Lipo servisni priključki

Debate o akumulatorjih in polnilcih.
Alex
Tekmovalec
Prispevkov: 235
Pridružen: 13 Mar 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Nasvet

Odgovor Napisal/-a Alex » 14 Dec 2006, 16:06

Notic! Sem se kar zgrozil, ko sem videl moške priključke nalotane na plus in minus akumulatorjev.
Si kdaj pomislil, da navkljub kapicam in ne vem kakšni previdnosti takle akumulator daš po nesreči le za kratek hip v kratek stik? [-X [-X [-X .
Svetujem ti, da takoj odlotaš tiste moške konektorje dol iz akuja in si pogledaš, kakšne konetorje se uporablja za ta namen.
LP Alex
Več glav več ve!

Uporabniški avatar
JKSniper
Dr. Modelar
Prispevkov: 3607
Pridružen: 02 Sep 2005, 12:38
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JKSniper » 14 Dec 2006, 16:16

živijo!

res je kar so povedali. meni so prišli nekako skupaj CELO moški in ženski izolirani. kratek stik je bil ravno tako dolg, da je zažgalo celice (Ni-Mh) in to v kovčku POLEK KOMANDE. :o če bi bile li-po... bi bila groza.

Na li-pote dajemo le še konektorje, ki so okrog in okrog izloirani z plastiko in sta kar fiksirana trdno skupaj. VENDAR NE KAKŠNI POCENI!

LP!
jure

Uporabniški avatar
Notic
Razpravljalec
Prispevkov: 106
Pridružen: 02 Sep 2005, 15:20
Kraj: Videm pri Ptuju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Notic » 14 Dec 2006, 16:22

ok že razumem, da sem ga mimo brcnil, ko sem lotal tiste konektroje gor. :oops: recimo, da sem nekak po tej sliki hotel naredit. Slika

Ampak vseeno mislim, da v mojem primeru konektorji niso krivi, da se zadeva ne polni oz. prazni. ali pač?

Alex
Tekmovalec
Prispevkov: 235
Pridružen: 13 Mar 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex » 14 Dec 2006, 17:54

Glede na napis na Intelliju, bi ti svetoval, da preveriš, če maš povsod vse dobro staknjeno in če so vsi konektorji na žicah v redu prilotani.
Intelli da ponavadi tole sporočilo takrat, ko ni nanj nič priključeno. Lahko preveriš tako, da poštartaš nek polnilni program in nič ne priključiš nanj.
LP Alex
Več glav več ve!

Uporabniški avatar
Jaro
Freak
Prispevkov: 694
Pridružen: 20 Maj 2003, 10:48
Kraj: Izlake

Odgovor Napisal/-a Jaro » 14 Dec 2006, 18:55

Ali imaš balanser na "connect mode" predno pritisneš start na polnilcu? (rdeča lučka mora utripati)
Zadnjič spremenil Jaro, dne 19 Dec 2006, 08:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Lep pozdrav,

Jaro

___________________________________
"Zeit ist weg! Letzte Runde!" (Ivan Kneys)

Uporabniški avatar
Električar
Tekmovalec
Prispevkov: 310
Pridružen: 13 Sep 2006, 16:16
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Električar » 15 Dec 2006, 07:44

Deans Ultra Plug. 8)

Uporabniški avatar
Notic
Razpravljalec
Prispevkov: 106
Pridružen: 02 Sep 2005, 15:20
Kraj: Videm pri Ptuju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Notic » 15 Dec 2006, 11:02

Tu sem še posnel video celotnega dogajanja. Mogoče bo komu kaj pomagalo

http://video.google.com/videoplay?docid ... 2433324830

dolžina: 1min 38s


Naknadno dodano

http://video.google.com/videoplay?docid ... 3673776089

dolžina: 55s
Zadnjič spremenil Notic, dne 15 Dec 2006, 15:27, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9130
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 15 Dec 2006, 14:47

Na tipko za connect mode pa nisi pritisnil. #-o
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
Pino
Začetnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 18 Jan 2005, 14:10
Kraj: Boštanj

Odgovor Napisal/-a Pino » 15 Dec 2006, 16:30

Imam sicer balancer od yamare,ampak da je balancer v conect mode moraš pritisnit dvakrat.

