POLNILNIK: Graupner Ultramat 10

Debate o akumulatorjih in polnilcih.
Odgovori
crxboy
Začetnik
Prispevkov: 7
Pridružen: 19 Jan 2006, 23:02

POLNILNIK: Graupner Ultramat 10

Odgovor Napisal/-a crxboy » 15 Sep 2006, 21:29

Lep pozdrav nabavil sem si polnilec od groupnerja ultramat 10 in sedaj imam v komandi 8 baterij sanyo 2100 ni-mh 1.2V in v avtomobili 1:8 rally car imam 4 sanyo 2300 ni-mh samo da imam nareti 4 pack zlotane vse 4 skupaj!Zdaj pa me zanima na koliko naj polnim te baterije na displayu imam na razpolago

pise naslednjo Ni (cifre za nastavit) A,najmanjsa cifra 0.2A najvecja pa 5.0A
(cifra)mV/C najmanjsa je 3 najvecja pa 25

Rabim pomoc najlepsa hvala ze vnaprej za odgovre!!

lp

robi
robi

boris970
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 14 Sep 2006, 14:27

Odgovor Napisal/-a boris970 » 19 Sep 2006, 11:39

1.) Pise naslednjo Ni (cifre za nastavit) A,najmanjsa cifra 0.2A najvecja pa 5.0A:

- odvisno kako hitro zelis napolniti baterije. Ce imas baterije 2100mAh in jih zelis napolniti v eni uri, potem nastavis na 2.1A, ce jih zelis napolniti v dveh urah, potem nastavis na 1.05A,... Vedi pa, da je potrebno preveriti pri proizvajalcu baterij max. tok polnjenja. Zato s tem ne pretiravati.


2.) (cifra)mV/C najmanjsa je 3 najvecja pa 25:

- pomeni kdaj polnilec izklopi polnjenje. tu lahko nastavis 15 ali 20 pa bo cisto ok. To pomeni, da ko pade napetost za 15 ali 20mV na celico se polnjenje konca.
lp
Boris

Uporabniški avatar
TopGun
Tekmovalec
Prispevkov: 440
Pridružen: 05 Okt 2005, 17:21
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a TopGun » 19 Sep 2006, 13:51

Oddajniške celice nikakor ne smeš polniti višje od 1 A,saj polnilni tok teče skozi tisto šibko vezje do celice!Lahko pa polneš oddajniške celice neposredno izven komande,tako da si izdelaš ustrezen priključek in potem lahko tudi polnilne tokove nastavljaš večje od 1A,ampak za oddajniške akku-je je ponavadi to NEpriporočljivo,zato pazi!!!-Ne boš prvi,ki bi skuril vezje v oddajniku zaradi prevelikega polnilnega toka!!!

Lp Luka

boris970
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 14 Sep 2006, 14:27

Odgovor Napisal/-a boris970 » 19 Sep 2006, 15:43

TopGun, res je! Pozabil sem, da jih polni direktno v oddajniku.
lp
Boris

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

ultramat 10

Odgovor Napisal/-a noobzor » 17 Feb 2009, 15:07

zadeva je takšna. Kupil sem lipo baterije 3s 2200 20c in pa graupnerjev lipo balancer 6 plus. Polnilec imam ultramat 10. V navodilih za plnilec piše da mi samodejno zazna kolko celic je in da lahko potem popravlajam C. Toda nastavi se mi potem 3 C in pritisnem tipko ic da bi zmanjšal vrednost toda ne gre, lahko jo samo povečam na 4c, jaz pa bi rad nastavil na 1 C. Kakšen predlog?

lp. noobzor
LP

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 17 Feb 2009, 15:26

dej pa ne vem ali je ta C cell count ali je to s kakkšinm tokom bo polnil?Ker če je cell count pol je 3 realni podatek.
LP

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 17 Feb 2009, 15:43

C je cell count...

Tok polnjenja nastaviš tam kjer nastaviš kapaciteto. Če želiš polniti z 1C nastavi torej 2200mah, za 2C 4400mah, itd...

LP!

Odgovori

Vrni se na