Lipo servisni priključki

Debate o akumulatorjih in polnilcih.
Uporabniški avatar
zoran j
Tekmovalec
Prispevkov: 207
Pridružen: 18 Okt 2005, 21:16
Kraj: Maribor
Kontakt:

Ray lipo

Odgovor Napisal/-a zoran j » 26 Nov 2008, 18:16

Zanima me zakaj takšna vezava servisnega priključka(balancer pravi conection erorr)?
Priponke
ebcfc508be1f16158c9bb6a46f14ae2e.image.550x550.jpg
ebcfc508be1f16158c9bb6a46f14ae2e.image.550x550.jpg (24.1 KiB) Pogledano 7829 krat
Kar lahko storiš danes, preloži na pojutrišnjem; ostal ti bo en prost dan!





Lep pozdrav Zoran

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 21 Apr 2009, 18:19

Če prav zastopom je potrebno za polnjenje hkrati dveh LiPo 3S baterije odrezati na servisnem priklučku ene baterije rdečo žico (plus) in samo po vrsti priklučiti na servisni prikluček za 6S LiPo.
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

klima49
Freak
Prispevkov: 542
Pridružen: 21 Mar 2009, 18:00
Kraj: Sv. Tomaž / Pršetinci

Odgovor Napisal/-a klima49 » 08 Jul 2009, 20:27

Ali je zaporedje kablov pri vseh proizvajalcih enako?
LP Klemen

Ceniš tisto, kar narediš sam.
Slika

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 08 Jul 2009, 20:49

V pdf lahko pogledaš mojo vezavo za LiPo 3S.
Lahko si prebereš temo na http://www.rc-monsters.com/forum/showthread.php?t=9881

Bistvo se je, da vse pravilno zvežeš sicer... Pazi kaj delaš, raje 2x preveri, če je vse vredu zvezano, da ne boš česa skuril.
Priponke
IMG_4692.pdf
(1.35 MiB) Prenešeno 186 krat
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

Uporabniški avatar
Guli
Razpravljalec
Prispevkov: 58
Pridružen: 27 Jun 2009, 13:27
Kraj: Prebold
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Guli » 16 Jul 2009, 07:06

Kupil sem LiPO od kitajca, sedaj pa imam problem. Servisni priključek ne gre v Graupner Balanser.
Zanima me, kakšna je oznaka tega belega konektorja, da na Graupner-jevi strani naročim pravilen adapter.

PA še neki, tudi napajalni konektor je nenavaden, kje bi dobil moško različico tega konektorja?

Slika moje baterije:
Slika

LP, Jernej

Uporabniški avatar
Darin
Razpravljalec
Prispevkov: 135
Pridružen: 28 Jun 2006, 08:55
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Darin » 16 Jul 2009, 08:38

Kitajci imajo servisne priključke z oznako XHP oziroma XH, Graupner pa EHR. Možno je dobiti ustrezne adapterje XHP-EHR ali pa na baterije prispajkati priključke EHR namesto XHP.

Adapterji in sensor kabli se dobijo pri Lindingerju, Schweighoferju in HC.

Sam uporabljam adapterje (platince).

Lep pozdrav,
Lp,
Darin

luigi
Začetnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 13 Sep 2009, 13:38

Odgovor Napisal/-a luigi » 09 Okt 2009, 19:54

Zanima me ali je možno kupiti adapter za polnjenje 2x 2S lipo? Imam pa servisni priključek JST-XH (Rhino lipo ter Turnigy accucel 6 polnilec)?

Uporabniški avatar
demag
Razpravljalec
Prispevkov: 108
Pridružen: 26 Avg 2007, 18:00
Kraj: Hruševje-Okolica

Odgovor Napisal/-a demag » 11 Okt 2009, 16:14

Mene zanimajo oznake teh servisnih priključkov.Tisto z letvicami je samo pogojno,ker prvič ne izgleda lepo in drugič včasih potrebujemo tudi konektorje ki se zaklenejo(zaskočijo),lipo zaščita...
Če kdo ve prave oznake moških in ženskih konektorjev FlightPower,Hyperion,ter Graupner bi lepo prosil.
Kdor hoče videti,mora gledati v nebo!

Uporabniški avatar
Darin
Razpravljalec
Prispevkov: 135
Pridružen: 28 Jun 2006, 08:55
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Darin » 12 Okt 2009, 08:04

Tole je iz Schweighoferjevega kataloga:

"EHR" ist Kokam, Lipolice, Lipomex, Graupner, Robbe, Fullriver, LRP-VTEC, Emcotec...

"XHP" ist Align, Walkera, Topmodel X-Power, Kong Power, E-Flite, Nahezu alle Koaxial-Helikopter bzw. die meisten China Importprodukte.

"PQ" ist Polyquest, Hyperion, E-Tec, Welpower...

"FTP" ist Flightpower, Thunderpower, Multiplex Li-Batt BX...

"FP" ist das alte Stecksystem von Flightpower und wird nicht mehr verwendet.

Lep pozdrav,
Lp,
Darin

Uporabniški avatar
demag
Razpravljalec
Prispevkov: 108
Pridružen: 26 Avg 2007, 18:00
Kraj: Hruševje-Okolica

Odgovor Napisal/-a demag » 12 Okt 2009, 15:24

Hvala za odgovor,vendar ko iščem ustrezne konektorje po netu,sploh nimajo takih oznak-sploh ne vem kakšno oznako naj napišem???
Mislim ,da so oznake iz SCHW... samo trgovska oznaka,ne pa dejanska-ali pa se motim!?Recimo ,če hočem v HTE ali IC-ju nabavit ustrezne konektorje-dvomim da vedo kaj je FP ali EHR?Poskusil bom še da lipo vzamem z sabo in pokažem.....
Kdor hoče videti,mora gledati v nebo!