Uporabniški avatar
Notic
Razpravljalec
Prispevkov: 106
Pridružen: 02 Sep 2005, 15:20
Kraj: Videm pri Ptuju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Notic » 15 Dec 2006, 16:30

Hvala vam VSEM!

Nekako mi je le uspelo napolnit akumolatorje. :D Sicer ne vem kaj sem naredil/stisnil drugače kot 500 krat prej, ampak akumolatorji so polni.

HVALA!

Uporabniški avatar
Matjaž_Černivc
Profesor
Prispevkov: 1259
Pridružen: 15 Nov 2004, 14:04

Odgovor Napisal/-a Matjaž_Černivc » 28 Feb 2007, 13:39

Tukaj je bilo veliko povedanega o graupnerjvih balanserjih...kaj pa polyQuest...

Imam namreč pomislek če sem pravilno zlotov konektor kateri mi polyquestov servisni priključek spremeni v top-modelovega...

Skratka, ali je važno zgolj, da je plus rdeča žica, ostale pa so poljubne, torej minusi ostalih celic v paketu?

Najbrž je treba paziti, da so kabli po vrsti, ker ti le tako balancer prav kaže katera celica striže z napetostjo?

Če prav razumem navodila tukaj povniš kar preko servisnega priključka?

LP in hvala za odgovore na ta 3 vprašanja!

...urejeno...
Priponke
111.JPG
111.JPG (25.06 KiB) Pogledano 8621 krat

dlopstp
Razpravljalec
Prispevkov: 133
Pridružen: 03 Feb 2006, 21:12
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a dlopstp » 01 Mar 2007, 18:00

Pozdravljeni

Kupil sem rabljene konion celice (3s), ki imajo že prilotan servisni priključek za li-po celice, sedaj pa me zanima če je to sploh potrebno oz. kaj menite o tem??






lep pozdrav
Klemen dlopst

HPI baja 5b
Giles 202 3D

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 01 Mar 2007, 19:58

Da se še jaz priključim debati :D
Imam Grauner balancer plus in sem kmalu naletel na enako težavo kot ostali. Sam sem zadevo rešil bolj po štromarsko, je pa na ta račun šla garancija. Sam sem kar odprl balancer in nanj nalotal 6 pinsko letvico in odspajkal vse kable, ki jih ne potrebujem. Seveda je originalni priključek ostal.
Še postopek, ker so slike bolj slabe :-?
Najprej sem odvil vijake balancerja in ločil elektroniko od ohišja. Potem sem odspajkal vse kable, ki jih ne potrebujem, se pravi tisti mali priključek na vhodu in izhodu, ter izhod za banace. Potem sem pripravil letvico, tako, da sem dosegel nogice servisnega konektorja v balancerju. S cin pumpico sem odstranil ves cin z nogic originalnega servisnega konektorja. Sledilo je pripikanje letvice na tiskano vezje. Ko sem imel pritrjeno letvico, sem prispajkal še ostale pine in ta del je bil končan. Nato sem zaspajkal kabel z konektorji za akumulatorje in popilil odprtino na zgornji strani ohišja, tako, da je lepo pasal novi konektor. To je to!
Upam, da se na slikah vidi moja predelava.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
carcar
Profesor
Prispevkov: 1045
Pridružen: 28 Avg 2005, 08:48

Odgovor Napisal/-a carcar » 01 Mar 2007, 21:18

Najlažje si je narediti z letvico in sicer, da si narediš "svoj" standard. Narediš si "podaljšan" kabel z letvico za 5S, potem pa na vseh baterijah samo prilagodiš konektor, da ti paše v letvico. Pri nekaterih paše direktno :lol: :lol:

