Informativni razpis modelarskih tečajev v š.l. 2015/16

Moderator: extremist1

Informativni razpis modelarskih tečajev v š.l. 2015/16

OdgovorNapisal/-a raketar » 23 Jun 2015, 12:36

Učence prve triade osnovne šole vabimo na celoletni tečaj na temo
OSNOVE MODELARSTVA
Otroci bodo na rednih tedenskih srečanjih spoznali različne tehnike modelarstva in izdelali preproste modele. Uporabljali bodo papir, les, kovino, plastiko, različne umetne mase, jih obdelovali in gradili različne konstrukcije. Naučili se bodo dela z osnovnim modelarskim orodjem. Na koncu bodo izdelali tudi komplet modela rakete s padalom ali kakega drugega preprostejšega modela) in se z njim lahko udeležili tudi tekmovanj modelarjev osnovnih šol Ljubljane. Tečaj bo potekal enkrat na teden tri šolske ure v popoldanskem času v obdobju od oktobra do junija. Predvidena cena tečaja bo 37 evrov na mesec.

Učence druge in tretje triade osnovne šole vabimo na celoletni tečaj na temo
MODELARSTVO ZA MLADE
Otroci bodo na rednih tedenskih srečanjih spoznali različne tehnike gradenj modelov kategorij raketnega modelarstva ali drugih modelarskih zvrsti, če bi tako želeli. Gradili bodo lahko modele raket, letal, čolnov ali jadrnic vse po lastnem interesu in dogovoru z mentorjem. Izdelovali bodo komplete modelov, kjer so v naprej pripravljeni le osnovni sestavni deli (odlitki iz umetnih mas), večino vsega ostalega pa bodo morali izdelati sami. Gradnja in število modelov se bo prilagajalo znanju in interesom modelarja. Z izdelanimi modeli se bodo lahko udeležili različnih tekmovanj modelarjev, ki jih za mlade pripravlja Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Med modelarskim tečajem bomo izvedli tudi predavanja o zgodovini in novostih človekovega osvajanja vesolja. Tečaj bo potekal enkrat na teden tri šolske ure v popoldanskem času v obdobju od oktobra do junija. Predvidena cena tečaja bo 37 evrov na mesec.

MODELARSTVO ZA ODRASLE
Udeleženci bodo spoznali različne tehnike gradenj modelov in obdelave materialov. Izbira modela bo v domeni vsakega posameznika. Udeleženci bodo imeli na vsakem srečanju prvo uro možnost pogovora z mentorjem, ki jim bo z nasveti pomagal pri delu. V nadaljevanju delavnice bodo prosto izdelovali modele in se družili z ljudmi s podobnimi interesi. Z izdelanimi modeli se bodo lahko udeležili različnih tekmovanj in srečanj. Na voljo jim bo predvsem strokovna pomoč ter prostor za delo in druženje. Tečaj bo potekal enkrat na teden tri do štiri ure v večernem času v obdobju od oktobra do junija. Predvidena cena tečaja bo 22 evrov na mesec.

Splošno, prijave, informacije:
Razpis je informativne narave s ciljem, da se do septembra 2015 ugotovi interes ljudi in nato oblikuje delovne skupine. Podrobne informacije bodo sledile v začetku septembra in jih bomo poslali prijavljenim na ta informativni razpis. Tečaj bomo izvajali v modelarski delavnici ARK Komarov na Tržaški cesti 27 v Ljubljani. Tečaje bodo vodili izkušeni modelarji in mentorji z večletnimi izkušnjami.

Svoje prijave in vprašanja prosimo pošljite na naslov elektronske pošte: ark.komarov@guest.arnes.si ali nas pokličite na: 041 838 803 / 041 737 672

Več o ARK Komarov si lahko ogledate na spletni strani: http://www.komarov.vesolje.net

Lepo vabljeni!
Člani ARK Komarov

Ljubljana, junij 2015
raketar
Začetnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 28 Apr 2015, 11:55

Re: Informativni razpis modelarskih tečajev v š.l. 2015/16

OdgovorNapisal/-a jadralno letalo » 23 Jun 2015, 20:29

Živjo!

Vesel sem, da vam je uspelo dobiti prostore za izvajanje dejavnosti. To je super novica.
Veliko uspeha.

lp,
Simon
Uporabniški avatar
jadralno letalo
Tekmovalec
 
Prispevkov: 294
Pridružen: 25 Feb 2007, 12:31
Kraj: Ljubljana


Vrni se na ARK Komarov, Ljubljana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost