl da te celice stanejo 3400sit v mladem tehniku jih imas že za 2400 sit :P
Lp, Žiga Debevec

Uporabniški avatar
čalpič
Freak
Prispevkov: 820
Pridružen: 13 Dec 2004, 20:09
Kraj: Selnica ob Muri(Šentilj)---Maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a čalpič » 16 Maj 2005, 20:02

V avstriji za 40€ :wink:
Če se počutiš ,da imaš stvar pod nadzorom ,je to samo zato, ker ne greš dovolj hitro!
[M. Andretti]


http://album.email.si/hydro_freak/

Uporabniški avatar
Kladu
Profesor
Prispevkov: 1305
Pridružen: 29 Mar 2005, 15:09
Kraj: Center Evrope-Šiška
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kladu » 16 Maj 2005, 21:50

Prestavi težišče bolj naprej in čoln ne bo skakal. Pazi da ne boš pretiraval, saj to ga lahko potegne v globino. Počasi preizkušaj z pomikanjem celic naprej.

Še nasvet za celice. Za začetek in za vajo so dobre vsake celice srednjega razreda. Vrhunski akumulatorji so bolj za tekmovanja ko res potrebuješ največ v kratkem času.
Preden se naučiš dobro polniti in pravilno rokovati s celicami, ti bodo že dosti izgubile.
Zato ne pretiravaj že na začetku. [-X

Lp
Tomaž
Davno nazaj smo na balso v vrstah čakali!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Matej1
Razpravljalec
Prispevkov: 194
Pridružen: 14 Maj 2005, 16:37
Kraj: Kranj Ejga

Odgovor Napisal/-a Matej1 » 17 Maj 2005, 16:37

Aha,hvala za nasvet!Ja kar s epa tice cene sm pa pol pomoje jst razumel narobe!!Sam ce ma po nacrtu tako pozicijo celic pol je ze tako da more covn poskakovati??Drugace pa morem stestirati ja!
Lp =D> =D> =D> =D>

Uporabniški avatar
jozo
Freak
Prispevkov: 492
Pridružen: 06 Mar 2005, 14:22
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a jozo » 17 Maj 2005, 17:02

ej novi podatkiakuji gp 3300 sov mladem tehniku 14000sit 8)
Lp, Žiga Debevec

TIGER
Začetnik
Prispevkov: 22
Pridružen: 10 Jan 2005, 18:01

Odgovor Napisal/-a TIGER » 17 Maj 2005, 19:11

jozo napisal/-a:ej novi podatkiakuji gp 3300 sov mladem tehniku 14000sit 8)
Ena nula preveč :wink:

Uporabniški avatar
jozo
Freak
Prispevkov: 492
Pridružen: 06 Mar 2005, 14:22
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a jozo » 17 Maj 2005, 19:39

ja se opravičujem :oops:
Lp, Žiga Debevec

Uporabniški avatar
Matej1
Razpravljalec
Prispevkov: 194
Pridružen: 14 Maj 2005, 16:37
Kraj: Kranj Ejga

Odgovor Napisal/-a Matej1 » 17 Maj 2005, 22:15

Hudo,dobra cena za dobre celice!!Treba nabavt!!Hvala za informacije!!

Uporabniški avatar
Kladu
Profesor
Prispevkov: 1305
Pridružen: 29 Mar 2005, 15:09
Kraj: Center Evrope-Šiška
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kladu » 18 Maj 2005, 06:54

Matej!

Pri modelih plovil je nacrt postavitve opreme bolj informacija! :( Na plovnost in vodljivost lahko upliva vec dejavnikov, tako da je vsak model razred zase. Tudi dolocevanje tezisca je bolj teoreticno delo in le z preizkusanjem dobimo idealno razporeditev.
Predvsem celice so tiste, ki jih premikamo zaradi pravilne lege na vodi.

Zato so pa tudi treningi in preizkusne voznje z modeli.

Lp
Tomaz
Davno nazaj smo na balso v vrstah čakali!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Jaro
Freak
Prispevkov: 695
Pridružen: 20 Maj 2003, 10:48
Kraj: Izlake

Odgovor Napisal/-a Jaro » 18 Maj 2005, 08:17

Morda samo za informacijo:

Celice, ki jih prodaja Mladi tehnik sem kupil tudi jaz. Žal pa niso to, kar bi morale biti. Lani sem imel tri pakete takšnih celic, in vsi so dali iz sebe cca. 3330 mAh pri praznenju s 5A (napolnile so se do 3950mAh pri 4A).