Slika

Slika

Slika
_____a.k.a @ Moderator Modeli iz penastih materialov____

Mitja.A
Razpravljalec
Prispevkov: 72
Pridružen: 16 Avg 2006, 08:37

Odgovor Napisal/-a Mitja.A » 25 Jun 2007, 16:33

Sedemkrat sem že vse prebral, presrfal vse živo in mrtvo. pa izgleda da sem tako b....t, da ne poštekam. Ali mogoče kdo ki se razume, vidi na priloženi sliki kaj bi lahko bilo narobe? Rdeča luč na balancerju ob priključitvi akumulatorja ritmično utripa, kar naj bi pomenilo da je balancer priključen na polnilnik. Po tej proceduri preide v štiri zaporedne utripe, ki pomenijo napako v povezavi senzorja napetosti. Če vseeno hočem začeti polniti baterijo, mi polnilec prijavi napako v povezavi z priklopom baterije. Brez balancerja mi baterijo uspešno napolni. Kabel je kupljen, originalno konfekcioniran (EHR-polyquest/Kokam/Hyperion), balancer = Robbe top equalizer 6s, polnilec Powerpeak Ultimate2, baterija = Polyquest PQ-1200XP 2S1P
Se že vnaprej zahvaljujem za kakršnokoli pomoč.
Priponke
DSC_4165[1].jpg
DSC_4165[1].jpg (51.14 KiB) Pogledano 7944 krat

-miha-
Začetnik
Prispevkov: 5
Pridružen: 21 Nov 2006, 19:59
Kraj: Videm pri Ptuju

Odgovor Napisal/-a -miha- » 25 Jun 2007, 17:29

Še 1x preveri, če imaš balancer pravilno nastavljen. Moj Grauner balancer plus ima 2 načina: connected mode in disconected mode. Če želiš polnit ga moraš preklopit v connected mode. Z tem mu "dovoliš" polnjenje. To je zaščita, če ti vhodna priključka prideta v kratek stik, če LiPo samo uravnavaš(nimaš priklopljenega polnilca).

PS. imam enak polnilec, le balancer je drugačen... pa gre brez težav polnit. V disconnected mode pa napiše napaka v povezavi baterije, kar se dogaja tebi, če sem te prav razumel.

Za tvoj balancer ti bo mogoče kdo drug vedel več povedat kako ga nastavit.

Mitja.A
Razpravljalec
Prispevkov: 72
Pridružen: 16 Avg 2006, 08:37

Odgovor Napisal/-a Mitja.A » 25 Jun 2007, 18:59

Miha,hvala ti. Sicer mi še zmeraj ni vse najbolj jasno, ampak po tvojem nasvetu sem si še 5x prebral navodila z poudarkom na ''individual/connection mode ter se ''obesil'' na to mode tipko, nakar je končno steklo polnjenje preko balancerja.

QuakiY!
Razpravljalec
Prispevkov: 100
Pridružen: 15 Apr 2006, 19:31
Kraj: Rečica ob Savinji / Maribor

Odgovor Napisal/-a QuakiY! » 13 Mar 2008, 10:15

Mal off topic
Gre za pack Hypersonic, ki je sestavljen iz 4 celic A123-FePO4 2S2P in ima za balancer SAMO eno žičko!Se normalno balancira pack? Kam je ta žička vezana ?Zakaj samo ena žička?
Vnaprej hvala za odgovore
lep pozdrav
Priponke
2s2p.jpg
2s2p.jpg (98.27 KiB) Pogledano 8189 krat

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9130
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 13 Mar 2008, 10:26

2S - rabiš samo 1 dodatno povezavo poleg + in -.

Slika
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 13 Mar 2008, 10:41

QuakiY! napisal/-a:Mal off topic
Gre za pack Hypersonic, ki je sestavljen iz 4 celic A123-FePO4 2S2P in ima za balancer SAMO eno žičko!Se normalno balancira pack? Kam je ta žička vezana ?Zakaj samo ena žička?
Vnaprej hvala za odgovore
lep pozdrav
Žička je vezana na spoj med dvema celicama. Na balancer priklopiš - potem tole žičko in potem +.


gnd -
1 cell žička
2 cell +
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
iztok_p
Tekmovalec
Prispevkov: 363
Pridružen: 04 Dec 2007, 17:38
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a iztok_p » 02 Avg 2008, 16:05

