Thunder Tiger mt4 g3

Moderatorji: Nebecjannyymihec87

Odgovori
bizilux
Razpravljalec
Prispevkov: 61
Pridružen: 24 Mar 2010, 21:54

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a bizilux » 15 Dec 2015, 19:45

sm probu vse od čist levo do desno in se ni odzival servo nč.

verjetno kupim tale servo http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=34209

glede nato da je prvoten servo itak zanič. sm brov da je 0.2 in 8kg...

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 15 Dec 2015, 19:51

Na koliko si ga imel nastavljenega?

Pod servo boš verjetno mogel nekaj podložit, saj so standardni previsoki. Samo v opozorilo. (višina F bi se morala dotikat plastike kamor so privijačeni vijaki.)

bizilux
Razpravljalec
Prispevkov: 61
Pridružen: 24 Mar 2010, 21:54

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a bizilux » 15 Dec 2015, 20:07

nisem pogledu na kok je bil prej nastavljen preden sem začel obračat vse gumbe... ampak sm zjle še enkrat ga zagnov in ne pomaga kokrkol obračam ta gumb...

hm... bom že nekak... načeloma je samo 20€ tale servo tko da vrjamem da bom mogu kej po domače nardit da bo delal...

drugače pa se spomnem en teden nazaj sm najdu en forum thread kjer je en res dobr napisov kako je turning radius znižov, da je med drugim tut nek nov plastičn del kupu, front arms, al kaj je že blo... nevem probavam najdt ta forum pa mi še ni ratal

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 15 Dec 2015, 20:58

Kaj ko bi uporabljal ločila in veliko začetnico kot je treba? Tvoj tekst je prav tečno brati.

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2793
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 15 Dec 2015, 21:01

bizilux napisal/-a:ne razumem zakaj bi mogel pisati pravopisno... se mi res zdi odveč na modelarskem forumu kjer se pogovarjamo o hobijih in kjer dosti besed itak nima slovenskega imena... al je pa to ime zelo čudno.
Ne razume.
Mu je odveč.
Ni slovenskih besed.
Je pa vse skup cudno....

Kdo bi to mogel razumeti....
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

bizilux
Razpravljalec
Prispevkov: 61
Pridružen: 24 Mar 2010, 21:54

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a bizilux » 15 Dec 2015, 22:08

Ajajaj. Grammar police. (Sej bi uporabu Slovensko besedno zvezo, ampak se sliši smešno, "slovnična policija". Evo za vse tiste, ki ne marate tujk.) Zdej me lohk pa koklja brcne, če sm kkšno vejco pozabu.

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 15 Dec 2015, 22:55

Ni bilo težko, a?

bizilux
Razpravljalec
Prispevkov: 61
Pridružen: 24 Mar 2010, 21:54

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a bizilux » 23 Dec 2015, 22:30

torej pride prjatu k men ane... in mu pokažm avtočk... se neki pogovarjava o tem da če ma on doma kkšno boljšo mašino za lotat od naše. K mam ene stare baterije ampak jih nemorm zlotat na taprave konektorje, ker so kabli predebeli in ne segreje dovolj.
On vmes razmišlja pa se neki z baterijami igra... in itak vtakne eno v drugo. (pa hodi na strojni faks... sepravi elektrika mu ni glih največja španska vas)... torej začne se bliskat ane, pa smrdet. In bom jutr reku fotru da pogleda kaj je z baterijama, ampak sm kr zihr da so za v smeti.

Pa glih zjle k pride nov servo... in evo, spet nemorm vozt. 58.7€ za nove z poštnino... bo on plaču, sam usen... škoda dnarja

mk
Razpravljalec
Prispevkov: 172
Pridružen: 13 Maj 2008, 22:04
Kraj: Ljubljana

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a mk » 24 Dec 2015, 10:41

bizilux napisal/-a:torej pride prjatu k men ane... in mu pokažm avtočk... se neki pogovarjava o tem da če ma on doma kkšno boljšo mašino za lotat od naše. K mam ene stare baterije ampak jih nemorm zlotat na taprave konektorje, ker so kabli predebeli in ne segreje dovolj.
On vmes razmišlja pa se neki z baterijami igra... in itak vtakne eno v drugo. (pa hodi na strojni faks... sepravi elektrika mu ni glih največja španska vas)... torej začne se bliskat ane, pa smrdet. In bom jutr reku fotru da pogleda kaj je z baterijama, ampak sm kr zihr da so za v smeti.

