POLNILNIK: Graupner Ultra duo plus 50

Debate o akumulatorjih in polnilcih.
Uporabniški avatar
Tomba
Tekmovalec
Prispevkov: 277
Pridružen: 22 Nov 2004, 08:54
Kraj: Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Tomba » 08 Avg 2008, 17:14

Našel. Hvala ;)
GRAVITY SUCKS

tomazcc
Freak
Prispevkov: 591
Pridružen: 10 Dec 2007, 23:26
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomazcc » 11 Sep 2008, 22:30

Meni se pa dogaja, da z vrtljivim gumbom ne morem potrditi izbire. Sicer lepo poči, ampak akcija se ne izvede. Včasih prime takoj v drugem poskusu, včasih pa recimo petem.

Polnilec je nov.

Bevcan
Freak
Prispevkov: 583
Pridružen: 06 Jun 2006, 07:36
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Bevcan » 12 Sep 2008, 11:46

Ali je že gdo testiral kako se polnilec obnese z Nixx akumulatorji. Imam sicer polnilnik ki mi čisto ok polni lipote zelo pa me je razočaral pri polnjenju NiMh celic. Zato si ogledujem novega.
Gravitacija je hudič.

LP Primož Iskra

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9130
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 12 Sep 2008, 11:54

tomazcc napisal/-a:Meni se pa dogaja, da z vrtljivim gumbom ne morem potrditi izbire. Sicer lepo poči, ampak akcija se ne izvede. Včasih prime takoj v drugem poskusu, včasih pa recimo petem.

Polnilec je nov.
Na nemškem RC Network sem zasledil tudi te primere. Nesi/pošlji nazaj , mora iti na Graupner servis!
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9130
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 12 Sep 2008, 11:57

Bevcan napisal/-a:Ali je že gdo testiral kako se polnilec obnese z Nixx akumulatorji. Imam sicer polnilnik ki mi čisto ok polni lipote zelo pa me je razočaral pri polnjenju NiMh celic. Zato si ogledujem novega.


Na SP v Varšavi je polnilnik odlično opravljal svoje delo! Rezultate si lahko pogledaš med čolnarskimi tekmami. 8)
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 25 Okt 2008, 16:56

Verzija 1.3.
https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=6444

Pa še nekaj kar sem čakal, logview v Angleščini, juhej, zraven pa še editor za jezike (lahko naredimo slovensko verzijo)

Ah je pa prevedeno tako šlampasto... ah Nemčija je pač center sveta... vsaj za te programerje.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 25 Okt 2008, 17:41

Hoj !

A mogoče veš kakšne so izboljsave v verziji 3.1

LP Seme
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 25 Okt 2008, 19:41

Poleg tega, da si frajer k maš novo verzijo :lol:

Änderungen - Firmwareupdate V1.3
Korrigierte Fehlermeldung beim Abstecken eines Akkus im Verzögerungsmodus.
Korrektur der Cursorbewegung beim Einstellen des Namens beim Drehen gegen den Uhrzeigersinn
Verbesserte Spannungsmessung zwischen den Ausgangskabeln und den Balancerkabeln.

Pa za tiste, ki ne hodimo na oktoberfest:

Firmwareaupdate V1.3
When battery is disconnected in Delay mode, input error happens at the moment. Now, Open error should happen instead of Input error.
In the User Name Edit screen, dial selection mistake. Press and move the dial to the counterclockwise direction, it moves to 7th line.
Cable connection improvement
Improved the connection condition between output cables among channels and balancing cables.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 25 Okt 2008, 19:47

Sem pa zadnjič skuril na prvem kanalu četrti balancer. Ko sem priklapljal 2 x 3 celice sem narobe vtaknil en balanserski priključek in ...
Po natančnem pregledu je šel en SMD tranzistor (verjetno fet), sem ga odspajkal in potem sem pobral s sedmega kanala (imam max 6 celic) ta tranzistor in ga prispajkal na 4 kanal. Hecno, da napake najprej nisem zaznal ko sem polnil (očitno so bile kar dobro zbalansirane) po ene parih ciklih pa je začela 4 celica "bežati" z višjo napetostjo in je polnilec odklopil pred koncem (ta je bila na 4,2V ni je mogel spustiti inje odklopil). No sedaj dela, ko bo sezona za smučanje, pa ga pošljem na servis, da zamenjajo.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Odgovor Napisal/-a snoopy » 04 Sep 2009, 00:08

Zdravo. Danes kupil ta polnilec. Prodajalec mi je svetoval naj dam novi firmware pa je nekaj zaštekalo umes pomoje pa da sem umes izključil polnilec. Zdaj ko ga priklopim ni na zaslonu nic samo nekej majhno utripa. kaj naredit?se da firmware nazaj gor naložit, samo kako ko nič ne kaže.

hvala
vaja dela mojstra..

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 05 Maj 2010, 10:02

Res da že stara tema pa vendar...
Predhodniku upam da je uspelo, sicer je pa zelo enostavno, ponovno naloži bootfile, pa bo speljal..