Uporabniški avatar
demag
Razpravljalec
Prispevkov: 108
Pridružen: 26 Avg 2007, 18:00
Kraj: Hruševje-Okolica

Odgovor Napisal/-a demag » 12 Okt 2009, 15:33

Malo sem bil hiter z ogovorom... Nekaj sem našel in sicerhttp://www.futureelectronics.com/en/tec ... XHP-5.aspx,priznam da me je zavedel FTP konektor (FlightPover),ker rabim -ženski pa še raster je 2mm. Če kdo ve oznako-PROSIM.
Kdor hoče videti,mora gledati v nebo!

Uporabniški avatar
sopfkreg
Razpravljalec
Prispevkov: 156
Pridružen: 17 Nov 2004, 17:10
Kraj: Rogaška Slatina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sopfkreg » 06 Dec 2009, 12:39

Ali imajo tudi nove celice Hyperion G3 CX priključke "PQ"? Kakšna je razporeditev pri 3S, 4S, ... ?

Lp Franci

Uporabniški avatar
tezo.x5x
Tekmovalec
Prispevkov: 248
Pridružen: 23 Apr 2009, 13:20
Kraj: Zg.Brnik

Odgovor Napisal/-a tezo.x5x » 17 Mar 2010, 14:18

Mene pa zanima potem ko imas akumulatorje že napolnjene ali na regulator priklopis samo glavni dve žici a moras tudi servisne priključke kam priklopit.

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 17 Mar 2010, 14:24

Če imaš regler, ki podpira kontrolo vsake celice posebej, potem priklopiš servisni priključek na regler, večina reglerjev pa je brez te podpore in če nimaš kake dodatne opreme so ti priključki prosti.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Odgovor Napisal/-a snoopy » 25 Mar 2010, 10:32

dan.

Ali ima mogoče kakšen shemo vezave lipo celic? Mislim tudi na serijsko in paralelno vezavo. Za primer Lipo 5S4P.

hvala
vaja dela mojstra..

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 25 Mar 2010, 12:04

Za vzporedno vezavo tolikšnega števila členov mora obstajati dober razlog, če gre zgolj za povečanje kapacitete in obstajajo členi z ustrezno kapaciteto, je mnogo enostavneje izbrati takšne, ki po kapaciteti ustrezajo potrebam.

LP
Alex
Priponke
5S4P.JPG
5S4P.JPG (30.71 KiB) Pogledano 6343 krat

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3468
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 02 Nov 2010, 20:11

Slika

Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
lrade
Razpravljalec
Prispevkov: 132
Pridružen: 06 Okt 2010, 19:57
Kraj: Maribor, Brezje

Odgovor Napisal/-a lrade » 01 Jan 2011, 19:46

mene zanima, če mogoče kdo ve kateri je ta servisni priključek:

Slika
Slika
Slika
Optic 6 Sport 35MHz ---> Ch. 66

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 01 Jan 2011, 20:54

Samo en popravek, ob paralelni vezavi se poveže vedno + kabel iz enega kota - pa iz drugega (diagonala).

V tem pdfu je lepo napisano...

p.s. "lrade" take imajo Flight Power lipoti
Priponke
Pages from Mastervolt Pb 12V 90Ah Manual.pdf
(19.68 KiB) Prenešeno 141 krat
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
lrade
Razpravljalec
Prispevkov: 132
Pridružen: 06 Okt 2010, 19:57
Kraj: Maribor, Brezje

Odgovor Napisal/-a lrade » 01 Jan 2011, 21:01

aha.
Hvala !
Optic 6 Sport 35MHz ---> Ch. 66

blu
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 10 Feb 2011, 11:13
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a blu » 06 Apr 2011, 11:01

prosim za pomoč

imam lipo polnilec, ki polni najmajn 2s baterije.
Za eno stvar pa bi potrebovl 1s baterije zaradi voltaže.
In zdj me zanima če lahko js dve 1s lipo vežem zaporedno na servisnem priključku in priklopim to na polnilec na 2s?

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Nejc*_
Freak
Prispevkov: 616
Pridružen: 11 Apr 2007, 13:42
Kraj: Velenje, Paški Kozjak

Odgovor Napisal/-a Nejc*_ » 06 Apr 2011, 19:02

Lahko.
L.p.
Jernej

zinko
Freak
Prispevkov: 596
Pridružen: 24 Okt 2007, 14:46

Odgovor Napisal/-a zinko » 29 Maj 2011, 19:48

Pozdravljeni!

Mi lahko kdo pove kako se reče balansirnemu konektorju na tem linku?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10302

In če je to ustrezni konektor za polnjenje 2x 3s paketa (če pašejo konektorji)

http://shop.mantua-model.si/index.php?i ... od_id=4317

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2391
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tornado » 29 Maj 2011, 21:06

zinko napisal/-a:Pozdravljeni!

Mi lahko kdo pove kako se reče balansirnemu konektorju na tem linku?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10302

In če je to ustrezni konektor za polnjenje 2x 3s paketa (če pašejo konektorji)

http://shop.mantua-model.si/index.php?i ... od_id=4317
V opisu piše:
Charge Plug: JST-XH
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

klima49
Freak
Prispevkov: 542
Pridružen: 21 Mar 2009, 18:00
Kraj: Sv. Tomaž / Pršetinci

Odgovor Napisal/-a klima49 » 27 Okt 2011, 15:03

Rabim pomoč.

Rad bi zamennjal Pelikanov balansirni priključek (RAY G3) z kitajskim (Rhino, Turnigy,...), pa ne vem ali so kabli pri obeh v enakem zaporedju.
LP Klemen

Ceniš tisto, kar narediš sam.
Slika

Odgovori

Vrni se na