Torej paket, ki sem ga sestavil letos pa ne da iz sebe več kot 3000mAh pri istih pogojih praznjenja kljub temu, da pri polnjenju ni razlike glede na lanske in kljub cikliranju. Celice so sicer izenačene le kapaciteta jim je očitno malo ušla. Morda so prestare?
Lep pozdrav,

Jaro

___________________________________
"Zeit ist weg! Letzte Runde!" (Ivan Kneys)

Uporabniški avatar
StEEm
Freak
Prispevkov: 520
Pridružen: 19 Mar 2002, 01:00
Kraj: nekje v vuku jebini

Odgovor Napisal/-a StEEm » 18 Maj 2005, 10:05

Jaro napisal/-a:Morda samo za informacijo:

Celice, ki jih prodaja Mladi tehnik sem kupil tudi jaz. Žal pa niso to, kar bi morale biti. Lani sem imel tri pakete takšnih celic, in vsi so dali iz sebe cca. 3330 mAh pri praznenju s 5A (napolnile so se do 3950mAh pri 4A).

Torej paket, ki sem ga sestavil letos pa ne da iz sebe več kot 3000mAh pri istih pogojih praznjenja kljub temu, da pri polnjenju ni razlike glede na lanske in kljub cikliranju. Celice so sicer izenačene le kapaciteta jim je očitno malo ušla. Morda so prestare?
Zdravo Jaro. Koliko ciklov so dale skozi v novi sezoni? Ponavadi je normalno da nimh zgubljajo kapaciteto ampak se deloma s cikliranjem in velikimi praznilnimi tokovi da dobiti nazaj. Probaj jih res obremeniti .. da bodo malo "švicale" ;)

LP Jernej

Uporabniški avatar
John
Profesor
Prispevkov: 1027
Pridružen: 04 Maj 2001, 01:00
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a John » 18 Maj 2005, 11:31

Mogoče imajo pa manjvrednostni kompleks, ker so že 3700-tke na sceni. No pa šalo na stran. Dober izraz je tole, da celice "zašvicajo". Pa res morajo zašvicat: tako pri polnjenju, kot pri praznenju. Res je tudi, da se po mojih izkušnjah sodobne NiMh baterije dosti hitreje starajo nerabljene, kot pa že uporabljene. Torej je potrebno dosti več "truda", da se take celice spravijo v dobro kondicijo. Pregovor pravi: "Tapameten odneha....". Mi "tapravi" modelarji ne odnehamo nikoli...

Konec koncev pa - tole je rubrika "Začetniki in rekreativci". Saj ti punca ali žena ne bo pogruntala, da ima v vibratorju za 300 mAh manj nabite celice....

Uporabniški avatar
Jaro
Freak
Prispevkov: 695
Pridružen: 20 Maj 2003, 10:48
Kraj: Izlake

Odgovor Napisal/-a Jaro » 18 Maj 2005, 15:06

Število ciklov je preseglo številko 15. Polnjene so bile največ s 5A, resneje praznjene pa kar v delovnem okolju (ECO) tako da ne vem. Imam namreč še vedno tudi lanske celice (pak 8 celic za letalske komande) pa še vedno dajo od sebe toliko, kot lani.
Lep pozdrav,

Jaro

___________________________________
"Zeit ist weg! Letzte Runde!" (Ivan Kneys)

seba
Freak
Prispevkov: 505
Pridružen: 15 Okt 2001, 01:00
Kraj: cerknica

Odgovor Napisal/-a seba » 19 Maj 2005, 07:54

Jaz sem imel probleme z GP3700, ker so bile vse razglasene, se po 10 ciklih. Obnasale so se tako slabo, da sem jih mislil proc porinit. Na zacetku sem jih pocasi filal, pa izenacil in spraznil z 10A. Tok praznenja in polnenja sem pocasi dvigoval. Tok polnenja na 5A in praznenja na 56A. Zadnji dan pred tekmo so zacele delat tako da verjet ne mores. Energije v colnu mi je ostalo toliko, da sem se malo dofilal in je bilo za drugi tek. Lani mi je pol minute pred koncem zmeri crknilo. Razlike je 400mA. Bo treba propelerje povecat. :lol: :lol:

LP Seba

Uporabniški avatar
The Edge
Profesor
Prispevkov: 1014
Pridružen: 10 Jan 2004, 20:59
Kraj: Senovo

Odgovor Napisal/-a The Edge » 19 Maj 2005, 09:02

@ seba:

a maš selektirno mašino doma? :o :)

Jaz imam tudi probleme z gp 3700, ker ne spravim v njimh več kot 3900, iz njih pa 3450 ali 3500.
Kaj predlagate?

lp
Life is too short to dance with an ugly woman

Odgovori

Vrni se na