POLNILNIK: Graupner Ultramat 16 & 16S

Debate o akumulatorjih in polnilcih.
Uporabniški avatar
aspirin1
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 10 Feb 2008, 07:31

POLNILNIK: Graupner Ultramat 16 & 16S

Odgovor Napisal/-a aspirin1 » 27 Apr 2008, 08:25

Nabavljam nov dodaten polnilec.V uporabi imam do sedaj Schulze ISL 6 430d.
Ali že ima kdo izkušnje z zgoraj omenjenim polnilcem-Ultramat 16?

Uporabniški avatar
timi
Razpravljalec
Prispevkov: 117
Pridružen: 25 Avg 2006, 11:28
Kraj: Zagorje ob Savi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a timi » 27 Apr 2008, 20:03

Jaz imam izkušnje z tem polnilnikom. Kupil sem ga na začetku pomladi in do sedaj dobro dela, zelo priročen je že vgrajen balanser in 220 in 15 v napajanje.
Skratka polnilec vreden nakupa(saj z moje strani).
Lep pozdrav,

Tim,
ŠMD Spitfire
https://sites.google.com/site/maircupslovenija/

AnfrA
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 28 Avg 2006, 21:22
Kraj: Loško

Odgovor Napisal/-a AnfrA » 28 Apr 2008, 19:25

Je dober polnilec za lipo celice, za nimh ima bolj slabo pamet. Če imaš več nimh paketov je boljša izbira Hyperion.
lp

Uporabniški avatar
aspirin1
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 10 Feb 2008, 07:31

Slabša pamet?

Odgovor Napisal/-a aspirin1 » 28 Apr 2008, 20:32

So to izkušnje ali "slišala-rekla???"

Uporabniški avatar
timi
Razpravljalec
Prispevkov: 117
Pridružen: 25 Avg 2006, 11:28
Kraj: Zagorje ob Savi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a timi » 29 Apr 2008, 17:45

Jaz s polnenjem NiMh baterij nimam nobenih težav, in tudi ostale vrste baterij polni zelo dobro.
Lep pozdrav,

Tim,
ŠMD Spitfire
https://sites.google.com/site/maircupslovenija/

AnfrA
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 28 Avg 2006, 21:22
Kraj: Loško

Odgovor Napisal/-a AnfrA » 30 Apr 2008, 13:07

je dejstvo in moje osebne izkušnje, da se zelo mal novejših polnilcev pohvali z dobro pametjo za polnenje nimh celic, so namreč bolj optimizirani za lipo način polnenja. ultramat 16 tukaj ne odstopa, bo sigurno napolnil nimh celice ampak jih bo pri tem bistveno bolj zagrel in po vsej verjetnosti manj nafilal kot kakšen polnilec z dobro pametjo za nimh.
lp

Uporabniški avatar
aspirin1
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 10 Feb 2008, 07:31

Ultramat 16

Odgovor Napisal/-a aspirin1 » 30 Apr 2008, 20:23

Dejansko bi polnilec uporabljal bolj za polnenje Ni-Mh in mi je to kar uporaben podatek.Verjetno se bom boj nagibal k Orbit-u pocket laderju.Vseeno hvala za mnenja.

lojbic
Začetnik
Prispevkov: 23
Pridružen: 23 Nov 2007, 09:35

Odgovor Napisal/-a lojbic » 06 Maj 2008, 09:30

Ko smo že pri omenjenem polnilniku, sem tudi sam lastnik le tega vendar za enkrat brez izkušenj, ker sem v tem Lixx svetu bolj nov, iščem pa konektorje za servisne priključke, ki bi jih lahko uporabljal za 2s, 3s, 4s.... LiIon, LiPo pakete.

Zraven polnilca pridejo trije adapterji in sicer z oznako:
- TP adapter
- PQ adapter
- JST XH adapter

kje bi lahko kupil recimo konektorje za PQ ali JST XH adapter, po možnosti z žicami pritrjenimi na konektor,...

