Stran 1 od 1

Orodje

Objavljeno: 01 Jul 2014, 17:21
Napisal/-a mihec87
Pa dajmo rečt kakšno okoli orodja(ključi itd) da bo malo bolj na kupu in ne raztreseno po temah .. Katero uporabljate, katero je zanič itd...

Sam imbuse od 2.5mm naprej uporabljam unior-jeve v tej obliki http://en.hollandbikeshop.com/images/685296.jpg
Pod 2.5 pa še nisem našel nekih dobrih in kombiniram z L ključki in ko je obrabljen z proxonom odrežem tisti del stran..Vem hudy je verjetno rešitev samo cena #-o

Re: Orodje

Objavljeno: 01 Jul 2014, 18:57
Napisal/-a nob
Ravno sem zamenjal set.
Imel sem Turnigy metričen set, ki ga verjetno vsi poznamo. Ob zadnjem servisu modela sem začel opažati, da je kar pri vseh velikostih malo preveč zračnosti med vijakom in izvijačem.

Nov set se naročil tudi zato, ker ročaj Turnigy-ev ni ravno po mojem okusu, imam precej več oprijema s temi, ki sem jih kupil sedaj od Fastraxa. Sicer po kvaliteti je verjetno isto pakovanje, bo potrebno v prihodnosti razmisliti o boljših konicah.

Sem pa na teh orodjih začel prakticirati označevanje z izolirnim trakom. Pred tem sem vedno zamenjal vsaj en ali dva izvijača, da sem dobil pravega. Zdaj z označenimi teh težav ni več, označene pa imam od tople do hladne barve, bolj je topla barva manjša je konica. :)

Slika

Re: Orodje

Objavljeno: 01 Jul 2014, 21:36
Napisal/-a rc-ryder
mihec87 napisal/-a:2.5 naprej mam tele unior inbuse http://en.hollandbikeshop.com/images/685296.jpg pod 2.5 še nisem našel kakih dobrih tako da L klučke pa odrezem ko se obrabi..
Jaz imam tele http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... aff=279463

Nerad to napišem - a so boljši od Uniorjevih... Dobri vijaki gredo na konico rahlo na tesno in tako na konici obstanejo. Zelo pripravno za montažo v kakih nemogočih položajih.

Po dveh letih intenzivne uporabe so kot novi...

Lp

Re: Orodje

Objavljeno: 04 Jul 2014, 20:17
Napisal/-a kurnt29
Vecino casa sem uporabljal tisto, kar je prislo z modelom. Pocasi se je kar nabralo teh imbusov. Eni boljsi, drugi slabsi..
Potem sem si 2 leti nazaj omislil tale paket iz Lindingerja in ga uporabljam se danes. Nikakor ne gre za profi robo, je povsem primerljiv s tistimi iz Lidla in Hoferja, ki pa so za svojo ceno prav tako dobri. Uporabljam jih za vse, razen 1.5mm na kaksnem zelo zategnjenem vijaku raje uporabim MIP-ovega, ki sem ga dobil ob MIP gredeh in bolj na tesno sede v glavo.

Prav pride podaljsljiva gred, ki pa ima prav tako HEX obliko in enako velikost kot bit nastavki - gre za mini bit nastavke 4mm.
Ce nekega vijaka ne mores odviti, lahko na gred nataknes vilicasti kljuc 4mm in si pomagas z fizicnimi zakoni.

Slika
http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=53786

Ostalo od orodja pa je vec ali manj iz Lidla. Izvijaci so solidni za delo na modelih, za nekaj evrov dobis precej razlicnih velikosti in modelov. Prav tako male klesce (scipalke, kombinirane..).

Pocasi nabiram se set imbusov z "imperial" merami..

Re: Orodje

Objavljeno: 07 Jul 2014, 10:07
Napisal/-a DJ Urko
Včasih sem uporabljal izvijače od Robitronica, ampak mi niso bili ročaji pogodu saj so bili kovinski in si lahko hitro dobil kakšen žulj.
Slika

V letošnji sezoni pa sem pričel uporabljati Hudy izvijače s plastičnim ročajem, kateri so dosti boljši za držat v roki.
Slika

Z nobenimi pa nisem imel težav glede same obrabe, prav tako ni bilo težav z odtegovanjem vijakov, katere sem imel s poceni izvijači (Unior, Turnigy in razno drugo poceni sranje iz Obija in podobnih trgovin). Zato vsakemu predlagam, da da par € več za izvijač in bo prihranil ogromno živcev pri odtegovanju vijakov.

