POLNILNIK: Graupner Ultra duo plus 50

Debate o akumulatorjih in polnilcih.
Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 24 Okt 2010, 18:03

Hvala Melly, sem uspešno upgrejdal na 2.40. Hehe, ura pa jim še vedno ne dela... amaterji. :)

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 24 Okt 2010, 18:46

Meni ura dela že od vsega začetka. Naloži se program za krmiljenje s PCjem, zadnji zavihek, nastaviš uro pa bo.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
miharix
Freak
Prispevkov: 849
Pridružen: 16 Jun 2008, 22:06
Kraj: Kamnik / LJ
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miharix » 24 Okt 2010, 19:23

Melly napisal/-a:Naložil sem tudi nov UMDP manager (1.13) pa ne bere pravilno števila celic na drugem izhodu... tako imam spet 1.10 gor.
Si jim že pisal(info@graupner.de), da ti ne dela vredu?

Jaz sem jim enkrat (19.oct.09:0:39) pisal, da ima UDP težave pri resoluciji 1024x768 ter en skriti bug. Pa mi je razvijalec še isti dan(10:00) poslal v test novo verzijo(1.05), ki je bila kasneje tudi dana na splet.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 24 Okt 2010, 19:30

Mah, mogoče pa bom. Bom pa prej še parkrat potestiral.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
2R
Freak
Prispevkov: 960
Pridružen: 12 Jan 2005, 10:23
Kraj: Sr. Dobrava pri Kropi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a 2R » 29 Nov 2010, 21:24

Po enem tednu uporabe sem več kot zadovoljen.
Verzija 2,40b trenutno dela BP. Poskusil sem polniti/prazniti LiPo, NiMh in NiCd. Za enkrat nisem našel nobenega hujšega hrošča. Dogodi se mi le to, da ko hočem polnilec zbuditi iz spanja, se prižge, nato pa ponovno resetira. Ampak temu ne prepisujem prevelike težave.
Res pa je, da sem imel težavo z nastavitvijo ure, ampak sem jo z UDP Managerjem rešil z levo roko.

Kaj naj rečem. Eno leto sem pogledoval za tem polnilcem in se spraševal ali je iz zlata ko je bila taka cena. Ampak, ko enkrat sprobaš njegove zmožnosti, je vreden tega.

LP2R
http://www.modelarstvo.si, http://www.2r.si
Modelarstvo je ustvarjalen hobi - ne nakupovanje

Uporabniški avatar
miharix
Freak
Prispevkov: 849
Pridružen: 16 Jun 2008, 22:06
Kraj: Kamnik / LJ
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miharix » 29 Nov 2010, 22:39

Pa kje vi najdete 2,40b ?

Jaz tukaj vidm samo tole:
Bedienungsanleitung (2,77 MB)
Download
Software Upgrade für UDP50 ohne 12V Ausgang: Version 2.10a. (387,44 KB)
Download
Graupner .bin Firmware Upgrader (276,40 KB)
Download
PC-Programm zum Programmieren der Ladegeräte UDP40, UDP 50, Ultramat 16 und zum Anzeigen von Lade-/Entladekurven (1007,41 KB)
Download
Software Upgrade bootloader V2.00a für UDP50 ohne 12V Ausgang (1,53 MB)
Download
http://www.logview.info
Download
UDP_Manager V1.15 (1,01 MB)
Download
USB-Treiber
Download
Software Upgrade auf V2.10b für UDP50 Version 2 mit zusätzlichem 12V Ausgang (387,61 KB)
Download
Je kdo ugotovil kateri smd element tvori senzor temperature?
(da bi si lahko sam izdelal ustrezno tipalo)

Uporabniški avatar
2R
Freak
Prispevkov: 960
Pridružen: 12 Jan 2005, 10:23
Kraj: Sr. Dobrava pri Kropi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a 2R » 30 Nov 2010, 08:32

To verzijo sem že dobil nainštalirano z nakupom polnilca.

LP2R
http://www.modelarstvo.si, http://www.2r.si
Modelarstvo je ustvarjalen hobi - ne nakupovanje

Uporabniški avatar
deci
Tekmovalec
Prispevkov: 289
Pridružen: 13 Jan 2009, 19:20
Kraj: Sežana - Šepulje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a deci » 17 Dec 2010, 19:37

Omislil sem si novi polnilec, lahko rečem samo...To pa je beštja. Treba navodila vzet v roke.