Hvala
I.

kos
Profesor
Prispevkov: 1622
Pridružen: 29 Dec 2001, 01:00
Kraj: Maribor-USA-Bangkok-Doha-Bogota-Teheran-Maribor kolodvor

Odgovor Napisal/-a kos » 06 Maj 2008, 09:48

aspirin:
ce se ze sam nagibas h Orbitu, ga vzemi, ker je zanesljiv
V6.55 ima nastavljeno, da izklopi lipo polnjenje pri 25mAh :D. procesor pa je res do "kraja izkoriscen"

Uporabniški avatar
aspirin1
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 10 Feb 2008, 07:31

Pocket lader

Odgovor Napisal/-a aspirin1 » 06 Maj 2008, 19:37

Je že doma.Tudi nadgrajen že isti večer iz interneta!Malo se še učim vendar je drastična sprememba v menijih (V 3 07).Schulze pa je že na poti v Nemčijo na nadgradnjo in kalibracijo-obljubljajo popolno avtomatiko nad Ni-MH

lojbic
Začetnik
Prispevkov: 23
Pridružen: 23 Nov 2007, 09:35

Odgovor Napisal/-a lojbic » 07 Maj 2008, 11:43

A je komu že ratalo priključit Ultramat 16 na PC, meni sicer vse zazna ampak program mi pa nič ne prikaže vrednosti, pa še nastavitev na Angleški jezik ne dela.

LP
I.

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2946
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 07 Maj 2008, 12:18

Mislim ,da ga ni tukaj vmes......mogoče bo komu koristilo..!

http://www.logview.info/joomla/index.ph ... e&Itemid=1
Slika

lojbic
Začetnik
Prispevkov: 23
Pridružen: 23 Nov 2007, 09:35

Odgovor Napisal/-a lojbic » 07 Maj 2008, 14:35

mi je že uspelo

http://www.logview.info/cms/d_download-logview.phtml

http://www.logview.info/cms/d_gefixte-version-20.phtml

rabiš še
CP210x_Drivers.exe
http://www.whitebream.com/script/download.pl?id=e107

potem moraš pa v programu:
nastavit na kater COM port se ti je gonilnik namestil in iz seznama izbrat ULTRAMAT 16, to narediš s klikom na viličasti klju (6 ikonca z leve)

še vedno pa ne vem kako ga prepričaš da sprejme Angleški jezik,....

LP
I.

cere
Razpravljalec
Prispevkov: 106
Pridružen: 22 Apr 2007, 16:03

Odgovor Napisal/-a cere » 07 Maj 2008, 14:53

Jaz tudi kupujem tale polnilec vendar ga nikjer ne dobil kajti jih ni na zalogi :cry: nažalost razn če mogoče kdo ve kje bi ga lahko dobil ?

HVALA

lojbic
Začetnik
Prispevkov: 23
Pridružen: 23 Nov 2007, 09:35

Odgovor Napisal/-a lojbic » 07 Maj 2008, 16:34

jaz sem zadnja dva kupil na:

http://ehelishop.e-vendo.de/

lojbic
Začetnik
Prispevkov: 23
Pridružen: 23 Nov 2007, 09:35

Odgovor Napisal/-a lojbic » 31 Maj 2008, 07:15

O.K.

ker dobivam zasebna sporočila, kako priključiti Ultramat 16 na PC, prilagam par besed na to temo,...

Najprej namestiš programe, ki jih najdeš na spodnjih linkih.

Ultramat 16 povežeš s PC-jem, le ta najde da je preko USB--ja priklopiljena nova naprava kateri določi COM določene številke (COM9, COM10, COM15,...), številka je lahko kar pač PC najde in bo na tem priključku vedno ista

Nato v samem programu klikneš na ikonico z viličastim klučem in se ti odpre okno GERATEDIALOG, klikneš na drugi zavihek in poiščeš svoj polnilec in mu dodaš kljukco, jaz sem ostale odstranil ni pa nujno da jih.

Ko to narediš se ti na prvem zavihku v spustnem meniju pokaže spisek vseh polnilcev ki si jih pustil odkljukane na drugem zavihku (v mojem primeru samo Ultramat 16), tu sedaj izbereš Ultramat 16 in se ti spodaj nariše slikca od polnilca, določiš na katerem COM portu ti ga je zaznal in to je to,...

linki do programov:

http://www.logview.info/cms/d_download-logview.phtml

http://www.logview.info/cms/d_gefixte-version-20.phtml

rabiš še
CP210x_Drivers.exe
http://www.whitebream.com/script/download.pl?id=e107

ne me pa vprašat kako zadevo zrihtaš da je v Angleščini, ker mi še ni ratalo,..

