Savage Flux !

Moderatorji: Nebecjannyymihec87

Odgovori
Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 28 Nov 2012, 14:42

Zaradi same cene tudi sam dvomim da so res low ESR, čeprav po datasheetu naj bi bili, ampak ne ravno kvalitetni.

Napajanje je 4S oz. 16,8 V, tako da je napetost na kondenzatorju prava. Glede števila, sem zadevo skopiral po enem modelu iz neta, kjer so bili na ploščici 4 kondenzatorji enakih vrednosti, kot jih imam sam. Naj bi več manjših pomagalo bolje odvajati toploto, kot manj večjih. Bom pozoren na temperaturo.

Imam pa naročene Panasonicove 470uf 35V 470uF (10 kosov), ki bodo prišli na spodnjo stran nosilca reglerja, bom poslikal ko jih dobim.

LP
Slika

Uporabniški avatar
Kemenb
Freak
Prispevkov: 645
Pridružen: 29 Apr 2009, 18:09
Kraj: Postojna

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Kemenb » 28 Nov 2012, 14:58

Tako zgledajo moji: http://shrani.najdi.si/?3q/Hv/35gu7TNh/imag0569.jpg
Za jedkanje vezja sem se švercal pri prjatlu ko je jedkal :)
Tekmovalni goseničar MadCat 1:5 http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=78&t=77572

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 28 Nov 2012, 20:16

Kemenb napisal/-a:Tako zgledajo moji: http://shrani.najdi.si/?3q/Hv/35gu7TNh/imag0569.jpg
Za jedkanje vezja sem se švercal pri prjatlu ko je jedkal :)
Vem, sem jih vidu, spremljam tvojo temo, kar tako naprej =D>

Meni se je danes epoxi posušu in ker sem imel avto razstavljen, ker sem menjal bremzo, sem namontiral še kondenzatorje.
Priponke
new_brake_assembly.jpg
nova bremza, upam da bo boljša kot jeklen disk
new_brake_assembly.jpg (167.73 KiB) Pogledano 4681 krat
cap_pack_mounted.jpg
kondenzatorji pridejo zraven motorja, upam da jim vročina ne bo preveč škodila
cap_pack_mounted.jpg (158 KiB) Pogledano 4681 krat
cap_pack_mounted_1.jpg
cap_pack_mounted_1.jpg (146.93 KiB) Pogledano 4681 krat
Slika

Uporabniški avatar
sennheiser
Freak
Prispevkov: 483
Pridružen: 19 Nov 2005, 18:37
Kraj: Novo mesto

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a sennheiser » 28 Nov 2012, 22:53

Ker motor maš to gor?

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 28 Nov 2012, 23:08

sennheiser napisal/-a:Ker motor maš to gor?
SkyRC Toro 2250KV senzorski
Slika

Uporabniški avatar
sennheiser
Freak
Prispevkov: 483
Pridružen: 19 Nov 2005, 18:37
Kraj: Novo mesto

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a sennheiser » 29 Nov 2012, 15:03

Vidim tudi, da imaš xerun regler. Kako se ti obnese? Pač ravno sem v procesu naročanja pogona in raje dam 10 20€ več če je stvar dobra. PAč predvsem koliko se greje me zanima.

Uporabniški avatar
Kemenb
Freak
Prispevkov: 645
Pridružen: 29 Apr 2009, 18:09
Kraj: Postojna

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Kemenb » 29 Nov 2012, 17:32

Jaz ga imam tudi, 2x sem zapeljal čez lužo, tretjič je tam ostal ](*,)
Ko se je posušil je delal dalje, vendar se je postavil na tovarniške nastavitve.
XErun regler ima na spodnjem pokrovu 4 luknje za odtekanje vode, bodi pozoren, da jih ne pokrileš z lepilnim trakom! Jaz sem ga razstavil in celega premazal s tekočo gumo.
Originalno je splash proof, ne water proof!
Tekmovalni goseničar MadCat 1:5 http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=78&t=77572

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 29 Nov 2012, 17:45

Zaenkrat sem s Xerun-om zadovoljen, bolj kot z Hobbyking 150A, sicer imata nastavitve oba enake, ampak se v senzorskem načinu obnaša lepše kot HK 150.

