Polnilec Sigma

Debate o akumulatorjih in polnilcih.
Uporabniški avatar
Anzetk
Tekmovalec
Prispevkov: 256
Pridružen: 07 Jan 2007, 17:13

Polnilec Sigma

Odgovor Napisal/-a Anzetk » 14 Avg 2007, 21:19

Je vredno svojega denarja? Se splača kupiti? Kakšen se vam zdi polnilec?

Polnilec Sigma 12V/220V

Uporabniški avatar
3g
Profesor
Prispevkov: 1547
Pridružen: 26 Nov 2006, 18:36
Kraj: LJPZ-LJxx-LJMS
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a 3g » 14 Avg 2007, 21:52

tele ho!

jaz imam točno takega in sem zelo zadovoljen.

lp
3g
I like airplane noise!

http://www.teleho.eu

Uporabniški avatar
andrej007
Profesor
Prispevkov: 1245
Pridružen: 06 Okt 2006, 12:43
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a andrej007 » 15 Avg 2007, 07:38

Zelo dober polnilec =D>
Modelarstvo je droga ,ki škoduje predvsem finančnemu stanju odvisnika :lol: :roll: :lol:


lp Andrej

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5011
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 15 Avg 2007, 08:33

V kilokor tudi pri 5 lipo polni z 5 amperi je cena na nivoju, vendar se dobi enakovredne izdelke vsaj za 10 evrov ceneje. Slika
Zadnjič spremenil raktivec, dne 15 Avg 2007, 08:53, skupaj popravljeno 1 krat.
lp
Sašo

Uporabniški avatar
krux666
Razpravljalec
Prispevkov: 124
Pridružen: 23 Mar 2006, 15:17
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a krux666 » 15 Avg 2007, 08:46

Jaz sem zadovoljen z njim, le moti me da se ne da izklopiti piskov.
LP
Krux

Uporabniški avatar
Anzetk
Tekmovalec
Prispevkov: 256
Pridružen: 07 Jan 2007, 17:13

Odgovor Napisal/-a Anzetk » 15 Avg 2007, 13:12

Hvala za odgovore. Polnilec je ze na poti k meni domov :D 8)

Uporabniški avatar
filius
Freak
Prispevkov: 775
Pridružen: 30 Dec 2006, 11:26

Odgovor Napisal/-a filius » 15 Avg 2007, 14:29

Zelo dober polnilec lahko ga samo pohvalim. :D :D =D>
Mladost je norost, ki skače čez jarek tam kjer je most!

Uporabniški avatar
Anzetk
Tekmovalec
Prispevkov: 256
Pridružen: 07 Jan 2007, 17:13

Odgovor Napisal/-a Anzetk » 15 Avg 2007, 20:07

Super :D :D Zanima me samo še to npr. koliko časa polni 8 celic(baterije so popolnoma prazne)

Uporabniški avatar
Anzetk
Tekmovalec
Prispevkov: 256
Pridružen: 07 Jan 2007, 17:13

Odgovor Napisal/-a Anzetk » 17 Avg 2007, 10:52

Evo polnilec je ze pri meni doma. Zanima me samo še to, kakšne so vaše izkušnje z njim pz. kako deluje.

Uporabniški avatar
3g
Profesor
Prispevkov: 1547
Pridružen: 26 Nov 2006, 18:36
Kraj: LJPZ-LJxx-LJMS
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a 3g » 17 Avg 2007, 10:59

Anzetk napisal/-a:Evo polnilec je ze pri meni doma. Zanima me samo še to, kakšne so vaše izkušnje z njim pz. kako deluje.
prberi priložena navodila pa bo. če česa ne razumeš - beri 2x

lp
3g
I like airplane noise!

http://www.teleho.eu

Uporabniški avatar
Anzetk
Tekmovalec
Prispevkov: 256
Pridružen: 07 Jan 2007, 17:13

Odgovor Napisal/-a Anzetk » 17 Avg 2007, 17:48

Evo prvi paket baterij NiMh je ze napolnjenih. Pri polnilcu mi je super, ker ima lepo osvetljen moder zaslon in se lahko lazje vidi, odlicno je ker ima 12V/220V, hitro polnjenje. Sicer še nisem letel z baterijami, vendar bom takoj, ko bo vreme le malce lepše. Za sedaj ga je kar za pohvalit.

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 663
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 13 Jan 2008, 11:18

Živijo.
Tudi jaz imam polnilec Sigma Pro-peak. Kupil sem ga po priporočilih prijatelja in tega foruma. Imam pa eno vprašanje, ki ga nisem zasledil v navodilih:
kdaj je konec polnjenja - a polnilec sam prekine ali moram vedno jaz prekiniti polnjenje?
Polnilec v zgornjem desnem kotu izpisuje (kolikor sem razumel navodila) trenutno kapaciteto. Zgodilo se mi je že, da mi je ob polnjenju kazalo čez 3500 za 2500mAh NiMh akumulatorčke. A je to pravilno?
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
andrej007
Profesor
Prispevkov: 1245
Pridružen: 06 Okt 2006, 12:43
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a andrej007 » 13 Jan 2008, 11:37

Ko je aku napolnjen polnilec samodejno odklopi in začne piskati.V zgornjem levem kotu ti tudi napiše kdaj je konec (CHG/END) polnenja :wink:
Modelarstvo je droga ,ki škoduje predvsem finančnemu stanju odvisnika :lol: :roll: :lol:


lp Andrej

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 663
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 13 Jan 2008, 11:43

Andrej,
hvala za odgovor. Moti me prikazana kapaciteta polnjenja, ki je večja od nazivne. No, če piska in prikaže END potem je to cool.

