Pregledi modelov in druge avtomodelarske opreme

Moderatorji: Nebecjannyymihec87

Odgovori
Uporabniški avatar
kurnt29
Profesor
Prispevkov: 1993
Pridružen: 21 Nov 2010, 22:34
Kraj: THN

Pregledi modelov in druge avtomodelarske opreme

Odgovor Napisal/-a kurnt29 » 03 Okt 2012, 22:30

Temo sem odprl z namenom, da bi v njej delili svoje izkusnje in mnenja o izdelkih, modelih in druge avtomodelarske opreme.
Nekako tako, kot se po spletu pojavljajo pregledi oz. preizkusevanje pod angleskim nazivom "review".
Delimo z ostalimi svoje dobre, kot tudi slabe izkusnje in mnenja o modelih in drugi avtomodelarski opremi.

Prosim, da v to temo pisejo samo tisti, ki imajo z modelom/izdelkom dejanske izkusnje in so ga uporabljali dlje casa (ne samo 1 voznjo). Tistih, ki vas zanima karkoli glede kateregakoli izdelka, pa kontaktirajte avtorja predstavitve tega izdelka na ZS (Zasebno Sporocilo) in ne pisite v tej temi.Zacel bom z pregledom naslednjega izdelka:

Red Aluminum Wheel Adaptors with Lock Screws - 5mm (12mm Hex)
Slika


Proizvajalec: HobbyKing
Prodajalec: HobbyKing
Cena: 2,64€
Povezava: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Hex_.html

Gre za nadomestne, aluminijaste hexe oz. sestkotne nastavke za nasaditev platisc nanje.
Pridejo z vso opremo, ki jo vidimo na sliki zgoraj, kar je prepricljivo za marsikaterega zacetnika, brez potrebnega orodja.

Ze v samem zacetku so se pojavile malenkostne tezave, namrec nastavki imajo vgrajen vijak, z katerim naj bi jih dodatno pritrdil na samo os. Naj sem se se tako trudil mi jih ni uspelo dovolj priviti, da bi zadeva stala na mestu. Z prosto roko sem jih lahko odstranil z osi, tudi popolnoma privite. Vendar to ni huda napaka, saj ob normalni uporabi nastavke na mestu drzi platisce samo, ki je privito z matico z druge strani.

Po nekaj izpraznjenih 2S paketih (dobro uro in pol voznje vse skupaj) voznje po cesti in makadamu, je stanje prilozenih pinov dobro vidno na spodnji sliki.
Slika

Vidi se, da so pini, ki so bili namesceni na os s pogonom precej dotrajani (zviti pa tudi os se je "zagrizla" v same pine), medtem ko so tisti, ki niso bili obremenjeni z pogonsko osjo kot novi.

Na samih nastavkih ni opaziti vidne obrabe, veckrat pa se je zgodilo, da se je mali vijak v nastavku odvil, ceprav sam vijak ne more izpasti, saj ga drzi platisce. Malo locktita resi ta problem.

Zakljucim lahko, da so zgoraj omenjeni nastavki primerni za modele z sibkejsimi motorji (28xx) oz. za manjse modele (1:16), oziroma z zamenjavo prilozenih pinov so uporabni tudi za vecje 1:10 modele z motorji velikosti 540 oz. 3650. Brez zamenjave pinov, pa se bo dogajalo kar je vidno na zgornji sliki.

Testno vozilo:
Traxxas Slash 2WD VXL, Velineon 3500kV, 2S 5800mAh Lipo
_________________________________
Mess with the best.. die like the rest!
_________________________________
Traxxas Slash VXL
Traxxas Slash VXL 1:16
Traxxas Slash VXL 4×4
Go Traxxas or get left behind.

Odgovori

Vrni se na