Regler se ti bo grel toliko, kot boš upošteval njegovo omejitve in izbiro motorja. Z napačnim zobniškim razmerjem ga boš kaj kmalu "zakuhal", sicer se sam ugasne, ko se pregreje, ampak vseeno.

Za kater avto ga boš rabil?
Slika

Uporabniški avatar
sennheiser
Freak
Prispevkov: 483
Pridružen: 19 Nov 2005, 18:37
Kraj: Novo mesto

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a sennheiser » 29 Nov 2012, 21:01

Xray808e

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 29 Nov 2012, 21:14

S pravim zobniškim razmerjem, ne bo problemov.
Slika

Uporabniški avatar
MatBurgi
Tekmovalec
Prispevkov: 346
Pridružen: 19 Sep 2009, 13:27
Kraj: Mengeš

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a MatBurgi » 04 Jan 2013, 14:22

Imam eno težavico in sicer polomil sem škatlico od castle creations pro bec in ne vem kje bi iskal škatlico ( podobno samo da bi ele. vstavil da bi bila zaščitena )duma sem že vse okol obrnil in nisem nič kaj prida našel .

Uporabniški avatar
Kemenb
Freak
Prispevkov: 645
Pridružen: 29 Apr 2009, 18:09
Kraj: Postojna

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Kemenb » 24 Jan 2013, 22:03

Imam 2 mambe XL2
Ena se noče kalibrirat in ko jo priklopim na CastleLink programator zapoje pesmico, 2x zapiska malo premora in nato konstantno piska.
Druga dela, se inicializira (armed) ampak ko je priklopljena na CC Link je pa tiho.

Kako se obnaša delujoča mamba xl2?
Tekmovalni goseničar MadCat 1:5 http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=78&t=77572

Uporabniški avatar
dejan_cigy
Tekmovalec
Prispevkov: 391
Pridružen: 31 Maj 2009, 11:01
Kraj: Kaplja vas

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a dejan_cigy » 31 Jan 2013, 16:45

uživajte v modelarstvu

Uporabniški avatar
major.jure
Razpravljalec
Prispevkov: 112
Pridružen: 28 Sep 2011, 07:05
Kraj: Podlog v sav. dolini

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a major.jure » 17 Mar 2013, 19:47

Zdravo

Imam en problem, na mojem fluxu se mi odšraufuje matica za priterditev srednjega diferenciala (gear box). Pred nakaj časa sem jo namazal z lepilom za navoje in matico močno priterdil to je držalo za nekaj časa ,nato pa se mi je matica odtegnila in avto je izgubil moč. Zdaj pa ne vem kaj bi bilo narobe ali če bi moral vse skupaj zamenjati z novim gear boxom.

slika

Slika

Prosim za pomoč :roll:

Hvala ter Lp

Jure
Lp Jure
Hb ve8

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 17 Mar 2013, 19:57

Ta matica je tam zato, da z njo nastavljaš sklopko oz. moment pri katerem bo zobnik "spodrsnil" in s tem preprečil nadaljno škodo, če imaš premočan pogon oz. predober oprijem. Bolj je zategnjena matica, bolj zobnik (ki služi kot neka potisna plošča) pritiska na zdrsno ploščo, zato, če je matica premalo zategnjena avto izgubi moč, ker se zobnik zavrti v prazno.

To matico moraš tako ali tako večkrat pregledat in po potrebi zategnit, zato ti ne treba kupovat novega pogona oz gear boxa. Lahko pa rečeš meganu in ti bo zrihtal slliper lock, ki ti v bistvu odstrani sklopko. Zadeva je zelo uporabna, ampak bodi pozoren kako nastaviš ESC (punch,...), da ne bo kaj drugega zropotalo.
Slika

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 17 Mar 2013, 20:00

Slika

Uporabniški avatar
MatBurgi
Tekmovalec
Prispevkov: 346
Pridružen: 19 Sep 2009, 13:27
Kraj: Mengeš

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a MatBurgi » 17 Mar 2013, 20:08

jst imam slliper lock in še dodatno matico gor (kontra matico )

Uporabniški avatar
major.jure
Razpravljalec
Prispevkov: 112
Pridružen: 28 Sep 2011, 07:05
Kraj: Podlog v sav. dolini

