Ali je.......

Moderatorji: KlemenRIntruder

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 10 Feb 2005, 21:47

Ni važno če je za letala...
Če boš dajal v model motor speed 600, speed 600 RACE ali kaj podobnega mora regulator dolgotrajno zdržat vsaj 40 amperov...če ne bo po 10 sekundah vse v dimu............
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 11 Feb 2005, 14:39

Ja pa sun 3000 nima BEC. Jaz bi mel enega, ki ma BEC! :D




Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 11 Feb 2005, 15:13

SUN 3000 ima BEC...
Najprej povej za kakšen motor rabiš regulator....
BEC imajo zdaj že vsi regulatorji... 8) 8) 8)
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 11 Feb 2005, 15:25

Za 600!!!!!!!!! :D




Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 11 Feb 2005, 16:46

Ja za kako 600...
-speed 600 navaden
-speed 600 RACE
Je velikanska razlika med njima...
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 11 Feb 2005, 18:18

Jaz sem si nekaj gledal prej toti paket, ker pol moram os, propeler,... vse še posebaj kupit!? :D
Kaj bi bil vredu?Čoln je dolg približno 55 cm!
:lol:
To je to:

MULTISPEED 601
Kataloška oznaka: 1972


MULTISPEED 601

Pogonski komplet za modele čolnov.

Informacija o artiklu:

Primeren za modele kot so B-24 in podobni .

Komplet sestavljajo:

Elektromotor SPEED 600 9,6 V naročniška št. 1786,
Ohišje sklopke naročniška št. 2328,
Pogonska os naročniška št. 408,
Sklopka naročniška št. 3346,
Nastavek za mazanje naročniška št. 2997.6,
Karbonski ladijski vijak Ø 36 mm naročniška št. 2318.36

Napajalna napetost: :
8,4 ... 14,4 V pri površinskem pogonu
8,4 ... 9,6 V pri podvodnem pogonu
Cena: 7.706,00 SIT
:oops:




Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 11 Feb 2005, 18:48

Nisem čisto prepričan...
Mislim da z navadnim speed 600 ne boš zadovoljen...se mi zdi da ni dovolj strupen...
To bo sigurno bolje...za flex os in vse kar spada zraven se obrni na Miho Holca. Zdi se mi da komplet flex os (sklopka, ležaj,...) pri njem stane okrog 5000SIT.
Za motor pa raje 600 RACE...bo več zabave na vodi...čeprav odvisno od modela...morda bo tudi navaden speed 600 dovolj...
Pa če kupuješ 600 RACE...kupi 7,2 volten motor in ne 8,4 voltnega!
Plastični propelerji pa stanejo okrog 500, 600 SIT...
Pa če imaš podvodni pogon moraš propeler obvezno obdelat.......po obdelavi bo motor dosegel opazno (slišno) več vrtljajev, hitrost modela se bo povečala, čas vožnje se bo podaljšal....To z obdelavo propelerja preverjeno deluje....ko sem jaz na svojem modelu obdelal vijak je dosegel OPAZNO višjo hitrost ob daljšem času vožnje....
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 11 Feb 2005, 19:08

Kak te naj dobim SPEED 600 RACE 7,2V na MIBOTU je 8,4V?Aha, saj je na top modeltehnik!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ja kaj pol moram akuje met tudi 7,2V? :lol:
8)



Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 11 Feb 2005, 19:35

http://trgovina.mibomodeli.si/izpis_kat ... 119&page=3
Tule imaš motor speed 600 RACE 7,2V...5 po vrsti od zgoraj navzdol.
Glede baterij...namesto 7,2V enostano dodaš še eno celico in boš imel 8,4V.
Motor bo na 8,4V dosegel več obratov in bo model bolj letel...bojazen da boš skuril motor je odveč. Seveda če ne boš pretiraval s prevelikim propelerjem...za podvodni pogon je za speed 600RACE obdelan propeler premera 35mm maksimum.
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 11 Feb 2005, 20:40

Kaj tote baterije bi bile vredu?
:D
GP AA 1,2 V NiMh 2300 mAh :P
Kataloška oznaka: GP2300AA


Nazivna kapaciteta: 2300 mAh
Proizvajalec: GP
Tip: GP AA 1,2 V 2300 mAh, NiMH
Format: AA
Mere: 14.35 mm x 50.4 mm
Notranja upornost: 25 mOhm
Masa: 30 g
Polnilni tok: do 2.3 A
Praznilni tok: do 8 A

Cena: 1.130,00 SIT 8)




Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
Model_Maniak
Začetnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 10 Feb 2005, 17:03
Kraj: Slovenja vas - {Ptuj}

