:P

Moderator: extremist1

Odgovori
Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

:P

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 19 Apr 2006, 20:21

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:40, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
fenix
Freak
Prispevkov: 574
Pridružen: 21 Nov 2005, 20:07
Kraj: Brestanica

Odgovor Napisal/-a fenix » 19 Apr 2006, 20:28

To pa je raketica. Orehov les za konico pa ni kar tako :wink: Če je pa orehova korenina, pol bo pa itak vredna pol milijona :D =D>

P.S.: Če bo raketa letela po načrtih, se bo težko imenovala XY, ker bo potovala samo navzgor po Y osi. :wink:

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 19 Apr 2006, 20:40

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:43, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 20 Apr 2006, 21:19

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:43, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
rocketman
Začetnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 11 Apr 2006, 19:24

Odgovor Napisal/-a rocketman » 20 Apr 2006, 22:10

Lepo da si se lotil nove rakete in upam da bo poletela. =D>
GLede motorja: ali si ga naredil po svojih načrtih? Ne moreš ga kar tako iz glave dobit, vse je treba poračunat od premera šobe, motorja do dolžine. Priporočam ti da načrte pobereš iz Nakkine strani. Ni dobro da je motor privarjen.

Sam di raketo naredil krajšo okli 50-55cm glede na premer ki je 31mm.

Raketa more bit razstavljiva da jo lahko kadar želiš razstaviš, zamenjaš padalo, timer.....vse

Raketa je mojem mnenju veliko pretežka, ker si jo masivno naredil( orehov les za konico, 1m vel. padalo)

Trup ni potrebno da je ojačan če je dovolj trden.

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 21 Apr 2006, 12:54

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:44, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

tomzi
Razpravljalec
Prispevkov: 131
Pridružen: 20 Nov 2004, 21:14
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomzi » 21 Apr 2006, 14:35

Predvsem pazi, da boš imel težišče rakete dovolj visoko! Drugače raketa ne bo stabilna!

LP
Nebo je črno, Zemlja je modra. J. Gagarin.

****************
Tomzijev page:

http://tomzi.org

Uporabniški avatar
rocketman
Začetnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 11 Apr 2006, 19:24

Odgovor Napisal/-a rocketman » 21 Apr 2006, 15:52

Tomaž, premer motorja je lahko enak, tudi premer šobe, pa vseeno ne bodo rezultati enaki ker je zelo pomembna tudi oblika šobe.

Glavo naredi iz smrekovega lesa, ki je zelo lažji od orehovega.

Če ti uspe priti s težo rakete pod 400g, kar ti priporočam, bi bilo 80cm padalo primerno.Tudi padalo naj bo narejeno iz lahkih materialov.
Če boš zmanjšal padalo boš lahko tudi skrajšal trup.
Stabilizatorje naredi iz balze ali vezane-smrekove polšče.

Če boš upošteval našteto bi se morala teža zmanjšati za cca. 100g.

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 21 Apr 2006, 17:18

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:44, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
rocketman
Začetnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 11 Apr 2006, 19:24

Odgovor Napisal/-a rocketman » 21 Apr 2006, 21:02

tomazgrom napisal/-a: konica je narejena težka zaradi tega da mi ne bo treba rakete še dodatno obteževat s svincem ker ko sem naredil rakoto ki je bila velika 60 cm sem moral odspradaj dati še 100 g svinca da je zadeva letela naravnost.

lp Tomaž
Obtežit si jo moral ker ni bilo prav nastavljeno težišče.

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 21 Apr 2006, 21:14

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:40, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 21 Apr 2006, 21:52

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:41, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 23 Apr 2006, 09:12

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:41, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
rocketman
Začetnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 11 Apr 2006, 19:24

Odgovor Napisal/-a rocketman » 23 Apr 2006, 15:22

Ne moreš vedet da je srednja potisna sila 200N če ga nisi testiral in meril pritisk.

Z interneta si poberi programček spaceCAD ki ti vse izračuna.

Bomberman
Razpravljalec
Prispevkov: 65
Pridružen: 28 Dec 2005, 21:52
Kraj: Ravne na Koroskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bomberman » 23 Apr 2006, 15:40

Ja tam morš vstavlat kupljene motorčke..
Lp, Sandi

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 23 Apr 2006, 19:00

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:42, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
rocketman
Začetnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 11 Apr 2006, 19:24

Odgovor Napisal/-a rocketman » 23 Apr 2006, 19:51

tomazgrom napisal/-a:danes sem zmeril potisk in je kazalec pokazal 8 kg in gorel je kakšno sekundo na žalost nisem snemal
8kg=80N Ne vem kje si ti dobil 200N kot si nekje napisal.

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 23 Apr 2006, 21:20

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:42, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 31 Maj 2006, 14:08

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:42, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 03 Feb 2007, 22:21

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:43, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
alesb
Profesor
Prispevkov: 1624
Pridružen: 03 Maj 2001, 01:00
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a alesb » 05 Feb 2007, 08:06

tomazgrom napisal/-a:Raketa je sicer pokojna ampak vseno poletela je...
Pričakovano :D . Vsaj poškodoval nisi nikogar (upam vsaj)

Uporabniški avatar
tomazgrom
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 25 Jan 2006, 19:37
Kraj: vrknika

Odgovor Napisal/-a tomazgrom » 05 Feb 2007, 18:24

:)
Zadnjič spremenil tomazgrom, dne 21 Apr 2007, 15:45, skupaj popravljeno 1 krat.
zakaj bi naredil enostavno če lahko zakompliceram???!! :) :)

36mhz/66ch (vrhnika)

Uporabniški avatar
alesb
Profesor
Prispevkov: 1624
Pridružen: 03 Maj 2001, 01:00
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a alesb » 06 Feb 2007, 07:08

tomazgrom napisal/-a:Ja po tem poleu je še enkrat poletela brez timrja in sem jo z namenom "zabil" v prst !!

no drugega nebom komenteral ker se žov ne splača ...
Kaj pa če bi jo NENAMENOMA komu zabil v glavo :evil: ? Očitno te res pamet ne sreča....

Uporabniški avatar
ace
Freak
Prispevkov: 549
Pridružen: 06 Jun 2006, 12:02
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ace » 06 Feb 2007, 14:33

:lol: :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Vrni se na