Pozdrav vsem!
Ker sem tudi sam želel privarčevati nekaj cekinov za tele balancer kabelčke, ki povezujejo razne standarde priključkov sem si tudi sam izdelal nekaj univerzalnih po metodi 1/10" letvice. Delujejo zelo dobro in kot naslednje sem si žele izdelati tudi univerzalne Y kable za polnjenje 2 x 3S in 3 x 2S hkrati ( balancer je do 6S ). Kako so te zadeve spojene sem si ogledal na internetu in tak kabel tudi izdelal. Pa je le nekaj narobe z njim, ker sem ob priklopu ta drugega Lipo akumulatorja na balancer kabel staknil na tem mini konektorju majhen kratek stik. Na srečo nič hujšega, nič ni stopilo, ker sem se samo malenkost dotaknil z konektorčki. Sedaj mi ni jasno, kaj sem naredil narobe in potrebujem malo pomoči.
Torej polnilni kabel za npr 3 x 2S sem izdelal iz treh Deans moških delov vezanih zaporedno ( minus prvega na plus drugeg in minus drugega na plus tretjega ). Do tod je še vse ok. Pri balanser kablu pa sem vezal kontakt, ki gre na ta drug rdeč kableček prvega Lipo-ta ( napetost druge celice prvega Lipo-ta ) na kontakt, ki gre na maso drugeg lipota in od tod na kontakt št 3 na balancerju, torej tudi zaporedno. Enako je vezan kontakt ki gre preko konektorja na napetost druge celice drugega Lipo-ta na kontakt ki gre na maso tretjega Lipota in nato na kontakt št 5 na balanserju . Na strani, ki se priključuje na balancer je tako zasedenih vseh sedem kontaktov.
Kaj bi lahko tule bilo narobe? Lipo priključki so Flight Power, na balanserju pa EHR.

Mi lahko kdo pošlje kakšno skico z vezavo, za 2 x 3S in 3 x 2S?
LP!

Iztok

Leti vse, kar ima dovolj močan motor!

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2919
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 02 Avg 2008, 20:21

Slika

Uporabniški avatar
iztok_p
Tekmovalec
Prispevkov: 363
Pridružen: 04 Dec 2007, 17:38
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a iztok_p » 03 Avg 2008, 08:40

Aleš, najlepša hvala. To bo razlog za kratek stik, ker sem ga staknil točno na tistem kontaktu, ki bi moral biti odklopljen. Je pa nekaj zelo čudno, vsi že tovarniško izdelani kabli za 2 x 2S ali celo 3 x 2S so vezani tako, da imajo na balancer kablu serijsko vezavo med masami drugega in tretjega akumulatorja in vmesnimi napetostmi zadnje celice prvega in drugega akumulatorja. Pa nikjer nič ne piše o tem, da potem ne smeš polniti preko glavnih konektorjev! Če bi ga kupil, bi se mi zgodilo isto.
Sedaj mi je zadeva jasna, hvala za nasvet.

Vezal bom takole:
http://scriptasylum.com/rc_speed/_pictu ... ain.gif~14
LP!

Iztok

Leti vse, kar ima dovolj močan motor!

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2919
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 03 Avg 2008, 09:40

Deluje....velja previdnost pri priključevanju,vdoločenih primerih ne odpušča
Priponke
kabli 6s.jpg
kabli 6s.jpg (89.65 KiB) Pogledano 7475 krat
Slika

Mighty
Razpravljalec
Prispevkov: 136
Pridružen: 21 Jan 2006, 14:55
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Mighty » 20 Sep 2008, 09:40

Še vprašanje z moje strani: pred kratkim sem nabavil Zippy lipo baterije z JST-XH priključki, balancer pa imam od Flightpower. Pri nebcu sem nabavil adapter in povezovalni kabel za ripmax polnilnik, a pri prihodu domov, se je pojavila težava. Ok, preključek od ripmax balancerja ni pravi, bi ga pa odščipnil in pač kable prispajkal na obstoječi 5S Flightpower priključek. Problem je v tem, da je pri Flightpowerju ena črna žička in 5 rdečih, pri ripmax-u pa ena rdeča, ostale pa črne (dodajem slike za lažjo predstavo).

Prosil pa bi kakega znalca, če mi pove, ali je pravilno, da pospajkam skupaj rdečo žičko od ripmaxa in črno od Flightpowerja, ter ostalih 5 skupaj, čeprav so "kontra" barve.

Hvala za pomoč.


P.s.Mi lahko kdo razloži, kako polariteto imajo žičke na Zippy baterijah: barve pa so kot na sliki - rdeča modra rumena črna.


Slika

Slika
Meditate on this I will...

Odgovori

Vrni se na