Re: Orodje

Objavljeno: 07 Jul 2014, 10:20
Napisal/-a mihec87
Zaenkrat sem naročil beta 2mm imbus(t ročaj). Zaradi zdravstvenih razlogov na teh izvijačih z klasičnim ročajem nimam oprijema da bi lahk karkoli konkretno zategnil kaj šele odtegnil...Tako da rabim T ročaj(te so mi še najboljši) ali pa na navadnem ročaju čez zvrtam luknjo da čez vtaknem drug izvijač ali kaj podobnega...Bom ob priliki še naročil te turnigy-e da jih sprobam(so dobri samo ti tadolgi?)

Re: Orodje

Objavljeno: 07 Jul 2014, 10:35
Napisal/-a rc-ryder
mihec87 napisal/-a:Zaenkrat sem naročil beta 2mm imbus(t ročaj). Zaradi zdravstvenih razlogov na teh izvijačih z klasičnim ročajem nimam oprijema da bi lahk karkoli konkretno zategnil kaj šele odtegnil...Tako da rabim T ročaj(te so mi še najboljši) ali pa na navadnem ročaju čez zvrtam luknjo da čez vtaknem drug izvijač ali kaj podobnega...Bom ob priliki še naročil te turnigy-e da jih sprobam(so dobri samo ti tadolgi?)
Pri Turnigy izvijačih sem pri ta večjih (4 in 5) zavrtal luknjo povprek, da vanj lahko vtaknem kaj za odtegovanje / zategovanje

Bolje ta dolgi, ker si s ta karatkimi pogosto omejen z dostopom / oprijemom.

Lp

Re: Orodje

Objavljeno: 07 Jul 2014, 10:40
Napisal/-a mihec87
Morem najti nekje bližje tak ročaj http://www.davesmotors.com/ca197b.html in potem še samo dobre nastavke, se mi zdi dobra rešitev..

Re: Orodje

Objavljeno: 04 Sep 2014, 16:49
Napisal/-a UFOking
Jaz pa uporabljam Wera izvijače in moram rečt, da so daleč najboljši, kar sem jih kdaj uporabljal. Lahko samo priporočam.
Pri nas jih prodajajo v Bauhaus-u, najceneje preko spleta pa se jih da dobit pri voelkner.de

Re: Orodje

Objavljeno: 04 Sep 2014, 17:29
Napisal/-a SiByte
Jaz uporabljam Unior-jeve Izvijače za elektroniko :) in sem zelo zadovoljen :) res pa da imajo svojo ceno :(

http://www.uniororodje.si/cgi-bin/cms.c ... cat=349884

Re: Orodje

Objavljeno: 21 Sep 2014, 12:57
Napisal/-a DACAR
Uporabljam klasiko: http://www.amain.com/Team-Associated-Fa ... le/p200184 in sem s kvaliteto zadovoljen. Mogoče je včasih malo nerodno najti pravi nastavek. Drugače je pa super.

Re: Orodje

Objavljeno: 19 Mar 2015, 14:57
Napisal/-a rc-ryder
Zanimico orodje za iskanje izgubljenih delov na terenu, ko odpade matica kolesa, vijak itd..

https://youtu.be/JEW04KWOBFU?t=4m45s

LP

Re: Orodje

Objavljeno: 19 Mar 2015, 16:19
Napisal/-a tornado
rc-ryder napisal/-a:Zanimico orodje za iskanje izgubljenih delov na terenu, ko odpade matica kolesa, vijak itd..

https://youtu.be/JEW04KWOBFU?t=4m45s

LP
Hmmm, če nimaš v škatli vsaj en del rezerve potem bolje ni iti na progo.

Re: Orodje

Objavljeno: 28 Apr 2016, 00:13
Napisal/-a N0t0ri0us
Zraven avta sem dobil set inbusov..
Rezultat: inbus postajal vedno bolj okrogel po vsakem vijaku, glave vijakov pa tudi...
Vzamem neke no name 432 in 1 nastavke in ven poberem inbuse in poizkusim s tem.. isto sranje..
Kupim set uniorjevih inbusov za ~6€ + 4 wera izvijače za 20€ + ppt (sedaj so cenejši - conrad)

V enem letu nisem uničil niti enega vijaka, izvijači so pa kot novi.

Kak mesec nazaj naročim turnigy izvijače za kolega. Mislil sem, da sem na forumu prebral, da so dobri in da se tesno prilegajo.. No stvar tudi slučajno ni taka. vijak je enkrat odtegnil in zategnil, potem me je pa naslednjič spraševal kako dobiti ven oglodan vijak. Škoda vsakega evra.

Slika
#UFOking hvala ;)