LP
Iztok

mk
Razpravljalec
Prispevkov: 172
Pridružen: 13 Maj 2008, 22:04
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mk » 15 Jun 2008, 22:09

Sem tudi nabavil omenjeni polnilec.

Sem ga potestiral in je res vredu.

Za enkrat me moti edino to, da ko se zaključi program polnenja ali praznenja ura še kar naprej teče, tako ne morem vedeti koliko časa se je akumulator polnil/praznil.
A lahko kdo poroča, če mu ura tudi teče dalje?


Tega LogView programa se res ne da spraviti v angleščino. Res bi lahko naredili en preprost program, ker ta je res mal kilav.

lojbic
Začetnik
Prispevkov: 23
Pridružen: 23 Nov 2007, 09:35

Odgovor Napisal/-a lojbic » 16 Jun 2008, 20:59

meni tudi ura teče,...
ta je res malce ponesrečena, sam kaj čmo, če priključiš na PC vse točno vidiš,...

no ja sej program je o.k. ker je narejen za več polnilcev tko de,... enkrat si bom čas vzel in jih povprašal, kaj se zgodi,če jim nakažem kaj donacij,... če bo pol program začel angleško govorit,...

Sokek
Tekmovalec
Prispevkov: 225
Pridružen: 29 Dec 2007, 19:58

Ultramat 16

Odgovor Napisal/-a Sokek » 20 Avg 2008, 11:37

Pozdravljeni
Problem je takšen da neven kako napolniti lipo baterijo na ultramatu 16. Gledal sem navodila.

Sokek
Tekmovalec
Prispevkov: 225
Pridružen: 29 Dec 2007, 19:58

Odgovor Napisal/-a Sokek » 20 Avg 2008, 14:37

kakšna pomoč? [-o< [-o< [-o< [-o<

loop
Razpravljalec
Prispevkov: 63
Pridružen: 14 Avg 2008, 21:10

Odgovor Napisal/-a loop » 20 Avg 2008, 15:22

Sokek napisal/-a:kakšna pomoč? [-o< [-o< [-o< [-o<
Ko prižgeš polnilec, pritisneš tipko PROGRAM za kakšno sekundo in na zaslonu se ti bo prikazal naslednji polnilni program, to ponavljaš toliko časa, da ne prideš do programa LiPo manual, nato s tipkama + in - nastaviš polnilni tok, ko je nastavljen pritisneš tipko Enter na kratko, nastaviš še kapaciteto baterije pravtako s + in - , Nato pritisneš tipko Enter za 1 sek in polnjenje se začne.

Če je tale opisa zate preveč nerazumljiv si poišči pomoč v živo, da ne uničiš baterije ali pa povzročiš požara.

Sokek
Tekmovalec
Prispevkov: 225
Pridružen: 29 Dec 2007, 19:58

Odgovor Napisal/-a Sokek » 20 Avg 2008, 15:35

hvala ti za odogovor vendar toćno tako delam pa se ne napolni pol mi pa vsaj povej na koliko a naj nastavim da mi bo polnilo baterijo 2s 1800 mah 7,2 volt.

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1330
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 20 Avg 2008, 15:39

Polnilni tok nastavi na 1.8 Ampera in pa 2 celici oz. 8.4 V.

To je to.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Sokek
Tekmovalec
Prispevkov: 225
Pridružen: 29 Dec 2007, 19:58

Odgovor Napisal/-a Sokek » 20 Avg 2008, 15:40

ja kje pa naj nastavim na dve celici to mi je še največji problem

Uporabniški avatar
spetjaz
Tekmovalec
Prispevkov: 280
Pridružen: 20 Jun 2007, 21:16
Kraj: Pr´Kurah

Odgovor Napisal/-a spetjaz » 20 Avg 2008, 15:59

Nastavi na 7.2V

Odgovori

Vrni se na