Jaz pa imam drugačno vprašanje.
Ali je normalno da mi 4S lipo baterije polni samo z okrog 3.5A, nastavljeno imam 5A kar je 1C, pri 6S bateriji pa je še slabše mi pa polni samo z 2.7A približno. Sumim da je prešvoh napajlnik vgrajen, ker če polnilec priklopim na akumulator pol nekak gre tja do 8.5A pri 4S.
Ali je to normalno? Se mi zdi da bi moral polnilec za tolko denarja to polnit brez problemov.

Uporabniški avatar
UROŠ MURKOVIČ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2407
Pridružen: 25 Dec 2005, 12:29
Kraj: Lj-Črnuče MKV-Vrhnika

Odgovor Napisal/-a UROŠ MURKOVIČ » 05 Maj 2010, 10:32

Meni dela isto :oops: .

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Odgovor Napisal/-a snoopy » 05 Maj 2010, 10:57

Tudi meni dela isto. Se pravi 6s mi fila tam nekje 3A, 2s pa tudi 9A če je treba. Se pravi je itak pogojeno z napetostjo, samo moči je premalo pomoje......pa tko dober je....tolk dnarja, pol pa tole ugotoviš.. :x :x
vaja dela mojstra..

rcman
Začetnik
Prispevkov: 41
Pridružen: 11 Feb 2003, 01:00

Odgovor Napisal/-a rcman » 05 Maj 2010, 11:39

Hojla,


Priklopite na 12V akumulator oz močnejsi externi napajalnik in ne bo teh problemov. Vgrajeni napajalnik je prešvoh.


LP

tomazcc
Freak
Prispevkov: 591
Pridružen: 10 Dec 2007, 23:26
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomazcc » 05 Maj 2010, 12:56

Vgrajen napajalnik je prešibak, da bi lahko izkoristil polnilec.
Ampak tako je pri vseh kombiniranih polnilcih, ne samo pri tem.
Zato lahko posebej dokupiš napajalnik (mora biti 30A) in potem lahko na 220V polniš s polno močjo.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 05 Maj 2010, 14:15

Z notranjim prideš do 120W kar bi moralo zadostovati za 4s 5A. Vendar moraš nastaviti, da kanal, ki polne uporablja več kot 50% energije (seveda drugi kanal ima potem manj energije).
Tipka s puščio desno in potem klikneš rdeč gumb (med polnjenjem) in ga vrtiš... spremeniš procente in je.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Odgovor Napisal/-a snoopy » 05 Maj 2010, 14:53

:o :o :o
Bom takoj probal, samo da pridem domov...

tnx Melly
vaja dela mojstra..

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 23 Okt 2010, 20:27

Dolgo se ni nič govorilo o tem polnilcu. Je kaka nova verzija softwera, kaj boljšega od 2.10a? Ure se še vedno ne da spreminjat...

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9130
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 23 Okt 2010, 23:09

Danes dal na 2.4 iz 1.2 preko veliko korakov. Še dela :oops:
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 23 Okt 2010, 23:32

Imaš nov firmware 2.40. Če imaš navaden UMDP50 brez dodatneg 12v izhoda potem naložiš čez 2.40. (Software Upgrade für UDP50 ohne 12V Ausgang von Version 2.40a.) ni potrebe po ugrajdu na 2.10, ker itak ne dela prav. Vendar moraš imeti 2.06 verzijo. Če nimaš piši ZS.


http://www.graupner.de/de/products/843d ... =downloads
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 23 Okt 2010, 23:54

Naložil sem tudi nov UMDP manager (1.13) pa ne bere pravilno števila celic na drugem izhodu... tako imam spet 1.10 gor.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 24 Okt 2010, 08:15

Jaz imam trenutno 2.10a. Imam polnilec brez dodatnega 12V izhoda. Včeraj sem prebrskal celo graupnerjevo stran pa nisem našel firmwareja. Mi pošlješ na email? blenderpilot(at)gmail.com

Hvala

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 24 Okt 2010, 09:03

Phoinix napisal/-a:Jaz imam trenutno 2.10a. Imam polnilec brez dodatnega 12V izhoda. Včeraj sem prebrskal celo graupnerjevo stran pa nisem našel firmwareja. Mi pošlješ na email? blenderpilot(at)gmail.com

Hvala
Dobiš... par postov višje je link, mogoče si spregledal.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Jany
Tekmovalec
Prispevkov: 213
Pridružen: 04 Apr 2008, 13:06
Kraj: Žirovnica, Smokuč
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jany » 24 Okt 2010, 10:51

Kaj pa je novega na verziji 2.40?
Jany #-o

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 24 Okt 2010, 12:01

Hja odvisno katero verzijo imaš sedaj, če imaš 2.10 je samo popravek pri štetju padca na NiMH od 12 celic naprej...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Odgovori

Vrni se na