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a major.jure » 18 Mar 2013, 13:10

aha hvala no sej se bo našla rešitev

Lp Jure
Lp Jure
Hb ve8

Uporabniški avatar
major.jure
Razpravljalec
Prispevkov: 112
Pridružen: 28 Sep 2011, 07:05
Kraj: Podlog v sav. dolini

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a major.jure » 23 Apr 2013, 18:55

Zdravo

Sem rešil problem z gear boxom, sem kar celo os, z fedro in vijakom zamenjal in zdaj lepo drži.
Me pa zanima če ima kdo za prodati tole ker mi jo je uspelo zlomiti

http://www.ebay.com/itm/HPI-86246-Super ... 5d3ac0d656

Lp Jure
Lp Jure
Hb ve8

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 19 Jun 2014, 09:06

Odkar sem prodal savage x 4.6 se mi kolca po njem, tako sem končno prišel do flux xl rolerja...
Če bi bilo neomejeno eur bi bil castle setup tako pa bi rabil malo idej/pomoči pri motorizaciji..

Regulator se nagibam k xerun 150A motor je še v zraku..
SkyRC Toro 2250KV senzorski- se mi ne zdi slaba ideja

Vozilo bi se na 4s, so pa tudi apetiti po 6s za speed rune(okoli 90-100 good enough for me).Sicer tudi 5S ne izgleda slaba izbira samo je bolj smotano za polnit itd..

Še gdo vozi savage tu sploh oz kake setupe mate?
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
kurnt29
Profesor
Prispevkov: 1993
Pridružen: 21 Nov 2010, 22:34
Kraj: THN

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a kurnt29 » 19 Jun 2014, 09:47

Cestitke za novo pridobitev, srecno voznjo. :wink:

Kar se tice motorja, je povsem na tebi ali zelis senzorski motor ali ne. Ce se nisi imel, si ga omisli, da vidis razliko.
Zna priti prav, ce bos kdaj z modelom hotel peljati malo bolj pocasi..
Za regulator pa z Xerun-om ne mores zgresiti.
_________________________________
Mess with the best.. die like the rest!
_________________________________
Traxxas Slash VXL
Traxxas Slash VXL 1:16
Traxxas Slash VXL 4×4
Go Traxxas or get left behind.

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 22 Jun 2014, 20:25

Za ta denar je xerun 150A sd toto, upam da na 6s ne bo kakih indijanskih signalov spuščal [-o< ...

Odločil sem se za 6S če bo prehuda pa 5S(alza xl je vseeno malo težji kot standardna dolžina), zato sem iskal motor z kv<2000 pa tudi večina motorjev nad 2000kv ima max nekje 20-23V kolikor gledam..

Na koncu sem nekako prišel do teh dveh
Toro X8ST 1700kV http://www.rcecho.com/SKYRC-TORO-1-8-RC ... IM865.html
XERUN 4274SD KV1800 http://www.rcecho.com/HOBBYWING-XERUN-S ... ME231.html

Nekako se bolj nagibam k toro.

Glede na podatke je xerun švohnejši(W) samo nikjer ne najdem max A zanj...Ne netu ni kaj prida najti...

Toro bo zgleda treba naročit od kitajca, regulator pa upam da dobijo v giantshark...

Če ima še gdo kako idejo, kar na dan saj je to prvi brushless model če ne štejem aviacije..
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2883
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 22 Jun 2014, 20:45

Na kakovost motorja vplivajo samo tri stvari:
- upornost (manj je bolje)
- moč magnetov
- reža med rotorjem in statorjem

Vse naštete tri stvari vplivajo na strošek izdelave in surovin....

Malo poglej še na http://tenshock-motors.de/

Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 23 Jun 2014, 08:10

tenshock ja rahlo izven budgeta oz če bi ne bil problem bi vzel castle/neu 1520 ali 1717...Tako pa..
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
jackal477
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 27 Jun 2014, 18:16
Kraj: velenje

Re: Savage Flux !

Odgovor Napisal/-a jackal477 » 27 Jun 2014, 18:22

serbus miha v mojem saviju imam xerun 150A in leopard 4074 2200KV. v priročniku od reglerja pa piše 150A trajno pa max 950A špice oz kratkotrajno.

Odgovori

Vrni se na