Odgovor Napisal/-a Model_Maniak » 11 Feb 2005, 21:00

Šimek šimek, če si maš namen ti to vse kupit boš bankrotiral. =P~ Te pa boš mogo pod mostom spat, pečt podgane, iz kontejnerjev hrano iskat. :lol: :lol: :lol: :D :)
SlOwEnIa 4 EwA!!! :D

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 11 Feb 2005, 21:41

Te ki si jih naštel niso prave... [-X
Pogonski akumulatorji morajo biti velikosti Sub-C...oznaka je SC
Recimo....ne vem...morda Sanyo 2400 SC NiCd(cena 1530sit/kom) ali pa kaj podobnega.Samo tista cena recimo ki si jo ti napisal za tiste celice 1130SIT to je cena za eno (1) celico...

Lahko pa kupiš akumulatorski paket ki je že zlotan in ima tudi konektorje že gor....samo tisto je bolj en drek-------->malo denarja malo muzike!
Na začetku je malo draginja sam pol ko si z modelom na vodi, pa če ga dobro spedenaš da gre ko ura............... 8) 8) 8) 8) 8)
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 12 Feb 2005, 10:57

Ja pol bi mi tote dolgo držale, ko bivozo čoln(približno, kako dolgo)? :P

Pa nekdo je napisal, da so Ni-mh malo boljše?
:D
Klko pa bi me še prišo polnilec, ker sem nekaj gledal na MIBOTU pa nevem, če je pravo za to? 8)


Kaj pa so te konektorji? Pa na MIBOTU tudi piše, da ti oni nardijo paket in izbranih baterij?(je to vredu- ker sam pa tega nevem narediti!!!!!!pa če bi si vzel tisto, ko ti oni naredijo paket, kateri kabel bi si zbral, ker te vprašajo????)!!!!!!! :P :P [-o< [-o< 8) 8) :D :D :) :)

Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 12 Feb 2005, 11:20

Kolko bi zdržale ne vem....5, 6 min ali kaj takega...
Ni-MH so boljše samo so tudi dražje...
Glede polnilca...nevem kake ambicije imaš za naprej...za začetek je že osnoven mega peak 3000 ki pri mibotu stane okoli 9000SIT dovolj...
Mislim da tiste celice boš pa že znal zlotat....z dobro voljo se vse da...
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 12 Feb 2005, 18:39

Kaj je to, da ima oddajnik FM? :D

Pa jaz se mislil, da akuji bolj dolgo držijo!? :P

Kak pa te naj ovijem z tisti foliji prek,da skop drži, ali kaj. Pa ki jo naj dobim? Kaj so to konektorji? 8)





Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
Model_Maniak
Začetnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 10 Feb 2005, 17:03
Kraj: Slovenja vas - {Ptuj}

Odgovor Napisal/-a Model_Maniak » 12 Feb 2005, 18:51

Kaj so to konektorji še pa jaz približno vem! Imaš "moškega" in "žensko".
Kot v življenju, gresta moški in ženska skup. V "žensko" vklopiš vklopiš "moškega". Je lažje če imaš konektorje, kot pa da žičke lotaš.

Nisem 100% da sem prav povedal. Če se motim, me popravite, ker nočem dajati nepravilnih nasvetov.

LP DaViD :oops: :oops:
Priponke
Konektor(če se ne motim).jpg
Konektor(če se ne motim).jpg (6.38 KiB) Pogledano 2406 krat
SlOwEnIa 4 EwA!!! :D

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 12 Feb 2005, 20:19

Aha tak je to!!!!!! :D
Kak me te ze ti učis Kmetec!!!!!!!????????? :roll: :roll: :roll:
Ja žičko pa tak moraš zalotat na konektor!? 8)



Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 12 Feb 2005, 20:22

Glede oddajnika ti ne morem razložit ker se na to premalo spoznam...vem samo da so oddajniki AM in FM...
Upam da nisi mislil da boš z enimi akuji lahko vozil cel dopolde....
Ko greš vozit na kako jezero moraš imet s sabo vsaj 2, 3 pakete akujev.....

Akuje morš potem ko so skupaj zlotani ovit v termo skrčljivo folijo da jih skupaj drži....pri tem moraš paziti da dve vrsti akujev NE PRIDETA V STIK!