Pa glih zjle k pride nov servo... in evo, spet nemorm vozt. 58.7€ za nove z poštnino... bo on plaču, sam usen... škoda dnarja
To se je pa nekaj forum sesul. Tudi google translate ne opravi svojega dela :D
Razumel sem samo nekaj, prijatelj, smeti, pa da se nekaj plača.
Veš kaj mislim.

bizilux
Razpravljalec
Prispevkov: 61
Pridružen: 24 Mar 2010, 21:54

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a bizilux » 24 Dec 2015, 11:04

Google translate nikol ne opravi svojga dela, vsaj v "slovensčini" ;)

Napisan je kot je napisan, ker sm bil še mal pod adrenalinom od predčasnega ognjemeta :)

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 18 Jan 2016, 15:42

Spet imam težave. Kak teden nazaj sem vozil avto in se je nenadoma začelo malo kaditi iz njega. Stečem k avtu, vzamem dol pokrov in hitro odklopim baterije. Kadilo se je iz reglerja ampak malo (bil je brez bodyja in čisto blizu, tako da sem lahko takoj ukrepal). V ventilatorju je bila ena smet in je bil blokiran. Takrat sem avto samo pospravil in sedaj sem ga nekajkrat poizkusil peljat.

Avto se prižge, poveže s sprejemnikom, če dam čisto malo gasu se avto pelje, ko ga pa stisnem malo bolj pa avto da throttle za sekundo, čeprav ne držim več gasu, servo in vse skupaj postane neodzivno in na sprejemniku posveti rdeča lučka. Če avto še enkrat vključim preko stikala spet deluje ampak ko dam malo več gasu spet isti problem.

Najbolj čudno se mi pa zdi, ker je v tem času brat 2x vozil in ni imel težav, meni pa nikoli ni deloval tako kot bi moral...

Med tem so na servu Trackstar ts-910 šli zobniki, servo sem zamenjal in je brat spet vozil...

Je možno, da je problem še kje drugje kot v ESCju? ESC sem odprl in vezje ni videti skurjeno, je pa precej umazano od prahu in blata.

:-k

Predlogi/mnenja/rešitve?

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 497
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a Rocher » 18 Jan 2016, 16:27

Očisti vezje blata in vsega skupaj z medicinskim alkoholom, ala špiritom. Nato med mosfete in hladilnik vstavi novo toplotnoprevodno prevleko, ali pa jih namaži s pasto. Potem pa poskusi. Lahko pa da ti kaj drugega preobremenjuje notranji BEC napajalnik in se ti ESC sesede zato ni odziva. Preveri tudi če ni voda naredila kakšne škode na priključkih ESC-ja kamor so prispajkani vsi kabli. Preglej tudi sprejemnik in Servo motor ali v pripravljenosti pijeta več električnega toka kot je običajno.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 19 Jan 2016, 16:02

Danes se očistil vse kar sem lahko, čisto vsega ne morem, saj sta dve plošči vezja prispajkani ena na drugo. Problem še vedno ostaja. Odklopil sem servo in še vedo isto. Priključil na drugo komando in sprejemnik... spet isto. Opazil pa sem, da pade sprejemniku voltaža. Graupnerjeva komanda je skoraj vsakič, ko je nabilo gas zapiskala zaradi premajhne voltaže sprejemnika.

Ovoji kablov do sprejemnika so bili malo izrabljeni in se je tu in tam malo žice pokazalo, zato sem jih zamenjal ampak to ni rešilo problema.

Servo deluje brez problema.

Še kak predlog kaj lahko storim?

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 497
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a Rocher » 19 Jan 2016, 16:16

Poskusi z zunanjim BEC-om če ga imaš na voljo. Verjetno je šel napajalnik v ESC-ju, ker četudi nimaš porabe se BEC napajalnik očitno pri obremenitvi sesede. Če si vešč ga poskusi popraviti, drugače pa boš moral investirati v nov ESC.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3847
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 19 Jan 2016, 16:26

Verjetno je tudi ventilator napajan preko bec in ko je zablokiral zna bit da je potegnil malo več toka+servomehanizem pa je preseglo.....
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 19 Jan 2016, 16:30

Imam še dva reglerja doma, oba z vgrajenim napajanjem. Bi se dalo napajanje dobit iz tistih dveh becov in throttle iz ESCja? Sprejemnik ima en kanal "batt". Predvidevam, da drug esc vključim noter, da bo avtomatsko od tukaj potegnilo napajanje. Bom poizkusil zvečer. Sicer sem pa imel sprejemnik že direktno na 2s lipo priključen in je deloval :)

Kako bi izgledalo popravilo? :)

Ventilator se vrti normalno, je pa res, da je bil takrat blokiran ko se je začelo kadit. Ga bom izključil in preveril če je kaj drugače.

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 497
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a Rocher » 19 Jan 2016, 16:35

Napajanja drugega regulatorja ne moreš mešati tu zraven. Ti dobiš na servo priključku ki gre iz ESC-ja napajanje, ne moreš pa tam preko napajati celotnega regulatorja. Četudi bi dodal BEC ali samo drug regulator kot napajanje periferije, se ti bo ob polnem gasu podobno obnašal, le da komanda ne bo piskala, bo pa verjetno regulator izgubljal sinhronizacijo z motorjem.