Opazil sem ultra duo plus 60. Kakšna je razlika med 50ko in 60ko?

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 17 Dec 2010, 20:13

deci napisal/-a:Omislil sem si novi polnilec, lahko rečem samo...To pa je beštja. Treba navodila vzet v roke.

Opazil sem ultra duo plus 60. Kakšna je razlika med 50ko in 60ko?
60tka naj bi imela tok balansiranja kar 1000mAh... ostalo zgleda enako...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

tomazcc
Freak
Prispevkov: 591
Pridružen: 10 Dec 2007, 23:26
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomazcc » 29 Dec 2010, 23:20

Pa opazil sem, da ima 60tka 2*20A polnjenje. Sem jo danes gledal v trgovini.
Ampak nič pa ne piše, kako je z močjo. Ali so samo dvignili omejitev iz 10A na 20A, seveda če polniš 2S.
Mene pa najbolj zanima s kakšnim tokom lahko polniš 6S?

Tomaž

loop
Razpravljalec
Prispevkov: 63
Pridružen: 14 Avg 2008, 21:10

Pokvarjen rdeči rotacijski gumb Ultra Duo Plus 50

Odgovor Napisal/-a loop » 11 Okt 2011, 18:03

Rdeči rotacijski gumb na sredini polnilnika Ultra Duo Plus 50 mi deluje vedno manj zanesljivo, pri obračanju mi preskakuje menije ipd. Ali je imel že kdo drug podobne težave s tem? Gre morda za serijsko napako in koliko stane popravilo?

tomazcc
Freak
Prispevkov: 591
Pridružen: 10 Dec 2007, 23:26
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomazcc » 11 Okt 2011, 19:37

Ja sem imel podobne težave. Delal je nezanesljivo, ampak delal pa je. In to že dolgo časa.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 11 Okt 2011, 19:52

Take "gumbe" dobiš v trgovinah z elektronskim materialom... pa zamenjaš, bo hitreje in ceneje kot pošiljati na servis... ali pa ebay "rotary encoder"...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 11 Okt 2011, 20:03

Če je še v garanciji, se ne bi obremenjeval, pošlji na servis in je.

loop
Razpravljalec
Prispevkov: 63
Pridružen: 14 Avg 2008, 21:10

Odgovor Napisal/-a loop » 11 Okt 2011, 20:08

Melly napisal/-a:Take "gumbe" dobiš v trgovinah z elektronskim materialom... pa zamenjaš, bo hitreje in ceneje kot pošiljati na servis... ali pa ebay "rotary encoder"...
Tako enostavno to ne bo, ker ni samo enkoder, v njem je tudi tipka v osi, ker lahko pritisneš, ne le vrtiš. Potem moram ugotoviti še resolucijo z osciloskopom, med delovanjem polnilnika; saj se da ampak, morda bo servis boljša izbira. Žal polnilnik ni več v garanciji. Ker gre za pogosto napako, bi pričakoval, da bi to popravili za majhen denar. Če ne, bom potrpel s tem kar je.

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 11 Okt 2011, 20:14

Škoda ker ni več v garanciji, men so dal takrat kar novga, novejša verzija in še nov software ter vse kable skratka komplet škatlo čeprav sem jim jaz dal samo polnilec.... Pa sem tako prišel do dveh vmesnikov za balancer in še nekaj stvari :)

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 11 Okt 2011, 20:21

Večina jih ima tudi tipko.

10 kos 16$

http://www.ebay.com/itm/12mm-Rotary-Enc ... 4946wt_957


Pa še ceneje se najde... preštej koliko klikov je za en obrat in je. (moj UMDP50 je v firmi pa sedaj ne morem pogledat).
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

loop
Razpravljalec
Prispevkov: 63
Pridružen: 14 Avg 2008, 21:10

Odgovor Napisal/-a loop » 11 Okt 2011, 20:35

Hvala Melly,

pri mojem sem naštel 30 klikov na obrat. Vseeno, bi moral malo pogledat z osciloskopom, da ne bom na koncu ugotovil, da je enkoder OK, pa kakšen vhod na mikrokontrolerju "čuden".