Če nimaš folije pri roki gre za silo tudi že z izolirnim trakom...
Glede konektorjev ti je Model_Maniak previlno povedal =D> =D> =D>
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 12 Feb 2005, 20:32

Ja hvala te ne Yoni. :) :) :P :P :roll: [-o< [-o< [-o< :lol: :lol:
Pa tak nebo dolgo, ko bom spet nekaj vprašal! :o :o :)
David, čestitam, da si imel prav za konektorje!!!!!!!!!!!! :lol:
Aja, kaj mi lahko ooveš, kako RV napravo imaš ti, pa kakšno ladjico, :D regulator, servo itd.?! :P
Kaki pa pol mora bit servo, če so akuji 8,4V??????? :roll:
Sem rekel, da se bom spet spomnil vsaj enega vprašanja!!!!!!!! 8)




Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 12 Feb 2005, 22:00

Ma napravo imam jaz čisto osnovno graupnerjevo C4-X ssm 40MHz 2 kanalno...kolkor jo jaz rabim mi čisto zadostuje...čoln imam en začetniški model od graupnerja, ki pa ga zaenkrat (še) uspešno modificiram...sicer pa imam namen v čim bljižnji prihodnosti kupit kak model mono1 ali hidro start ali kaj takega.
Regulatorja trenutno nimam, ker sem ga skuril...moram sedaj na spomlad enega nabavit....servomehanizme imam kar tiste ki sem jih dobil zraven komande (graupner C577).
Glede servotov je pa spet povezano z BEC-om.Da ti še enkrat razložim...
BEC je vezje ki je integrirano v regulator hitrosti in ti omogača da iz pogonskih akujev (8,4V) napajaš sprejemnik in servomehanizem.Vezje BEC na izhodu konstantno daja ven napetost 5V. Ne glede na to če imaš akuje 7.2,
8.4, 9.6V...tako da se sprejemnik konstantno napaja s petimi volti.Tako da tista napetost 8.4V nima nič zveze s sorvoti.

Drugače ti kar sprašuj...raje dvakrat vprašat kot enkrat narobe naredit...
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Model_Maniak
Začetnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 10 Feb 2005, 17:03
Kraj: Slovenja vas - {Ptuj}

Odgovor Napisal/-a Model_Maniak » 13 Feb 2005, 10:48

Kaj je to dobro, če zdraven RV naprave dobiš 2 servo mehanizma, akuje, oddajnik, sprejemnik,..... Ali bi bilo boljše kupit vsako posebaj!?????
SlOwEnIa 4 EwA!!! :D

Niko
Profesor
Prispevkov: 1488
Pridružen: 05 Dec 2001, 01:00
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Niko » 13 Feb 2005, 11:24

Ti ti levcek
Vzem uno skatlco, ki ima gor stevilke in mal pltiski, pa se ti bo mogoce kej posvetl.
LP Niko

Uporabniški avatar
Yoni
Razpravljalec
Prispevkov: 183
Pridružen: 18 Nov 2004, 20:19
Kraj: Pivka

Odgovor Napisal/-a Yoni » 13 Feb 2005, 11:43

Ja sprejemnik in servote dobiš vedno zraven...razen če hočeš boljše servote jih naknadno dokupiš...
V virtualnem svetu ni težko biti pogumen! Resnični svet pa je prasica, svinja in še kaj drugega...

Uporabniški avatar
Simmi
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 08 Feb 2005, 10:19
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Simmi » 13 Feb 2005, 13:57

Kaj tote baterije so vredu? Napisane so dvojne!: :roll:

GP-1N 3300 NiMH
Kataloška oznaka: 98837


Nazivna kapaciteta: 3300 mAh
Proizvajalec: GP
Tip: GP3300 (flat top "Improved Red"), NiMH
Format: SC
Mere: 23 mm x 43 mm
Notranja upornost: 4 mOhm
Masa: 63 g
Polnilni tok: od 3 do 6 A
Praznilni tok: do 50 A

Cena: 1.850,00 SIT

:P :P :P :P :P :P :P [-o< [-o< 8) :lol: :) :D To pa so druge!:


PANASONIC 3500
Kataloška oznaka: PHHR35SCP


Nazivna kapaciteta: 3500 mAh
Proizvajalec: Panasonic
Tip: PHHR35SCP, NiMH
Format: SC "kvadraten format"
Mere: 26 mm x 42.5 mm
Notranja upornost: 3 mOhm
Masa: 67 g
Polnilni tok: od 3.5 do 6 A
Praznilni tok: do 80 A

Cena: 1.920,00 SIT




Hvala! :P




Lp Simon [-o<

Uporabniški avatar
čalpič
Freak
Prispevkov: 820
Pridružen: 13 Dec 2004, 20:09
Kraj: Selnica ob Muri(Šentilj)---Maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a čalpič » 13 Feb 2005, 14:11

So vredu!

In prve in druge!

lp
klemen
Če se počutiš ,da imaš stvar pod nadzorom ,je to samo zato, ker ne greš dovolj hitro!
[M. Andretti]


http://album.email.si/hydro_freak/

Odgovori

Vrni se na