Odpreti, ugotoviti kje je napajalnik, locirati Switch ali linearne napajalne čipe in jih prelotati z novimi.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3847
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 19 Jan 2016, 17:36

Nebi šlo če uporabi zunanji bec, od tega regulatorja pa rdečo žico ki gre v sprejemnik odščipne oz potegne iz konektorja in izolira..?
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 497
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a Rocher » 19 Jan 2016, 17:46

Tako si poskrbel za periferijo, vendar ti ta ne preobremenjuje notranjega BEC napajalnika. BEC v ESC-ju ne omogoča dovolj toka procesorju in Mosfetom ki so notri za krmiljenje motorja, zato mu ob obremenitvi pade napetost s katero pa napajaš celoten RC sklop tudi notranjost ESC-ja. Slej ko prej bo slabost eskalirala v tolikšni meri, da bo začel ESC občutno izgubljati sinhronizacijo z motorjem pri višjih obratih. Kar pa bo pomenilo konec "luštnega" in bo takrat menjava krmilnika nuja.

Sicer pa še nismo izločili drugih napak, ki jih je "izpust" dima povzročil. Najbolje bo, če se lahko poslika elektronika znotraj krmilnika v tolikšni meri, da se vidi čipovje, pa bomo znali povedati kaj vse je verjetno potrebno menjave.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 19 Jan 2016, 21:46

Sem odklopil še ventilator ampak še vedno iste težave.

SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Še slike. ESC ni najbolj čist. Prej sem ga poizkusil čim bolje očistiti z isopropilnimi krpicami in zobno ščetko. Bil je pa precej bolj umazan kot sedaj.

Bi lahko ločil plošče z industrijskim fenom? Je kakšna možnost, da poškodujem čipovje, če bom poizkušal stopiti cin desno spodaj in zgoraj na kontaktih?

Če rabite boljše slike, lahko fotografiram s fotoaparatom.

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 497
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a Rocher » 19 Jan 2016, 22:10

Poskusi se rešiti takšne umazanije, kot je označena z rdečo barvo na spodnji sliki, kar ti je verjetno povzročilo težavo.

Bolje da se tega ne lotuješ z industrijskim fenom saj boš naredil več slabega kot koristi, zraven pa še lahko poškoduješ katero od komponent. Velika verjetnost pa je, da je skurjeni del pod tem delom ki je naspajkan preko letvic. Če se je pokadilo iz njega mora biti nekje viden del iz katerega se je pokadilo, kar pa zaenkrat še ni videti. Ploščici lahko odspajkaš s pomočjo "cinpumpice" in pletenice s katero boš pobral večino cina ki ostane na spoju. Tako boš lahko z malo sile ločil ploščico in videl kaj je spodaj. Morda prosiš kakšnega prijatelja da ti pri tem pomaga.
Priponke
Zajeta slika.JPG
Zajeta slika.JPG (63.38 KiB) Pogledano 3708 krat
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 19 Jan 2016, 22:50

Odstranil sem še hladilnik, pod njemu je kup čipov, 3 vrste so pokrite z "zlatimi" ploščicami, katere so pritrjene na vezje, ena vrsta je brez.

ESC sem spihal z 10 bari pritiska zraka, ampak problem še vedno ostaja. Skurjene stvari ni videti nikjer v sredini, niti sledu ali karkoli, kar bi lahko povezal z dimom. Je pa res, da je bilo dima ravno toliko, kot bi ugasnil 3 sveče in počakal, da se razkadi.

Včasih pa se preveč ukvarjamo z podrobnostmi in ne opazimo velikih stvari..
Slika

Je lahko problem v teh kondenzatorjih? Dvomim, da so bili že v štartu napihnjeni...

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 497
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a Rocher » 20 Jan 2016, 07:24

Seveda. Škoda, da kondenzatorjev ni bilo videti iz prejšnjih slik. Pravtako so to kar vzdržljive komponente in še nisem doletel da bi jih na ESC-jih napihovalo. Verjetno so krivec za izpust dima. Menjaj, pa boš verjetno dobil nazaj stabilnost BEC napajalnika. Pazi samo da so približno enake kapacitivnosti (lahko je višja, ne manjša), podobne voltaže (lahko je večja ne manjša) in nujno low ESR izvedba in 105 stopinjski, ker so del switch napajalnika je to nuja. Strošek popravila bo v tvojem primeru cca 5€ :D.

Če ti bodo pasali po dimenzijah:
http://www.ic-elect.si/b2c/radialni-low ... w-esr.html

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 20 Jan 2016, 08:37

Iščem jih že pol ure v SLO, ampak je problem :)

Je dimenzije 10x16mm in najdem samo 10x20, kar pa je zaradi oblike ESCja previsoko.

Sedaj je opcija najti nižji kondenzator ali pa povrtati ohišje escja... Opcija je pa tudi čakati nekaj tednov ali pa plačati 10€ za poštnino iz tujine.. :/

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 497
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Thunder Tiger mt4 g3

Odgovor Napisal/-a Rocher » 20 Jan 2016, 08:59

Morda poskusiš s temile, glede na PDF se zdijo primerni.

http://www.ic-elect.si/b2c/470-uf/elco- ... -105c.html

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

Odgovori

Vrni se na