Lepo vreme še naprej.
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Odgovor Napisal/-a jannyy » 15 Jan 2008, 15:21

Jaz imam isti polnilec in imam en problem...

kupil sem LRP 3000 11.1V LIPO za oddajnik. prvič ko sem ga polnil pred 2 mesci ga je napolnilo super in trajal je do danes ... ko sem ga hotel napolnit mi je napisalo OPEN CIRCUITE ...( v navodilih piše naj bi bil prekinjen kabel med polnjenjem ) samo nikjer ni prekinjen in ne vem kaj naj naredim ...
zmeril sem 8,4Volte z inštrumentom...
naročil sem balancer da vidim če bo pomagal ....


no kakršne koli ideje ?


lp , jani

Uporabniški avatar
spetjaz
Tekmovalec
Prispevkov: 280
Pridružen: 20 Jun 2007, 21:16
Kraj: Pr´Kurah

Odgovor Napisal/-a spetjaz » 15 Jan 2008, 15:35

Najprej poglej če so žice pravilno vtaknjene

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Odgovor Napisal/-a jannyy » 15 Jan 2008, 15:51

vse je pravilno povezano. ali more bit balancer nujno priklopljen ?

Uporabniški avatar
Jacky
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 28 Dec 2006, 12:28
Kraj: gorenska

Odgovor Napisal/-a Jacky » 15 Jan 2008, 16:24

na filaucu naštimej najprej 2s po 5ih minutah dej na 3s pa bo šlo.
mislm pa da je ena celica fuč.. :roll:
ane...


lp Rafael

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Odgovor Napisal/-a jannyy » 15 Jan 2008, 16:31

ni nič 2s ali 3s samo li-po 3000mah 11.1V drugega ni za nastavit

Uporabniški avatar
Jacky
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 28 Dec 2006, 12:28
Kraj: gorenska

Odgovor Napisal/-a Jacky » 15 Jan 2008, 16:43

ma....

daš na 7.2 v :roll:
ane...


lp Rafael

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 663
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 15 Jan 2008, 16:58

Živijo.
Čutim se dolžan, da pojasnim do konca moj problem:
Polnil sem dve celici NiMh 2500mAh tipa AA. Polnilni tok sem imel nastavljen na 0.2A (0.1*C = 0.25A). Po cca 20 urah mi polnilec še vedno ni nehal polniti in je kazal kapaciteto že krepko čez 4000mAh (bi bilo dobro imet tako kapaciteto, kajne :wink: ).
Po posvetovanju s trgovino v kateri sem kupil Sigmo sem probal polniti s tokom 0.5A. Tu se je polnilec izkazal in pravilno končal polnjenje. Torej, kot izgleda, če je tok premajhen, polnilec ne zna določiti konca.
Sicer pa sem s polnjenjem ostalih akumulatorčkov (za Tx in Rx komande) zelo zadovoljen. Akumulatorji mi zdržijo zadovoljivo dolgo.

Pa čimveč ugodnega vremena.
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Odgovor Napisal/-a jannyy » 15 Jan 2008, 17:02

če dam 7,2 V mi napiše OVER VOLTAGE ker je baterija 11,11 V ?

drugače sem rešil problem sem dal polnilni tok 300mah pa jo je začelo polnit... :lol:

vseeno hvala...
Zadnjič spremenil jannyy, dne 15 Jan 2008, 17:05, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 15 Jan 2008, 17:02

@Andreo29

Očitno ni zaznal "delta peak". A lahko nastaviš manjšo vrednost recimo 10mV na celico?

p.s. "delta peak": ko je celica polna ji pade napetost za nekaj milivoltov (10-15mV), polnilec zazna ta padec in ko je padcev napetosti toliko kot je število celic izklopi polnjenje. Nekatere celica imajo manjši nekatere večji "delta peak" zato lahko to nastavljaš.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 15 Jan 2008, 17:08

jannyy napisal/-a:če dam 7,2 V mi napiše OVER VOLTAGE ker je baterija 11,11 V ?

drugače sem rešil problem sem dal polnilni tok 300mah pa jo je začelo polnit... :lol:

vseeno hvala...
Jani, posamezna lipo celica ne sme pasti pod 2,7V, če gre na nižjo napetost kmalu crkne. Polnilec noče začeti polniti ker ne more točno zaznati koliko celic imaš (ker so preveč prazne ne ve ali imaš 2 ali 3).
Obvezno!!! polni preko balancerja, drugače boš kmalu kupoval novo baterijo.
A oddajnik ni prej pokazal premajhne napetosti?
Veš verjetno je nastavljen na NiMH in boš moral sam paziti kdaj je napetost premajhna. (jaz bi jo pod 10 volti dal takoj polnit) itak lahko lipo polneš ko je na polovici ne bo nobene škode.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 15 Jan 2008, 17:14

jannyy napisal/-a:ni nič 2s ali 3s samo li-po 3000mah 11.1V drugega ni za nastavit
Lipo 3000 mAh 11,1V JE 3S, torej mora biti polnilec tako nastavljen.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Odgovori

Vrni se na