Uporabniški avatar
ajnstajn
Freak
Prispevkov: 577
Pridružen: 13 Avg 2006, 09:58
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnstajn » 11 Okt 2011, 21:46

Mogoče kdo ve kako se resetira spominsko mesto za baterijo? Podatke za nov akumulator, ki ga hočem vpisati na mesto starega, prepišem čez prejšnje, ampak v polnilcu pa še vedno kaže št. ciklov in še nekatere druge podatke od prejšnjega akumulatorja.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 11 Okt 2011, 21:48

Po mojem kompliciraš... ampak lahko pomeriš, je pa dejstvo da kitajc uporablja dostopne elemente (in tale polnilec dela kitajc)... kitajc je za preproste in poceni rešitve. Tudi, če daš en gumb z manj koraki, ga boš pa večkrat zavrtel pa bo... to je rešitev za par evrov, še vedno ti pa ostane originalni servis in kakšen mesec ali dva čakanja na polnilec pa 2x15e poštnine, pa še servisni poseg vsaj 30e... odločitev je tvoja.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 11 Okt 2011, 21:51

Ko prepišeš te vpraša setup only ali setup+data... izbereš setaup only. Sicer pa ko izbereš novo vrsto baterije (ali število celic) pobriše cikle in ostale podatke...
Lahko pa na PC povežeš in tam narediš.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
ajnstajn
Freak
Prispevkov: 577
Pridružen: 13 Avg 2006, 09:58
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnstajn » 12 Okt 2011, 12:19

Do sedaj sem vedno prepisoval na računalniku in mi ni nikoli pobrisal prejšnjih podatkov (al pa neznam, ker ga mam manj kot en teden :oops: ), danes sem pa probal prepisati na samem polnilcu in jih je resetiral. Ni me pa nič spraševal setup only ali setup+data. Imam pa 2.40a. Hvala ti :)

loop
Razpravljalec
Prispevkov: 63
Pridružen: 14 Avg 2008, 21:10

Odgovor Napisal/-a loop » 18 Okt 2011, 19:24

Melly,

tvoj post me je spodbudil, da sem se popravila lotil sam:

1. Naročil sem Rotary Encoder COM-09117 na http://www.hobbytronics.co.uk/rotary-en ... ord=rotary encoder z dostavo v Slovenijo 6.90 GBP (dobil sem ga v 6 dneh)

2. Zamenjal sem encoder na polnilcu in gumb sedaj normalno deluje, še malo bolje kot prej, ker ima manj korakov na obrat in je lažje izbirat menuje :) Upam, da bo dolgo zdržal!

3. Poseg je najlažje izvesti tako, DA NE SKUŠATE ODSPAJKATI POKVARJENEGA ENKODERJA, AMPAK GA ODŠČIPNETE NA ZGORNJI STRANI TISKANEGA VEZJA. Če ga boste odspajkali morate imeti dovolj izkušenj in ustrezno opremo, da pri tem ne uničite tiskanega vezja. Nato pa nov enkoder postavite na mesto starega in ga zaspajkate kar na zgornji strani, morda z lahkim pritiskom dosežete, da nožice delno zlezejo v luknje. Ker je os novega enkoderja nekaj krajša od originalnega enkoderja, bo tako os tudi ravno prav visoka.

Uporabniški avatar
miharix
Freak
Prispevkov: 849
Pridružen: 16 Jun 2008, 22:06
Kraj: Kamnik / LJ
Kontakt:

Re: POLNILNIK: Graupner Ultra duo plus 50

Odgovor Napisal/-a miharix » 18 Jul 2013, 23:35

Da malo zbudim to temo.

Polnilec mi lepo služi a danes sem po za hec pokukal če sluuuuuuuučajno kak novi FW od 2.10 naprej.
A glej ga zlomka, na Graupnerjevi strani več ni nikjer strani z navodili/software... :o
Vse kaj najdem je tole.

Kaj to pomeni, da je FW od UDP60 kompatibilen z UDP50?
Lp,
M.

Uporabno za začetnike: http://zemljevid.miharix.eu

rcman
Začetnik
Prispevkov: 41
Pridružen: 11 Feb 2003, 01:00

Re: POLNILNIK: Graupner Ultra duo plus 50

Odgovor Napisal/-a rcman » 05 Avg 2014, 17:49

Pozdravljeni,


Sam imam ze nekaj časa polnilnik, sedaj sem se pa odločil da bi ga rad posodobil na zadnjo SW verzijo.

Ali kdo ve kje se da DL firmware. Sam imam 1.05 verzijo in kot berem obstajajo precej novejše.


LP,
Tadej

Odgovori

Vrni se na