atoček je zalila poplava

Moderatorji: Nebecjannyy

Odgovori
rok.komatt
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 19 Sep 2010, 15:22

atoček je zalila poplava

Odgovor Napisal/-a rok.komatt » 21 Sep 2010, 08:16

moj avtoček je zalila poplava zdaj me pa zanima aali se splača vžigati avto ali je zanič.prosim za jasne odgovore hvala in lp.

MiroP
Razpravljalec
Prispevkov: 159
Pridružen: 06 Feb 2007, 10:50
Kraj: Lj.Crnuce

Odgovor Napisal/-a MiroP » 12 Nov 2010, 10:47

Glede na to, da se dirke 1:8 Rally vozijo tudi v dežju, mora avto to prenesti brez problemov, če je bil prej pripravljen na vodo. Po zalitju z vodo je treb avto celega razstaviti, posušiti vse dele, motor razstaviti in presprejati s protikorozivnim sprejem, vse dele pa na novo namazati in sestaviti.

Drug problem je elektronika. Če je voda prišla v sprejemnik ali regulator hitrosti, ga je treba odpreti, vzeti ven tiskano vezje in ga pomočiti v izopropil alkohol, ki veže vlago nase, se pa potem hitro posuši. Vsekakor pa sprejemnika potem še nekaj dni raje ne vklapljaj, naj se prej dobro posuši. Enako je s servomotorji, ki jih moraš odpreti in dobro posušiti ter podmazati.

Avtomodelarji, ki tekmujejo, imajo seveda vse te komponente (sprejemnik, regulator, servoti) stalno zaščitene pred vodo in pred samo tekmo samo še pregledajo ali dodatno premažejo kritične dele z gumo ali plastidipom.

Odgovori

Vrni se na