Krist napisal/-a:Da še jaz dodam...
Z raketnim modelarstvom se ukvarjam več kot 20 let. Rakete niso igrače,tako da tu ni hecov. priporočam izdelavo rakete iz papirja in lesa. Kovine so v raketnem modelarstvu dovoljene le kot kaki manjši deli na modelu, nikakor ne kovinski motor. Pri mešanju goriva, lahko pride do požara,tako da se ne hecat s tem, pa tudi slabo pripravljeno gorivo zna biti nevarno med delovanjem motorja.
Amaterska raketna tehnika je poglavje zase in ni primerna za začetnike. To na sliki ne bo stabilno letelo, kvečemu bo nevarno. Če je motor v celoti iz aluminija,ga bo stalilo,govorim za šobo. Te motorje se ne izdeluje tako malo na uč,ampak je potrebno zadeve pravilno načrtovat. Sam sem bil prisoten že pri več startih takih raket in vedno me je strah,če kaj zataji. Bom dal primer,ki se je zgodil nam na tekmovanju. Raketa velikosti 1800mm in mase več kot 3500g je zaradi zatajitve elektronike pikirala nekje med 1000 in 1100m. Padla je nekje 300m od nas. K sreči je utrpela škodo le raketa,ki se je zarinila več kot 1,5m v zemljo. Trije so vlekli kose iz zemlje....
Šoba je že bila testirana, saj smo sami tudi dvomili v to, a je prenesla popolnoma brez posledic...
Gorivo smo že zmešali in imamo pripravljeno, seveda smo bili tudi previdni pri mešanju.
To raketo smo načrtovali od septembra lani in smo prebrali in pregledali veliko gradiva na to temo, tako da vemo za kaj se gre in kako mora delovati.
Naša teža trenutne rakete je 316g , dolžina pa 36cm brez konice...
Med izrelitvijo bomo pa vsekakor na varnem, tudi naše kamere bo varolo nepreboljno steklo, itd.
Tako, da poškodb - posledic za nas in za kamere ne bo, zato pa so lahko za raketo, če se padalo ne odpre.
Imaš kak nasvet, kako bi izdelali sistem za padalo in iz kakšnega materiala naj bo padalo?
Lp in hvala za pomoč